Nyheter Flygplatser Flyg till Catania: ny rutt direkt från Arlanda

Alla artiklar

Flyg till Catania: ny rutt direkt från Arlanda

Flyg till Catania och upplev det bästa av Sicilien. Här är våra bästa tips på måsten och sevärdheter i området.

1. Etna

En av Siciliens främsta sevärdheter är den aktiva vulkanen Etna. Det finns många sätt att uppleva Etna på, både på egen hand och med guide. Runt Etna finns ett flertal vandringsleder som passar både vuxna och barn, exempelvis Natura Gurrida som går nordväst om Etna.

Leden är endast 1,5 kilometer lång men bjuder på fantastiska naturupplevelser. Under vandringen här möter man bland annat sjön Gurrida, mängder med grottor och ett rikt djurliv.

Om du planerar att ta dig upp till toppen av Etna rekommenderas det att du gör det tillsammans med en guide. Tänk också på att det är kyligt uppe på toppen, så se till att ta med lite extra kläder.

2. Castello Ursino

Slottet Castello Ursino byggdes på 1200-talet och är i förvånansvärt bra skick än idag. Byggnaden, som ligger i centrala Catania, inhyser sedan 1934 ett museum med konstverk och föremål från både slottet och närområdet. Du som tar ett flyg till Catania bör inte missa att uppleva denna plats!

Ett besök på Castello Ursino är ett utmärkt sätt att få inblick i Siciliens spännande historia. Det tar cirka en timme att gå runt och se alla utställningarna, vilket kan göras både på egen hand eller med guide.

3. Cathedral of Sant’Agata

Inget besök i Catania är komplett utan ett besök i stadens magnifika katedral. Cathedral of Sant’Agata har en historia som sträcker sig till 1000-talet då den byggdes på ruinerna av gamla romerska bad. Sedan dess har katedralen förstörts av både jordbävningar och bränder och byggts upp flera gånger. Det nuvarande utseendet har katedralen fått efter den stora jordbävningen 1693.

Kyrkan är öppen varje dag.

4. Ferrovia Circumetnea

Catania är en underbar stad att uppleva till fots, men det finns också ett alternativ när du känner att fötterna inte orkar med mer strosande. Ferrovia Circumetnea är en historisk järnvägssträcka på 110 kilometer som länkar samman Catania med Riposto.

Resan tar cirka tre timmar och innefattar bland annat underbara vyer över Etnas månliknande landskap, olivlundar och vingårdar. Under resan görs flera stopp i byar och städer och man kan välja att gå av när man vill. Kommunikationerna tillbaka till Catania är goda och finns i form av både tåg och bussar.

5. Giardino Bellini

Den vackra stadsparken i Catania är ett underbart andningshål under besöket i staden. Giardino Bellini är den äldsta stadsparken i Catania och har funnits sedan 1800-talet. Här kan man ta en paus, eller varför inte en picknick, bland grönska, fontäner och vackra statyer.

Parken ligger centralt i Catania, vid den populära shoppinggatan Via Etnea.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta