Nyheter Flyg till Neapel: ny rutt från Arlanda

Alla artiklar

Flyg till Neapel: ny rutt från Arlanda

Flyg till Neapel och upplev en spännande italiensk storstad känd för sin fantastiska pizza, vackra gamla stadskärna och många sevärdheter.

1. Vesuvius och Pompeji

Den aktiva storvulkanen Vesuvius ligger knappt en mil sydöst om miljonstaden Neapel. Du som vill, och vågar, kan vandra hela vägen upp till vulkanens krater. Du kan göra vandringen både på egen hand eller med guide.

Turen tar cirka tre timmar, inklusive de välbehövliga vattenspauserna. Har du ork kvar kan du också passa på att besöka resterna av staden Pompeji som begravdes av vulkanens aska år 79 e Kr.

Unescolistade Pompeji är öppet varje dag, men öppettiderna varierar beroende på säsong.

2. Gamla stan i Neapel

Neapels gamla stadskärna är en utmärkt utgångspunkt för förstagångsbesökaren. Områdets historia sträcker sig till 500-talet f Kr. då staden grundades av de gamla grekerna. Idag är detta Neapels hjärta och en plats fylld med sevärdheter.

Bland måstena finns Santa Chiaras kloster, den medeltida borgen Castel Nuovo och de fantastiska gamla, färgglada byggnaderna och kyrkorna. Faktum är att det finns närmare 450 kyrkor i Neapel!

Utöver det som syns på ytan finns det också en spännande sevärdheter under jord nämligen Neapels nätverk av tunnlar och grottor. En del av tunnlarna är öppna för allmänheten och ingången hittar du vid Napoli Sotteranea på Via deo Tribunali.

3. Pizza i Neapel

Neapel är pizzornas hemstad och den napolitanska pizzan är sedan 2017 ett av Unescos världsarv. Det som kännetecknar den napolitanska pizzan är de lokala råvarorna, det extra proteinrika mjölet och de höga och luftiga kanterna. Pizzan gräddas snabbt i en mycket varm vedugn.

Men var äter man då den bästa pizzan i Neapel? Det finns över 1500 pizzerior i staden och att välja rätt är inte helt enkelt. L’Antica Pizzeria da Michele är en av de mest hyllade. Pizzerian ser högst oanmärkningsvärd ut och pizzorna är väldigt billiga, men köerna är långa och recensionerna jublande.

4. Museerna i Neapel

Flyg till Neapel och upplev ett otroligt utbud av museer! Här finns mängder med museer och konstgallerier av hög klass, belägna i fantastiska historiska byggnader.

Ett av de mest populära är det Arkeologiska museet. Här kan du beundra utställningar främst från den antika och romerska tiden. Här finns också många föremål från utgrävningarna i Pompeji. Museet kan besökas både med guide och på egen hand.

5. Operahuset San Carlo

San Carlo är världens äldsta operahus som fortfarande är i bruk. Operahuset öppnade 1737 och kan inhysa 3285 besökare. Även om du inte är ett fan av opera är ett besök här en upplevelse som du sent kommer att glömma.

Tänk dock på att det kan vara bra att boka platser i förväg, då biljetterna brukar säljas ut snabbt. Vill du lära dig mer om operahuset historia finns det guidade turer där du också får uppleva mer av den fantastiska byggnaden och atmosfären.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.