Nyheter Resa till La Gomera: Kanarieöarnas minst kända ö

Alla artiklar

Resa till La Gomera: Kanarieöarnas minst kända ö

Lilla ön La Gomera är en av Kanarieöarnas minst kända destinationer. Här finns dock en hel del att se och uppleva!

Ladda ner Skyscanners gratis app

Om La Gomera

La Gomera är en liten vulkanö som är den näst minsta av alla Kanarieöarna. Ön har cirka 23 000 invånare. Den huvudsakliga sysselsättningen på ön är grönsaks- och fruktodling.

LÄS MER: Sista minuten Spanien: så hittar du billiga resor till Spanien

Så tar du dig till La Gomera

Det går att ta ett flyg till La Gomera, men detta är ofta omständigt och tidskrävande. Smidigaste sättet att resa till La Gomera är istället att ta ett flyg till Teneriffa och därefter en färja över till ön. Det finns två rederier, Naviera Armas och Fred Olsen, som avgår från Los Christianos på Teneriffa. Biljetter kan köpas på plats eller online. Resan tar cirka 50 minuter och en enkelbiljett kostar mellan 30-60 euro. Man får ta med sig bil ombord mot en extra kostnad.

LÄS MER: Singelresor: 10 experttips för dig som planerar att resa ensam

Bo på La Gomera

På La Gomera finns flera hotell, lägenhetshotell och privata boenden att välja mellan. Utbudet av boende på La Gomera är störst i huvudstaden San Sebastian. Denna charmiga hamnstad har cirka 9000 invånare och är känd för sina byggnader i viktoriansk stil. Här finns ett mysigt hamnområde och flera fina stränder. Det finns också ett bra utbud av boendealternativ i dalen Valle Gran Rey. Valle Gran Rey är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha nära till vandringsstråk. Det finns också boendemöjligheter, dock begränsade, i Playa de Santiago. Playa de Santiago är alternativet för dig som söker ett riktigt lugn.

Hitta billiga hotell på La Gomera

Bästa tiden att resa till La Gomera

La Gomera har ett subtropiskt klimat och solsken året runt. Mellan juli och september är temperaturerna som högst, mellan 21 och 28 grader. Februari är den kallaste månaden med temperaturer på minst 14 och max 20 grader. La Gomera lockar besökare under hela året. Om du vill bada är perioden mellan juli och november att rekommendera.

LÄS MER: 8 spanska öar värda ett besök

Saker att göra på La Gomera

La Gomera är en utmärkt destination för dig som uppskattar lugn och natursköna vyer. Här finns fina vandringsmöjligheter och små, undangömda stränder. La Gomera har fina vägar och är också populär bland cyklister.

Nationalparken Garajonay

Mitt på ön hittar du nationalparken Garajonay, något du inte får missa om du ska resa till La Gomera. Garajonay är en urskog och en fantastisk plats att vandra omkring i. Här finns också La Gomeras högsta topp, Alto de Garajonay, som sträcker sig 1487 meter över havet.

Stränderna

Playa de Alojera och Playa de la Cueva räknas till två av de vackraste stränderna på La Gomera. I solsäkra Playa de Santiago finns ett flertal stränder att välja mellan.

Golfbanan Tecina

Golfbanan Tecina ligger i Playa de Santiago. Golfbanan har en fantastisk utsikt över havet och en höjdskillnad på 175 meter mellan det första och sista hålet. Ett måste för alla golffantaster!

Karta

Mer tips & reseinspiration:

Budget kontra lyx: London

Agadir: 5 anledningar att besöka Marockos soliga kuststad

Trend: Spring ett lopp under weekendresan

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.