Nyheter Fantastiska öar du inte känner till

Alla artiklar

Fantastiska öar du inte känner till

Vi har letat rätt på några fantastiska öar du förmodligen aldrig hört talats om…

Trött på att resa till samma destinationer år efter år? Redo för att ta steget ut i det okända? Skyscanner tipsar här om fem fantastiska öar dit turisthorderna ännu inte nått..

Saba, Karibien

Den fridfulla lilla ön Saba är Karibiens minsta med endast fyra byar och knappt 1500 invånare. Ön är ett riktigt paradis för naturälskaren och inte minst den som vill sysselsätta sig med lite dykning i de kristallklara vattnen. Sabas invånare har byggt upp och underhåller flera vandringsleder på ön där besökare själva enkelt kan ta sig runt och uppleva allt från regnskogen till historiska ruiner och oslagbara utsikter på egen hand. Varje vecka anordnas en ö-fest där alla är inbjudna att dansa loss till oljefatens rytmer under stjärnorna. Är du inte på festhumör kan det vara bra att veta att öborna nyligen lanserat trådlöst internet på hela ön.

Du når Saba enklast genom flyg till Saint Martin och därefter med båt till Saba.

Marettimo, Italien

Den charmiga ön Marettimo ligger strax utanför Siciliens kust och är i det närmaste en folktom, bilfri och avskild plats man kan komma. Ön har endast en strand, en by och ett hotell och lockar enstaka besökare som kommer hit för att dyka, sola eller bara uppleva den oförstörda naturen. Det tar drygt en timme att ta sig till ön med båt från Trapani, en tur som kostar drygt 150 kronor enkelväg. Tar man inte sin tillflykt till öns restaurang kan man sysselsätta sig med att utforska ön till fots eller ta en tur med en fiskebåt. Marettimo bebos av bara drygt 300 invånare.

Se till att boka ditt rum i tid på öns enda hotell, Marettimo Residence, som har 42 rum att välja bland.

Sovalye, Turkiet

Ingen trafik, inga vägar, ett par bryggor, en välrenommerad restaurang och ett hotell; den minimala ön Sovalye är ett avskilt paradis ett stenkast från fastlandet och staden Fethiye. Det tar bara några minuter att ta sig runt denna idylliska ö som är bebyggd med några privata bostäder. Här kan du njuta av fågelsången och cikadorna, läsa de där böckerna du aldrig hunnit med och verkligen slappna av. Skulle avskildheten och lugnet bli för mycket är det skönt att veta att festerna på fastlandet väntar på dig och finns en kvarts båtresa bort.

Närmaste flygplatsen är Dalaman, en knappt timme från Fethiye.

Gavdos, Grekland

Söder om Kreta ligger Europas sydligaste punkt, den lilla ön Gavdos som nås med båt från Paleohora på Kreta. Ta på dig bekväma vandringsskor, glöm inte vattenflaskan och badlakanet och utforska denna mycket speciella lilla ö som bland annat fungerar som hållplats för flyttfåglar på väg till och från Afrika. Här finns flera små stränder och badvikar där du kan njuta av solen utan att behöva trängas med andra besökare och ön bjuder också på ett par sevärdheter i form av bland annat en övergiven gammal bergsby och ett 20-tal små kyrkor. Du kan också hyra en cykel för att ta dig fram på ön. Ska du tälta, vilket är populärt bland besökare, tänk på att det finns skorpioner här. Närmaste flygplatsen är Chania.

Fernando De Noronha, Brasilien

Den största ön i Brasilens arkipelag Fernando De Noronha bebos av drygt 3000 invånare. Denna paradisö med vita sandstränder och otroliga dykvatten lämnar en garanti på att du aldrig behöver trängas med horder av turister; ön tar bara emot max 420 besökare åt gången. Hyr en motorcykel och ta dig runt, snorkla, njut av några av de bästa stränderna i världen, ät gott eller bara slå dig till ro i hängmattan, du kan utgå från att tempot aldrig blir stressigt på en ö som enbart har ett trafikljus.

FOTO: Saba/ The Definitive Caribbean Guide / www.definitivecaribbean.com

Karta