Nyheter Från storstad till strand: 5 underbara resmål i Turkiet

Alla artiklar

Från storstad till strand: 5 underbara resmål i Turkiet

Planerar du att resa till Turkiet? Kolla in Skyscanners tips på 5 underbara resmål i Turkiet.

Turkiet är en av våra mest populära semesterdestinationer och bjuder på många bra resmål oavsett om du är ute efter storstadspuls eller vackra sandstränder. Behöver du inspiration inför din semester i Turkiet? Här är 5 resmål att överväga:

Hitta billiga flyg till Turkiet

1. Bodrum

Bodrum slott, Aqualand och Gümbet Beach är några av Bodrums mest populära besöksmål. Denna eleganta semesterort är känd för sina vackra stränder, trendiga boutiquehotell och stora utbud av barer och restauranger. Stadens marina är den perfekta utgångspunkten för förstagångsbesökaren.

Hitta billiga flyg till Bodrum

LÄS MER: Resa till Turkiet: 10 billiga stranddestinationer

2. Side

Reser du med barn? Side är ett utmärkt semesteralternativ för barnfamiljen; staden är lagom stor att ta sig runt i till fots, stränderna är barnvänliga och det finns gott om utflyktsmål i närområdet. Side ligger mellan de populära turiststäderna Alanya och Antalya och drygt fem kilometer från Kumköy som är känd för sina många butiker och restauranger.

Hitta billiga flyg till Antalya

LÄS MER: Är det säkert att resa till Turkiet?

3. Istanbul

Turkiets största stad är en utmärkt weekenddestination, i synnerhet om du gillar historia, arkitektur och shopping. Bland några av Istanbuls mest kända sevärdheter finns Hagia Sofia, Topkapipalatset och den Blå moskén. Staden har också ett generöst utbud av barer, restauranger och nattklubbar; precis det man förväntar sig av en världsmetropol i den här storleken.

Hitta billiga flyg till Istanbul

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Istanbul

4. Kemer

Den gamla fiskebyn Kemer är en underbar semesterort för dig som värdesätter vacker natur, fina stränder och en lugn atmosfär. I Kemer möts du av ett turkosblått hav, stora apelsinlundar och grönklädda berg. Här finns också en välbesökt marina och en gågata med flera butiker och restauranger.

Hitta billiga flyg till Antalya

5. Belek

Gillar du golf? Vad sägs om att ta en golfrunda i Belek, Turkiets golfdestination nummer ett? Här finns hela 15 golfbanor att välja bland, men också en flera kilometer lång strand och många lyxiga hotell. Drygt tre mil nordväst om Belek ligger den gamla romerska byn Perge som är ett utmärkt utflyktsmål över dagen. Belek, som ligger vackert belägen vid Taurusbergen, är ett utmärkt resmål för livsnjutaren och för den som vill ha en aktiv semester.

Hitta billiga flyg till Antalya

Behöver du mer reseinspiration? Kolla in följande artiklar:

Europas billigaste länder

Skyscanner guidar till 10 underbara grekiska öar

Topp 10 saker att se på Cypern

Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.