Nyheter Europas mest underskattade resmål för weekendresor

Alla artiklar

Europas mest underskattade resmål för weekendresor

Europa är en fantastisk kontinent komprimerad av många olika länder, kulturer och landskap på en liten yta. För oss svenskar finns det mängder med städer att utforska inom en flygresa på mindre än 4 timmar. Här listar vi 4 ställen i Europa som är alldeles för underskattade!

Hämta vår gratis app

1. Slovenien

Slovenien är ett utmärkt resmål för weekendresor. Ett land som andas magi rätt igenom. Snötäckta berg, täta skogar och tjocka dimmor i kombination med gamla slott vid vackra sjöar där svanar trivs får dig att tro att du hamnat i en saga. Slovenien är ett land som har allt för den aktiva och nyfikna äventyraren, såväl som vackra torg och gamla slott att utforska för livsnjutare. Du kan vandra dig upp till bergstoppar, utforska underjordiska grottor både till fots, på cykel och i kanot, eller varför inte hoppa i en båt för lite forsränning? Men glöm inte att slappna av i huvudstaden Ljubljana och strosa runt på gator av kullersten längs ån och ta en fikapaus med kaffe och den typiskt slovenska desserten prekmurska gibanica, en saftig kaka med lager av vallmofrön, färskost, nötter och äpple. Från Ljubljana kan du enkelt ta en dagstur med buss ut till de sagolika sjön Bled, där du med liten roddbåt kan ta dig över till den ståtliga kyrka som är byggd på en liten ö mitt i sjön, och Bohinj där du kan hyra kayak och paddla i det stilla grönblå vattnet eller vandra uppåt i de närliggande bergen.

Hitta flyg till Slovenien

SjonBohinj

2. Litauen

Litauen kan lätt glömmas bort som en av de tre länder som utgör Baltikum på andra sidan Östersjön, men landet är ett väldigt modernt sådant med en hipp och ung befolkning som klär sig bra och är i framkant med trender som exempelvis helvegetariska restauranger och är därför toppen för weekendresor. Med lite research kan du få direktflyg till Litauens huvudstad för under 200kr tur och retur. Gamla stan i huvudstaden Vilnius är väldigt vacker och är ett lika bra resmål under alla 4 årstider.

Och glöm inte att ta en utflykt till insjön Galvé, knappt 3 mil väster om Vilnius, där slottet Trakai är beläget på en liten ö mitt i sjön, och staden Kaunas längre västerut. Fortsätter du nordväst hamnar du på en strand där du förutom att sola, bada och promenera även kan välja och vraka bland SPA-anläggningar och vandra i den vackra botaniska trädgården.

Hitta flyg till Litauen

SlottTrakai

3. Färöarna

För den som vill uppleva storslagen natur som påminner om en annan planet, men inte vill trängas med andra turister på Island, är dessa öar en fullständig fullträff för weekendresor eller längre äventyr. Dramatiska smaragdgröna landskap, pittoreska små hus och frånvaron från stress och stora folkmassor gör detta till en våt dröm för de flesta naturälskare.

Utgå från huvudstaden Torshamn och ta dig till Kirkjubøur för att besöka den medeltida Magnuskatedralen, eller åk till Mykines för att betrakta det rika fågellivet och specifikt för att se de unika lunnefåglarna. Toppa av med det storslagna vattenfallet vid Gásadalur.
Om pengar inte håller dig tillbaka är en helikoptertur för att se öarna från fågelperspektiv ett absolut måste.

Hitta flyg till Färöarna

lunnefåglar

4. Rumänien

Med en blodig och spännande historia som på många sätt påminner om Game of Thrones, och natur som är som beskrivet av Tolkiens värld Midgård, är detta land otroligt underskattat och enligt oss ett fantastiskt resmål för både weekendresor och längre semestrar. 

Vi känner alla till vampyren Dracula, och här kan du utforska landet där inspirationen för denna onda varelse, fursten Vlad III Dracula, levde under 1400-talet.
Var beredd på en historieresa som är riktigt blodig och full av intriger som får vilken superskurk som helst att verka mjuk jämfört med furstens strafftekniker. I Rumänien finner du dessutom flertalet slott och det kanske mest imponerande invändigt är slottet Peles i den branta men bedårande staden Sinaia, där du på vinterhalvåret billigt kan hyra skidutrustning och ta dig an backarna.

I Transsylvanien kan du vandra i berg, klättra längs kanjoner och äta en stor pretzel på det stora torget i staden Brasov. Detta land kommer inte vara underskattat länge till, så passa på att åka dit redan nu innan resten av världen upptäcker denna pärla!

Hitta flyg till Rumänien

SlottPeles

Kanske gillar du även:

10 okända destinationer som väntar på att utforskas

7 okända men otroligt vackra städer i Europa

Europas hemliga städer

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta