Nyheter Hemliga Spanien: 9 platser där du hittar det riktiga España

Alla artiklar

Hemliga Spanien: 9 platser där du hittar det riktiga España

Spanien är en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer, men den här gången låter vi Marbella vara och satsar på 9 heta insidertips. Vi har listat 9 hemliga spanska destinationer med garanterad wow-effekt.

Hitta billiga flyg till Spanien

Hitta billiga hotell i Spanien

1. Begur, Costa Brava

Lämna de andra hektiska orterna på Costa Brava och besök istället charmiga Begur, en ort som trendiga typer från Barcelona själva flyr till. Jobba upp solbrännan vid poolen, simma i avskilda grottor och lyxa till det på boutiquehotell och fina restauranger som öppnat upp här efter att Begur hamnat på måste-kartan.

Begur, Costa Brava

2. Cala Llentrisca, Ibiza

Ibiza är knappast en hemlighet tänker du. Men bortom neonljusen, barerna och de högljudda 18-åringarna i San An och Ibiza Town finns Cala Llentrisca, en av många stränder långt bort från turisthorderna. Den här stranden och dess turkosa vatten är så idylliskt att det påminner om en skärmsläckare.

3. Burgos

Bland stadens många historiska landmärken finns en gotisk katedral som kan konkurrera med Barcelonas Sagradia Familia och Burgos 50-talsinspirerade och Havannaliknande distrikt El Cruzero kommer att fascinera de med intresse för stadsplanering och arkitektur. Burgos är som ett stort historiskt utomhusmuseum. Staden är också känd för sin svarta pudding.

Burgos i Spanien

4. Barceloneta

Njut av dina tapasrätter långt bort från Barcas turistgator i den gamla fiskebyn Barceloneta. Efter en lång dag fylld med sightseeing eller bara slappande på stadens strand; skaka av sanden från dina flip-flops och häng med lokalborna på ett par cervezas och ett smörgåsbord av havsdelikatesser på någon av områdets många barer och restauranger.

5. Cantabrian Mountains, León

Vandringslederna i bergen Cantabrian är mindre exploaterade och täcker ett outforskat område i provinsen León i norra Spanien. Landskapet innehåller prärier och steniga klippor men kronan på verket är det magiskt pittoreska Laguna de Las Verdes.

LÄS MER: Upptäck världens vackraste vandringsleder

6. Cape Finisterre, Galicien

Cape Finisterre är toppen av Spaniens vänstra hörn som vetter mot Atlanten och dess vilda natur med vind och vågor. På romarnas tid trodde man att detta var världens mest västliga punkt. De hade fel på den punkten men när Cape Finisterre möter en oktoberstorm lever området verkligen upp till sitt smeknamn; ”dödens kust”.

7. Gijon

Staden Gijon ligger bortom turistradarn men är en utmärkt utgångspunkt för den som vill upptäcka Spaniens ”gröna kust”. Här finns inte söderns intensiva hetta och området är idealiskt för upptäcktsfärder bland gömda grottor, stränder och fiskebyar. Gijon hyser själv en oväntad höjdpunkt; här finns det internationella säckpipsmuseet.

8. Las Alpujarras

Medan turistbussarna kör mot Costa del Sol beger du dig istället mot Las Alpujarras, en än så länge oförstörd region med citrusodlingar och fantastiska berg. Regionen har bland annat uppmärksammats i Chris Stewarts bästsäljande resebok ”Driving Over Lemons”.

9. Hemliga trädgårdar, Madrid

Hemlig? Men det är ju Spaniens huvudstad? Helt rätt, men Barcelona är ändå förstahandsvalet för de flesta svenska weekendresenärer. Madrid har mycket att erbjuda och bland dess främsta hemligheter finns de ”hemliga trädgårdarna”; riktiga oaser av grönska och lugn mitt i den pulserande staden.

LÄS MER: Madrid: så får du ut det mesta av din weekendresa

Behöver du mer Spanien-inspiration?

10 perfekta stränder i Spanien

10 traditionella spanska rätter som du måste prova

7 fantastiska platser att besöka på Costa del Sol

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta