COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Bagage De 15 bästa packningstipsen någonsin

Alla artiklar

De 15 bästa packningstipsen någonsin

Från läckande krämer till saftiga avgifter för övervikt, vi har alla lidit av bagagemardrömmar som enkelt kunnat undvikas. Res smartare med Skyscanner - vi tipsar om 15 punkter att hålla koll på för en stressfri packning.

1. Märk ditt bagage

Undvik bagagekrisen nummer ett där du kämpar med att identifiera din väska bland 15 identiska väskor som åker på bagagebandet. Och som bekant är en stor majoritet svarta väskor, vilket inte gör det lättare.

Märk ditt bagage med namnetiketter och ”dekorera” det med snören, klistermärken eller varför inte färgglada skosnören så att du kan känna igen det direkt.

Väska med färgglada märken

2. Ta med extra förvaringspåsar med dragkedja

Telefonladdare, kameraladdare, adapter, hörlurar – vi har många kablar och prylar med oss i dag och dessa har en tendens att försvinna i resväskan. Lösningen på problemet är förvaringspåsar med dragkedja.

Ta med några extra påsar utöver de du använder till vätskor som du har med i handbagaget och använd dessa för att organisera elektriska prylar, saker för hemresan (husnycklar, parkeringsbiljett, bilnycklar), medicin och andra lösa saker.

3. Så här undviker du fläckar på kläderna

Har du också packat ljusa, nytvättade kläder och upptäckt fläckar när du packat upp? För att undvika detta problem ska du alltid se till att packa ljusa kläder med insidan ut. Passa också på att ta med dig engångs-duschmössorna som finns på de flesta hotell och använd dessa för att täcka sulan på dina packade skor.

4. Rulla kläder och använd vakuumpåsar

Anländ inte till din destination och plocka upp en hel hög med kläder att stryka. För att spara både utrymme och undvika skrynkliga kläder bör du rulla dem istället för att vika och därefter lägga dem i en vakuumpåse och klämma ut luften. Detta kommer att skapa en hel del mer utrymme i din resväska.

5. Använd gamla kosmetikaflaskor och tuber för att gömma pengar

För att undvika ett av de värsta resescenarierna, rån, är det smart att vara diskret och inte flasha med pengarna. Om du är på stranden och vill gå och bada, göm dina pengar i en tom solkrämsflaska som du förberett innan. Du kan också använda tomma tuber efter läppbalsam för att gömma rullade sedlar.

6. Använd plastfolie för att undvika läckor

Vi har alla lidit av läckande vätskor i bagaget. För att undvika detta, ta av locket på flaskorna och lägg på ett lager plastfolie över öppningen. Sätt därefter på locket och använd tejp för att försluta området där locket möter flaskan.

7. Spara pengar med en bagagevåg

Detta är det hemliga vapnet för att undvika onödiga avgifter på flygplatsen. Investera i en bagagevåg och se om dina väskor klarar viktgränsen innan du beger dig till flygplatsen. Om du ligger nära gränsen bör du överväga att ta på dig några tyngre kläder alternativt överväga packningen ( i synnerhet när det kommer till tunga schampoflaskor och dylikt som lika gärna kan köpas på destinationen).

8. Makeup-tips

För att undvika att ditt pressade puder eller ögonskuggor krossas under resan kan du använda en platt bomullspad som du lägger mellan pudret och locket. Ett annat alternativ är att rulla in dem i dina extra strumpor i handbagaget.

9. Semesterns packningslista

Ha en liten anteckningsbok för dina resor och använd de olika sidorna för olika typer av resor. Du kan exempelvis dela upp dem i säsong, antal resedagar eller typ av resa. Du kan ha sidor för weekendresor, sol & bad eller vinterresor. Avsätt 30 minuter och brainstorma packningslistor för varje resetyp. Förvara anteckningsblocket tillsammans med ditt pass så behöver du aldrig mer stressa upp dig inför packningen eller packa fel.

10. Så håller du ditt bagage fräscht

Det är inte kul med illaluktande kläder i resväskan, vilket inte är ovanligt på långa resor. Packa ner en liten påse med pot pourri eller parfymerade papper för att undvika detta bekymmer.

11. Ha det här i ditt handbagage

Det är bra att vara beredd på att ditt bagage faktiskt kan försvinna. Försäkra dig om att ha alla värdesaker i ditt handbagage och packa också ner ett klädombyte för säkerhets skull. På så sätt slipper du springa omkring i affärer efter ersättningskläder så fort du landar. Ett litet bagage med det nödvändigaste är också skönt när du ska deala med att rapportera bagaget förlorat eller saknat; du kan åtminstone borsta tänderna och byta om till någonting rent medan du väntar.

12. Använd tomutrymmet på ett smart sätt

När det kommer till packning så gäller det att använda varje liten yta. Rulla toppar, underkläder, sockor eller andra små saker och stoppa in dem i dina packade skor för att maximera ditt utrymme.

13. Kopiera sidorna i reseguiden eller ta med din läsplatta

Istället för att släpa med tunga böcker i bagaget kan du bara kopiera de viktigaste sidorna. Detta sparar både plats och vikt. Eller skaffa en läsplatta och ladda ner böckerna istället.

14. Ha en liten väska med det viktigaste

Det är en bra idé att ha en platspåse med kedjelås packad med följande utifall en nödsituation skulle inträffa. I packningen är det bra att ha tex. tejp, tråd, sykit, buntband, extra namnlappar till resväskan, hänglås, säkerhetsnålar, pennor och servetter. Dessutom lite bubbelplats (ifall du köper något som är delikat), öronproppar, universell badplugg, pennvässare, mini LED ficklampa, pincett, minisax eller en minikalkylator (idealisk när du ska pruta).

15. Köp en lättviktsväska

Tro inte att den dyraste resväskan per automatik är den bästa, tvärtom kan den locka tjuvar både på flygplatsen och under din resa. Det är bättre att vara diskret och införskaffa en lättviktsväska för din packning. Undvik hårda väskor som kan väga upp till fyra kilo utan någon packning.

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.