Nyheter Flygplatser Flyg till Marseille: ny rutt direkt från Arlanda

Alla artiklar

Flyg till Marseille: ny rutt direkt från Arlanda

Flyg till Marseille och upplev en weekend i Frankrikes näst största stad. Här är fem måsten du inte får missa under ditt besök.

1. Vieux port

Den gamla hamnen i Marseille är en utmärkt utgångspunkt för förstagångsbesökaren. Det är här som mycket av livet i Marseille kretsar, oavsett tid på dygnet. Sätt dig ner på något av uteställena och beundra de lyxiga båtarna som lagt till i hamnen eller beställ in en skål med Marseilles traditionella fisksoppa, bouillabaisse.

Vid hamnen, på Quai des Belges, ligger också den populära fiskmarknaden som anordnas varje dag. Hamnen har nyligen rustats upp med breda promenadstråk och torg, men ett tips är att vika av in på smågatorna där stämningen är mindre turistig.

2. Notre-Dame de la Garde

Marseilles bäst kända symbol är den maffiga katolska kyrkan Notre-Dame de la Garde. Kyrkan är bygd på grundarena av en gammal fästing och ligger på den högsta naturliga punkten över Marseille. Detta gör att kyrkan syns från många håll, från stadens motorvägar till tågstationen.

Den är också Marseilles mest besökta plats och många kommer hit för att beundra utsikten. Du som tar ett flyg till Marseille bör inte missa denna höjdpunkt! Notre-Dame de la Garde lockar årligen cirka en och en halv miljon besökare.

3. Château d’If

Det gamla öfängelset Château d’If gjordes känt tack vare Alexandre Dunas klassiska roman Greven av Monte Cristo. Idag är detta ett av Marseilles mest populära utflyktsmål. Ön nås med båt från Quai des Belges i Vieux port, en tur som tar cirka 20 minuter.

Fängelset och ön kan därefter utforskas på egen hand eller med guide. Du får räkna med att en biljett kostar cirka 70 kronor och en guidad tur cirka 800 kronor. Ett besök på Château d’If kommer inte bara att ge dig en spännande historielektion utan också en fin utsikt över Marseille.

4. Nationalparken Calanquerna

Calanquerna är ett perfekt alternativ för en dagsutflykt från Marseille. Parken ligger vid kusten mellan Marseille och Cassis och är en naturupplevelse utöver den vanliga. Här finns flera vandringsleder och möjligheter till ett aktivt besök, här kan du både paddla och bada.

Det går också att uppleva området från vattnet. En båttur från Marseille till Cassis tar cirka tre timmar och under denna kan du beundra Calanquernas hela kust.

5. Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée

Ett storstadsresa blir sällan komplett utan ett besök på ett riktigt bra museum. Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée är ett etnografiskt museum vid fästningen Fort Saint-Jean. Detta museum med inriktning på civilisationerna i Europa och Medelhavsområdet är inte bara fyllt med spännande samlingar utan också ett arkitektoniskt spännande byggnadsverk.

På toppen av museet finns dessutom en restaurang med panoramautsikt över Marseillebukten, stranden Prado och vägen Corniche.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta