Nyheter Kreativa sätt att minnas semestern

Alla artiklar

Kreativa sätt att minnas semestern

Vi tipsar om de bästa sätten du kan minnas semestern på – länge.

Du har kommit hem från din efterlängtade resa och nu börjar vardagen igen. Men istället för att förpassa minnet av resan till endast dina tankar (och några foton på Facebook) kan du på flera enkla sätt få minnena att leva kvar länge.

Kolla in våra bästa tips på kreativa sätt att minnas dina resor på:

Gör konst av dina vykort

Det är för många självklart att skicka vykort till nära och kära när man är på resande fot, men vad sägs om att också göra det till en vana att skicka vykort till sig själv? När du sedan samlat på dig en liten hög från dina resor kan du skapa små konstverk utav vykorten; binda in dem som en liten bok eller varför inte rama in dem som en stor tavla?

Skapa en semesterburk

Du kan skapa ett vacker konstverk med hjälp av en enkel glasburk och sådant du hittar på stranden. Fyll den med sand eller småsten och snäckor och ställ den sedan på en hedersplats i bokhyllan. En fröjd för ögat som dessutom kommer att ta dig tillbaka till de lata dagarna på stranden på nolltid.

Filma

Idag reser så gott som alla med en smartphone, varför inte utnyttja tekniken när du ändå har den? Ta för vana att filma sekvenser från din resa och sammanställ därefter allt material till en liten film. Rörlig bild, och ljud, kommer att ge dig betydligt mer än bara vanliga fotografier.

Skapa en blogg

Visserligen ett mer krävande alternativ än semesterburken men här kan du dela dina reseminnen med både vänner och familj. Reser du mycket (och skriver bra) kan bloggen på sikt också komma att generera pengar som i sin tur kan finansiera nya reser, genialt eller hur?

Pressa blommor

En riktig klassiker; pressa vackra blommor mellan boksidor och skapa unika minnen från dina resor. Köp en vacker anteckningsbok och gör det till en vana att plocka en vildblomma på varje resa. Lägg in den i boken och beskriv kort var och när den plockades.

Kanske gillar du även:

Så undviker du de 10 vanligaste semesterbråken

Våra bästa spartips inför semesterresan

10 tips för en lyckad backpacking

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.