Nyheter Europas 9 bästa klubbstäder

Alla artiklar

Europas 9 bästa klubbstäder

Har du tröttnat på din lokala nattklubb? Ge dig av och dansa i en annan stad i sommar. Skyscanner tipsar om 9 av de bästa feststäderna i Europa, från Amsterdam till Zagreb.

Hämta vår gratis app

1. Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam bjuder på en rad nattklubbar i världsklass, från Sugar Factory till enorma NDSM Docklands. Under sommarmånaderna flyttar en del av festandet till den närliggande kusten och även på dagtid kan du dansa loss här på Woodstock ´69 på Bloemendaal aan Zee.

Hitta flyg till Amsterdam

Hitta hotell i Amsterdam

LÄS MER: Semester i Holland: 10 saker att se och göra i Amsterdam

2. Barcelona, Spanien

Spanien är en perfekt destination för dig som vill festa loss. Både Madrid och Barcelona har en mängd alternativ att välja bland. Vilken stad bör man åka till? Det är lite som att jämföra Real med Barca: de är båda riktigt bra. I juni anordnas de ultimata festivalerna Sónar och Primavera Sound.

Hitta flyg till Barcelona

Hitta hotell i Barcelona

3. Basel, Schweiz

Om du föredrar djupare housemusik än Richard Strauss bör du ställa in siktet på Basel. Det är i Schweiz tredje största stad som evenemanget Nordstern anordnas och lockar några av världens bästa Djs.

Hitta flyg till Basel

Hitta hotell i Basel

4. Berlin, Tyskland

Att lista Europas främsta feststäder och inte nämna Berlin är som att plocka bort äggen från dagen-efter-festens frukostbuffé. Här festas det till techno i allt från övergivna lagerlokaler till chica och intima klubbar där du kommer att uppleva nätter som du sent ska glömma. Berghain är känd för att vara extremt svår att komma in på, men som belöning får du dansa i 24 timmar (om inte mer!).

Hitta flyg till Berlin

Hitta hotell i Berlin

LÄS MER: En lokalbos guide till Berlin

5. Zagreb, Kroatien

Kroatien är känt för de vackra människorna på stränderna, champagnen på nattklubbarna i Hvar och festivaler som Outlook i närheten av Pula. I huvudstaden Zagreb kommer du snarare att dansa med lokalbefolkningen än med någon kändis. Här finns mängder med karaktärsfulla klubbar med olika musiktyper. EDM-fans som besöker Zagreb bör dock inte missa Sirup.

Hitta flyg till Zagreb

Hitta hotell i Zagreb

LÄS MER: 10 saker du inte får missa i Kroatien

6. Budapest, Ungern

Den vackra Donaufloden sträcker sig genom den lika vackra huvudstaden Budapest som varje sommar lockar tusentals festglada till en ö i dess mitt. Hajógyári var ursprungligen en ö mest känd för sitt romerska palats, men idag är ön full med barer och klubbar. Under augusti anordnas också den populära Sziget Festival här.

Hitta flyg till Budapest

Hitta hotell i Budapest

LÄS MER: Skyscanners guide till Budapest

7. Köpenhamn, Danmark

Klubbar som Culture Box lockar fantaster av electromusik till den danska huvudstaden. Som ett extra plus erbjuder man drick-så-mycket-du-vill av Heineken mellan klockan 23 och midnatt.

Hitta flyg till Köpenhamn

Hitta hotell i Köpenhamn

LÄS MER: 10 måsten i Köpenhamn

8. Glasgow, Skottland

Ett av de mest spännande klubb- och skivbolaget som kommit från Storbritannien de senaste åren är Numbers. Numbers består av Spencer och Jackmaster som håller till på den legendariska Sub Club. Detta är ett måste för alla som vill ta del av den allra nyaste elektromusiken.

Hitta flyg till Glasgow

Hitta hotell i Glasgow

9. London, England

Kombinera en av de bästa weekenddestinationerna med riktigt bra festande. Londons fyra hörn erbjuder alla på något annorlunda – från norra sidans legendariska Fabric till östsidans ”Dalston Strip”. Ett annat tips är att besöka de södra delarna av staden och Corsica Studios samt Fire som levererar några av de bästa festminnena i hela London.

Hitta flyg till London

Hitta hotell i London

LÄS MER: 10 saker att göra i London

Europas bästa klubbstäder

StadLand
AmsterdamNederländerna
BarcelonaSpanien
BaselSchweiz
BerlinTyskland
ZagrebKroatien
BudapestUngern
KöpenhamnDanmark
GlasgowSkottland
LondonEngland
Karta

Kanske gillar du även följande artiklar?

Skyscanner guidar: så hittar du de billigaste sista minuten-flygen

Europas bästa drink-destinationer

Weekendresor: billigaste städerna i Europa för en weekend

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar