Nyheter Resetips De sju bästa platserna att besöka i Vietnam

Alla artiklar

De sju bästa platserna att besöka i Vietnam

Med sin vilda djungel, fantastiska gatumat och vita sandstränder, förtjänar Vietnam att vara med på alla resenärers önskelista. Från Hanoi till Ho Chi Minh City finns det många populära platser, men i ett land där exotiska Asien smälter ihop med ”parisisk chic” finns även många oväntade och fascinerande platser att utforska.

1. Huế

Om du verkligen vill vältra dig i kultur så finns här gott om tempel, gravar, pagoder och palats att utforska och beundra. Liksom i hela Vietnam är det nästan andlöst vackert här.

Huế som är med på UNESCOS:s världsarvslista är hem till Citadel, en gång i tiden härskarens privata hem och den förbjudna staden, där alla hans älskarinnor bodde.

När du är trött i fötterna, sätt dig ner och ät bún bò buế, en fantastisk nudelsoppa med nötkött, och titta på svanarna som glider ner för floden medan solen går ner.

Huế, Vietnam

2. Hoi An

Matälskare kan verkligen festa loss när det gäller gatumat i Vietnams kulinariska huvudstad. Om du är sugen att på att själv laga vietnamesiskt finns det många restauranger som erbjuder halvdagskurser i matlagning.

Låter det för jobbigt? Åk till An Bang Beach istället och häng på den vidsträckta stranden och sippa på iskalla cocktails i baren.

Väl i Hoi An bör du även passa på att få en kostym, klänning eller annat klädesplagg designat och upsytt – här finns nämligen över 300 butiker med skräddare.

Vi rekommenderar Kimmy Custom Tailor i Hoi An, Vietnam.

3. Sapa

Gå och vandra i bergen kring Sapa för häftiga vyer utöver djungeln och bergskedjorna i nordvästra Vietnam.

Utrustningen är billig och lätt att få tag på så bekymra dig inte om du inte är en van bergsbestigare. Du är snart där uppe och beundrar utsikten över bergstopparna beklädda i dimma.

Sapa i Vietnam

4. Tonkinbukten

Utforska med segelbåt de över 2.000 öarna i Tonkinbukten i Vietnam. Det är så otroligt vackert!

Om du vill få en riktigt nära vy är det bara att hyra en kajak och paddla dig fram, njuta av turen och kanske utforska en grotta eller två.

5. Hanoi

Alla ljud och människor i Vietnams huvudstad kan först verka lite för mycket för vem som helst men låt inte motorcyklarna och de som bestämt sig för att tuta på allt och alla skrämma dig.

Bakom allt detta går det att hitta lugn och ro i vackra tempel, pagoder och i charmiga franska bagerier. Det är helt klart värt att åka hit en dag eller två.

Hanoi, Vietnam

6. Ben Tre

Lite vid sidan om de vanliga rutterna ligger Ben Tre, en plats att uppleva livet längs Mekongfloden utan att behöva trängas med andra turister som vid My Tho.

Ta en båttur på floden, stanna vid godisfabriken för att smaka på kokosgodis som området är känt för.

Och om du vill ha lite romans, se till att beskåda eldflugorna precis innan solen går ner.

7. Ho Chi Minh City

Tidigare Saigon är numera Vietnams internationella affärscentrum. Ta hissen upp till någon av de alla skybarer som finns uppe i stadens alla skyskrapor. Med en cocktail i handen kan du sedan njuta av den bästa utsikten över Ho Chi Minh City på natten.

…och bara andas in doften av Vietnam!

Ho Chi Minh City, Vietnam

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta