Nyheter Europas bästa ölstäder

Alla artiklar

Europas bästa ölstäder

Lockar ölspa, ölcykling eller varför inte en traditionell pubrunda? Från Göteborg till Prag, vi har listat 5 europeiska städer för ölentusiaster!

1. Göteborg, Sverige

En av alla ölstäder i Europa är Göteborg. Här sitter ölkulturen djupt i denna gamla arbetarstad. Många av Sveriges bästa bryggerier ligger i Göteborg och flera av dem håller världsklass. Missa inte att besöka den kända Andra Långgatan, en cirka 700 meter lång bargata med barer så långt ögat kan nå. Här kan du välja mellan att besöka hak med billig fatöl eller lite finare ställen med dryga 100 ölsorter på flaska.

LÄS MER: 10 saker att göra i Göteborg

2. Brygge, Belgien

Hela Belgien är en drömplats för ölälskare, men framförallt staden Brygge sticker ut som en av alla ölstäder i Europa med sina mikrobryggerier och öl av hög kvalitet. Att staden i sig är en av de mest pittoreska i Europa är bara ett stort plus i kanten.

3. München, Tyskland

Hemstaden till det fantastiska festkonceptet Oktoberfest som pågår i september och oktober. Oavsett om du väljer att besöka München för att delta i festandet eller någon annan gång under året lär du inte bli besviken på stadens ölutbud. Är du här under sommaren får du inte missa att besöka Hirschgarten, en gigantisk ölträdgård med cirka 8 000 sittplatser.

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i München

 

Oktoberfest i München med öl och tillbehör

4. Budapest, Ungern

Inte nog med att Budapest bjuder på öl till en oerhört billig peng, utan här kan du även passa på att besöka ett ölspa (det finns även gott om spaanläggningar för dig som föredrar att bada i vatten). På Thermal Beer Spa som är beläget i berömda Széchenyi Spa kan du både dricka och bada i öl samtidigt. Ett annat alternativ för ölälskare är att utforska Budapest på en så kallad Beer Bike, ett transportmedel som har plats för totalt 18 personer, varav 10 måste cykla. I uthyrningen av fordonet ingår 30 liter öl.

LÄS MER: Skyscanner guidar: 10 måsten i Budapest

5. Prag, Tjeckien

För många som väljer att åka till Prag är ölkulturen en stor del av resan. Här är öl billigare än vatten och Prag är dessutom en fantastiskt vacker stad att promenera genom på väg till eller från ölhaken. Tjeckien är även landet där Pilsner uppfanns för 175 år sedan, en ölsort som är företrädaren till den populära ljusa lagerölen som finns idag. Precis som i Budapest kan man besöka ett ölspa i Prag.

LÄS MER: Prag guide: 7 måsten i den tjeckiska sagostaden

View this post on Instagram

– 여행11일차 . + 무려 7시간의 기차를타고 체코 프라하에 도착 🚞 + 아침 5시부터 일어나 프랑스 숙소 해결하랴 떠날 준비하랴 정신없이 보내고 + 세상과 단절된(데이터x 와이파이x) 7시간이 지나자 + 허허벌판의 역에 내려져 1시간방황 + 다행히 호텔 프라하에 도착하고 맛있는 저녁을 먹고 비어스파까지 하고나니 그래도 감사한 하루입니다. @adagio_cantaville 오늘 다짜고짜 연락에도 한국에서 힘써줘서 곰마와 😻 @mina6995 파리에서 편히 보낼수 있게 해주셔서 감사해요 온니 😘 @zlfvy44 무사히 함께 여행해주어 고마워, 곽. 끝까지 무사하자! 😂 . . #화보랑여행 #유럽여행 #체코 #프라하 #맥주 #스파 #비어스파 #완전 #강추 #피로곰 #없어짐 #하루종일 #감사 한 #하루 #데일리그램 #여행스타그램 #travel #czech #prague #beer #spa #thankyou

A post shared by 화보랑 l 부산 플라워 스튜디오 (@hwaborang) on

Vill du ha mer inspiration?

Europas 9 bästa klubbstäder

8 internationella rätter som du måste prova

Europas bästa drink-destinationer

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta