COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Europas bästa ölstäder

Alla artiklar

Europas bästa ölstäder

Lockar ölspa, ölcykling eller varför inte en traditionell pubrunda? Från Göteborg till Prag, vi har listat 5 europeiska städer för ölentusiaster!

1. Göteborg, Sverige

En av alla ölstäder i Europa är Göteborg och vem är förvånad? Här sitter ölkulturen djupt och är älskad och besjungen i denna gamla arbetarstad. Många av Sveriges bästa bryggerier ligger i Göteborg och flera av dem håller världsklass.

Missa inte att besöka den kända Andra Långgatan, en cirka 700 meter lång bargata med barer så långt ögat kan nå. Här kan du välja mellan att besöka hak med billig fatöl eller lite finare ställen med dryga 100 ölsorter på flaska. Även om du inte gillar öl är oddsen goda att du hittar någonting du tycker om i denna pärla bland ölstäder i Europa.

2. Brygge, Belgien

Hela Belgien är en drömplats för ölälskare, men framförallt staden Brygge sticker ut. Brygge är ett gulkorn bland ölstäder i Europa med sina mikrobryggerier. Här hittar du öl av hög kvalitet. Att staden i sig är en av de mest pittoreska i Europa är bara ett stort plus i kanten.

Ta med vännerna och boka en resa hit och ingen ölälskare kommer bli besviken!

3. München, Tyskland

Kanske är detta ölstädernas ölstad bland ölstäder i Europa? Oavsett är det hemstaden till det fantastiska festkonceptet Oktoberfest. Denna ölälskarnas festival pågår i september och oktober. Du kanske väljer att besöka München för att delta i festandet eller för en weekend? Du lär oavsett inte bli besviken på stadens ölutbud.

Är du här under sommaren får du inte missa att besöka Hirschgarten, en gigantisk ölträdgård med cirka 8 000 sittplatser. Ölstäder i Europa blir helt enkelt inte bättre än så här!

Oktoberfest i München med öl och tillbehör

4. Budapest, Ungern

Inte nog med att Budapest bjuder på öl till en oerhört billig peng, här kan du även passa på att besöka ett ölspa (det finns även gott om spaanläggningar för dig som föredrar att bada i vatten). Vem är inte supen på att prova det? På Thermal Beer Spa som är beläget i berömda Széchenyi Spa kan du både dricka och bada i öl samtidigt.

Ett annat alternativ för ölälskare är att utforska Budapest på en så kallad Beer Bike, ett transportmedel som har plats för totalt 18 personer, varav 10 måste cykla. I uthyrningen av fordonet ingår 30 liter öl.

5. Prag, Tjeckien

Prag är en av måsten på en lista över ölstäder i Europa. För många som väljer att åka till Prag är ölkulturen nämligen en stor del av resan. Här är öl billigare än vatten och Prag är dessutom en fantastiskt vacker stad att promenera genom på väg till eller från ölhaken.

Tjeckien är även landet där Pilsner uppfanns för 175 år sedan, en ölsort som är företrädaren till den populära ljusa lagerölen som finns idag. Precis som i Budapest kan man besöka ett ölspa i Prag.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.