Nyheter Erbjudanden Kristi Himmelsfärd weekendresa: billiga resor i maj

Alla artiklar

Kristi Himmelsfärd weekendresa: billiga resor i maj

Semestersugen? Kristi himmelsfärdshelgen är perfekt för en resa med familjen, kompisen eller bara dig själv. Skyscanner guidar till de bästa destinationerna under Kristi Flygare från 569 kr.

Kristi Himmelsfärd-resor från Stockholm

Utresa: 30 maj 2019
Hemresa: 2 juni 2019

Kristi Himmelsfärd-resor från Köpenhamn/Malmö

Utresa: 30 maj 2019
Hemresa: 2 juni 2019Kristi Himmelsfärd-resor från Göteborg

Utresa: 30 maj 2019
Hemresa: 1 juni 2019
Utresa: 30 maj 2019
Hemresa: 2 juni 2019

Utresa: 31 maj 2019
Hemresa: 2 juni 2019


Senast uppsaterad 8 maj 2019 kl. 10:45. Priserna är korrekta i samband med publiceringen men kan komma att ändras. Biljetter i mån av tillgång.

Hitta fler billiga flyg under Kristi Himmelsfärdshelgen

Karta

Vart ska man resa i maj?

Det beror på vad du är ute efter; värme, kulturella upplevelser eller en avslappnande weekend. Maj är en perfekt tid att resa på, då högsäsongen inte riktigt hunnit komma igång, så priserna är lägre och turisterna färre. Du kan strosa runt på museum, upppleva en stad i lugn och ro eller promenera utan trängsel och köer.

I Sverige är Maj en relativt kall månad men trots detta bjuder maj ofta på riktigt fint väder i större delen av Europa. Kortfattat kan man säga att ju längre söderut du åker, desto mer sommarväder får du.

LÄS MER: Var är det varmt i maj?

Den fyradagars långhelg som Kristi Himmelsfärd erbjuder är alldeles lagom för en weekendresa i Europa. Restiden till destinationer i Europa är kortare, så du hinner spendera mer tid på din valda destination jämfört med en klassisk weekendresa.

Använd din långhelg väl och passa på att upptäcka nya resmål som till exempel Brighton eller Århus. Eller varför inte besöka en klassiker som Amsterdam eller Aten? En annan fantastisk destination är vackra Budapest eller Hamburg.

LÄS MER: 7 städer för en weekendresa i maj

Mer om Kristi Himmelsfärdsdag

Kristi Himmelsfärdsdag, även kallad Kristi Flygare, är en kristen högtid som firats sedan 300-talet. Den ansågs tidigare vara den första sommardagen i stora delar av Sverige men för de flesta är det nog för kallt för att ta av sig jackan och gå barärmat.

Kristi Himmelsfärd infaller på dag 40 (39 dagar efter påskdagen) men eftersom detta baseras på måncyklerna så varierar datumet från år till år. Helgdagen är dock alltid en torsdag vilket gör att den följande dagen blir en klämdag – extra ledighet med andra ord!

2019 infaller Kristi Himmelsfärd den 30 Maj så du har fortfarande tid på dig att planera din långhelgsresa.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.