Nyheter Europas bästa drink-destinationer

Alla artiklar

Europas bästa drink-destinationer

Sugen på en öl? Från budgetöl till gratis sprit; vi har valt ut sju destinationer där du kan festa loss utan att tömma plånboken.

Från Budapest till Edinburgh, Skyscanner tipsar om 7 städer där du kan njuta av god öl, ett glas vin, eller varför inte lite japansk sake?

1. Budgetöl, Budapest, Ungern

Ta er österut, kära vänner! Oavsett om det är för det låga priset på öl eller för det faktum att en weekendresa inte kostar skjortan så är östeuropa destinationen för dig. En öl i Sofia, Minsk eller Budapest kostar knappt en tia. Bästa tiden för ett ölbesök i Budapest är under sommarmånaderna då festerna flyttar utomhus och enorma uteserveringar slår upp dörrarna.

Hitta flyg till Budapest

Hitta hotell i Budapest

LÄS MER: Skyscanner guidar: 10 måsten i Budapest

2. Båtöl, Belgrad, Serbien

En tjugolapp för en stor stark är ett pris förbehållet gamla tider eller möjligtvis studentnationer, men det är också priset för en öl i Belgrad. Här smakar ölen allra bäst sommartid ombord på någon av de båtar som står uppradade längs med Donau och Sava. Bästa områdena är Gypsy Island och Sava och för den som söker en ölupplevelse med det lilla extra rekommenderas gratiseventet Belgrade Beer Fest som anordnas i augusti och lockar en halv miljon besökare.

Hitta flyg till Belgrad

Hitta hotell i Belgrad

**LÄS MER: [Hipstern är död: Möt Yuccien!](http://www.skyscanner.se/nyheter/hipstern-aer-doed-moet-yuccien)** ### 3. Kändisöl, München, Tyskland München med sin världsberömda Oktoberfest är ett självklart val för ölfantaster. Här ställs det upp en massa öltält men också ett nöjesfält där du kan testa dina färdigheter efter ett antal klunkar öl. I München dricks det öl året runt men kommer du hit under sommaren kan du avnjuta en stor kall öl på någon av de många, många uteserveringarna.

Hitta flyg till München

Hitta hotell i München

### 4. Gratis är bäst, Paris, Frankrike Det sägs att absinthe får dina tankar att sväva till oanade höjder men något som är ännu bättre än en sådan upplevelse är gratis sprit. Du läste rätt, gratis! Under våren och sommaren visar vingårdarna från bland annat Rhone och Loire till Paris upp sina skapelser under olika gratis provsmakningsevenemang. Kolla in denna [hemsida](http://parisbymouth.com/paris-food-and-wine-events/) för mer information om smakprovningar i Paris.

Hitta flyg till Paris

Hitta hotell i Paris

**LÄS MER: [De 10 mest romantiska och bäst belägna hotellen i Paris](http://www.skyscanner.se/nyheter/de-10-mest-romantiska-och-baest-belaegna-hotellen-i-paris)** ### 5. Japanska London, England Japan Center i Londons West End anordnar regelbundet smakprovningar av risvin, tillställningar som lockar både nyfikna och finsmakare. Lär dig skilja på Daiginjo och Futsu-shu och ta med dig en flaska hem från området som har Europas största utbud av sake.

Hitta flyg till London

Hitta hotell i London

**LÄS MER: [8 anledningar att älska London](http://www.skyscanner.se/nyheter/8-anledningar-att-aelska-london)** ### 6. Whisky & whiskey, Skottland Det finns whisky och det finns whiskey. Föredrar du din whisky utan ett ”e” och insisterar på en 15 årig single malt så ska du ta dig till en av de två mötesplatserna för The Scotch Malt Whisky Society i Edinburgh. Här kan du få en underhållande lektion om Skottlands olika whiskyregioner från Islay till Speyside medan du sitter bekvämt i din fåtölj. Om du är lite mer äventyrlig av dig, kan du ta dig runt till någon av de många whiskydestillerierna som finns i landet!

Hitta flyg till Edinburgh

Hitta hotell i Edinburgh

**LÄS MER: [10 magiska platser i Storbritannien](http://www.skyscanner.se/nyheter/10-magiska-platser-i-storbritannien)** ### 7. Starka turer, Krakow, Polen Moskva må vara den självklara platsen att dricka vodka på och det är ingen dålig plats, men att beställa en vodka i baren kostar betydligt mindre i Krakow, så den staden får därför vår röst. Krakows vackra gamla stadskärna huserar mängder med barer i spännande byggnader och med rik atmosfär där glada invånare och ännu gladare turister sveper billig vodka i goda vänners lag. Häng på!

Hitta flyg till Krakow

Hitta hotell i Krakow

**LÄS MER: [Europas 9 bästa klubbstäder](http://www.skyscanner.se/nyheter/europas-9-baesta-klubbstaeder)** **LÄS MER: [2015 års bästa musikfestivaler](http://www.skyscanner.se/nyheter/2015-ars-baesta-musikfestivaler)** **LÄS MER: [Europas 10 billigaste weekenddestinationer](http://www.skyscanner.se/nyheter/europas-10-billigaste-weekenddestinationer)** _[Skyscanner](http://www.skyscanner.se) är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på [flyg](http://www.skyscanner.se), [hotell](http://www.skyscanner.se/hotell.html) och [hyrbilar](http://www.skyscanner.se/bil-hyra/)._
Karta