Nyheter Europas bästa ölstäder

Alla artiklar

Europas bästa ölstäder

Lockar ölspa, ölcykling eller varför inte en traditionell pubrunda? Från Göteborg till Prag, vi har listat 5 europeiska städer för ölentusiaster!

1. Göteborg, Sverige

En av alla ölstäder i Europa är Göteborg. Här sitter ölkulturen djupt i denna gamla arbetarstad. Många av Sveriges bästa bryggerier ligger i Göteborg och flera av dem håller världsklass. Missa inte att besöka den kända Andra Långgatan, en cirka 700 meter lång bargata med barer så långt ögat kan nå. Här kan du välja mellan att besöka hak med billig fatöl eller lite finare ställen med dryga 100 ölsorter på flaska.

LÄS MER: 10 saker att göra i Göteborg

2. Brygge, Belgien

Hela Belgien är en drömplats för ölälskare, men framförallt staden Brygge sticker ut som en av alla ölstäder i Europa med sina mikrobryggerier och öl av hög kvalitet. Att staden i sig är en av de mest pittoreska i Europa är bara ett stort plus i kanten.

3. München, Tyskland

Hemstaden till det fantastiska festkonceptet Oktoberfest som pågår i september och oktober. Oavsett om du väljer att besöka München för att delta i festandet eller någon annan gång under året lär du inte bli besviken på stadens ölutbud. Är du här under sommaren får du inte missa att besöka Hirschgarten, en gigantisk ölträdgård med cirka 8 000 sittplatser.

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i München

 

Oktoberfest i München med öl och tillbehör

4. Budapest, Ungern

Inte nog med att Budapest bjuder på öl till en oerhört billig peng, utan här kan du även passa på att besöka ett ölspa (det finns även gott om spaanläggningar för dig som föredrar att bada i vatten). På Thermal Beer Spa som är beläget i berömda Széchenyi Spa kan du både dricka och bada i öl samtidigt. Ett annat alternativ för ölälskare är att utforska Budapest på en så kallad Beer Bike, ett transportmedel som har plats för totalt 18 personer, varav 10 måste cykla. I uthyrningen av fordonet ingår 30 liter öl.

LÄS MER: Skyscanner guidar: 10 måsten i Budapest

5. Prag, Tjeckien

För många som väljer att åka till Prag är ölkulturen en stor del av resan. Här är öl billigare än vatten och Prag är dessutom en fantastiskt vacker stad att promenera genom på väg till eller från ölhaken. Tjeckien är även landet där Pilsner uppfanns för 175 år sedan, en ölsort som är företrädaren till den populära ljusa lagerölen som finns idag. Precis som i Budapest kan man besöka ett ölspa i Prag.

LÄS MER: Prag guide: 7 måsten i den tjeckiska sagostaden

Vill du ha mer inspiration?

Europas 9 bästa klubbstäder

8 internationella rätter som du måste prova

Europas bästa drink-destinationer

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta