nyheter Bo i hollywoodkändisarnas egna resorter – vi listar de bästa här!

Alla artiklar

Bo i hollywoodkändisarnas egna resorter – vi listar de bästa här!

Vill du sova hos Leonardo di Caprio? Många kändisar äger fantastiska turistresorter. Spana in dem här!

Från Belize, Australien och New York till Dublin: Stjärnorna gillar att äga hotell och turistresorter – och att inreda dem i enlighet med deras egen personliga stil och smak.

1. Mission Ranch Hotel, Carmel, Kalifornien – Clint Eastwood

Clint Eastwood äger denna visträckta gård i Carmel, Kalifornien. Stället är dock inte det minsta Hollywood-dramatiskt, det för mer tankarna till en västernfilm. Du har fin utsikt över Point Lobos, Carmel River Beach och Stilla havet. Mission Ranch Hotel har 31 rum fördelade på tio byggnader, och stället har även sin egen riktigt bra restaurang och pianobar. Här kan du sitta och titta på fåren som betar på ängen… Rum kostar från cirka 125$/1000 kr i huvudbyggnaden, där du får logi á la bed and breakfast. Du kan också boka en privat stuga. Här finns till och med en exklusiv stuga för de som är på bröllopsresa!

LÄS MER: 5 måsten i underbara Kalifornien

2. The Greenwich Hotel, New York City – Robert De Niro

Robert De Niros alldeles egna ”The Greenwich Hotel” ligger i det übertrendiga området TriBeCa på Manhattan – och här är bland annat Taylor Swift och Miley Cyrus stamgäster. Inredningen är rustik och lantlig med en chick twist. Inomhuspoolen är upplyst med lyktor. Hotellet inrymmer även Shibul Spa och gourmetrestaurangen Locanda Verde. De finaste rummena kostar från cirka 750$ / 6000 kr per natt, medan en svit kostar från cirka 1400$ / 11200 kr per natt.

LÄS MER: 11 bästa sakerna att göra gratis i New York

3. Blancaneaux Lodge, Belize – Francis Ford Coppola

Den oscarsbelönade regissören Francis Ford Coppola äger otaliga resorter – utöver denna äger han Turtle Inn i Belize, La Lancha i Guatemala, Jardin Escondido i Argentina och Palazzo Margherita i Italien. Bor du i Mange af Blancaneaux Lodges lyxiga privata villa har du en egen pool och en egen assistent. Huset har otroliga vyer över tropisk natur och trädgårdar – och vattenfall! Priserna börjar runt 279$ / 2200 kr per natt.

4. The Sundance Mountain Resort, Utah – Robert Redford

År 1969 köpte Robert Redford en bit jord, som nu heter Sundance. Här ville han bygga upp ett samhälle dedikerat till konst, natur och sammanhållning. Många har flera gånger velat köpa marken, men Redford har hållit fast vid den.

Området är i dag en plats full av möjligheter. Sundance-sviten kostar cirka 260$ / 2000 kr per natt. Men det finns också möjlighet att hyra en stuga med utsikt över bergen, en lägenhet vid floden – allt beläget i denna vackra dal i Utah. Redford har själv sagt följande om platsen: ”För oss har Sundance förblivit en fortsatt dröm som alla kan delta i”.

5. The Bedford Post Inn, norr om New York – Richard Gere

Detta historiska värdshus har en atmosfär och skönhet som bjuder in gästerna på sitt alldeles speciella sätt. Bedford Post Inn ligger bara en timme från Manhattan, men det känns flera planeter bort från betongdjungeln och ljudet av den bullrande trafiken. Stället har åtta lyxiga rum, inrett i olika designstilar. Många har sin egen fullt fungerande öppna spis så att du får ta del av områdets romantiska mysighet. Här finns också en stor täckt takterass och två restauranger. Dessutom har Bedfords Inn sin egen yogastudio – The Yoga Loft. Priserna ligger runt 650$ / 5200 kr per natt.

6. Blackadore Caye, Belize – Leonardo Di Caprio

Leonardo DiCaprios resort håller på att byggas och beräknas att öppna år 2018. DiCaprio är känd som en miljövän och därför vill han att naturen ska vara nyckelfaktorn på denna resort. Det är en hittills obebodd ö som nu görs till en ekologisk tillflyktsort, där allt ska vara så miljövänligt som möjligt. Villor, konstgjorda korallrev där fiskarna får vara i deras livsmiljö i lugn och ro och en havspark ingår i planerna. DiCaprio säger: ”Jag skulle inte bygga på en ö här i Belize om det inte just var för att bevara och återställa landskapet". Ännu finns inte några prisuppgifter, men det ser inte billigt ut..

7. Gwinganna Lifestyle Retreat, Australien – Hugh Jackman

Hotellet är för dem som vill kombinera rent bergsliv med spa och avslappningstekniker i Gwingannas ”allt-inkluderat-i-paketet”. Välmående är nyckeln, och hotellets klara mål är att erbjuda en plats där man slipper teknologi och bullriga maskiner, och där man istället kan fördjupa sig i sin själ – stället ligger mitt i den australienska delstaten Queenslands vackra natur. Gwinger erbjuder också detox och man strävar efter att göra dagsprogrammet till en avslappnande rutin. Du får gå upp i gryningen för meditation, kanske en promenad innan frukost, följt av yoga, pilates eller mer intensiv träning. Efter lunch kan du delta i ”Dreamtime”, en viloperiod där varje gäst väljer en lugn aktivitet. En vistelse på sju nätter kostar från 2,980 australiensiska dollar – dvs, cirka 18.000 svenska kronor.

LÄS MER: Resa till Australien: 10 platser du måste besöka

8. Clarence Hotel, Dublin – Bono og The Edge, U2

Även musikens megastjärnor vill driva ett hotell – eller åtminstone äga ett. Clarence Hotel i Dublin, ägs av Bono och Edge från U2. Hotellet ligger mitt i det trendiga Tempel Bar-området och alldeles intill floden Liffey. Clarence hotell är fyllt av irländsk historia och traditioner. Hotellet byggdes 1852 och var ursprungligen ett medelklasshotell innan det blev köpt av Edge och Bono. Nu har hotellet 50 rum och en klassisk inredning med lyxiga sängkläder och specialanpassade konsthantverk. Här hitter du både Octagon Bar och Cleaver East Restaurant, som serverar irländska och europeiska rätter av bästa slag. Här finns även en världsberömd takrumssvit som kostar 1234 brittiska pund per natt – dvs kring 16.000 svenska kronor.

LÄS MER: Irlands 5 vackraste road trips

9. Costa d’Este Beach Resort, Florida – Gloria Estefan

Den världskända sångerskan Glorian Estefan bjuder på strandlyx vid Vero Beach i Florida. Stället ligger vid Floridas berömda kust och här finns en massa fin sand, pooler och ett lyxigt spa. Resorten har också flera olika lyxrestauranger. Ett rum/stuga kostar från 349$ / 2900 kr och uppåt. Man måste stanna minst två nätter.

Kanske gillar du även följande artiklar?

Filmstjärnehotellen du har råd att bo på

Bildspecial: 16 lyxiga hotellpooler med otroliga utsikter

Kändisarnas favorithotell runt om i världen

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta