COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Bildfrossa: De bästa stränderna i Spanien

Alla artiklar

Bildfrossa: De bästa stränderna i Spanien

Sand, sol och sangria! Från Asturien till Alicante, upptäck de 10 vackraste stränderna i Spanien. Vilken är din favorit?

Hitta billiga flyg till Spanien

Hitta billiga hotell i Spanien

1. Playa de Isla Canela, Andalusien

Isla Canela är, som du kanske redan gissat, en ö. Det är dock ingen ö i havet utan i floden Guardiana som ligger mellan Spanien och Portugal. Öns främsta attraktion är den sju kilometer långa gyllene sandstranden, som absolut är en av de bästa stränderna i Spanien. 

LÄS MER: 10 traditionella spanska rätter som du måste prova

2. Playa de Bolonia, Andalusien

Ett annat måste i Andalusien, den här gången i provinsen Cádiz. Bolonia är allt du behöver av en strand, och mer. Strax bakom den fina vita sanden ligger resterna av de romerska staden Baelo Claudia. Om du hellre lämna dina badkläder hemma finns det en populär nudiststrand i slutet av bukten. Glöm inte din solskyddskräm!

 

3. Playa de Gulpiyuri, Asturien

Denna strand är lite annorlunda: den ligger inte vid havet. Nåja, inte riktigt. Stranden Gulpiyuri ligger mellan städerna Santander och Gijon i regionen Asturias vid Spaniens norra kust. Stranden ligger cirka 100 meter från Biscayabukten och är sammanlänkad med den via ett nätvärk av underjordiska tunnlar. Här kan du alltså simma i havet utan att befinna dig i det, typ. Men ändå är den en av de bästa stränderna i Spanien. Hänger du med? 

LÄS MER: 9 platser där du hittar det riktiga España

 

4. Playa de los Genoveses, Andalusien

Detta är definitivt inte Torremolinos. Här finns inga stora hotell. Los Genoveses ligger i en isolerad del i hjärtat av naturparken Cabo de Gata och bjuder på några av de bästa vyerna i Spanien. Här får du ta med dig din egen lunch och en solstol, om du behöver det.

 

5. Cala de Sa Calobra, Mallorca

Sa Calobra-bukten är välkänd, men den är också extraordinär och hör helt klart till de bästa stränderna i Spanien. Här finns två små stränder att välja bland. En ligger strax utanför den lilla staden Sa Calobra och den andra kan nås med båt eller via en väg som inte rekommenderas för de höjdrädda. Tyvärr blir Sa Calobra rätt ås packat med besökare under högsäsongen så det bästa är att komma hit tidigt på dagen för att hitta en bra plats.

LÄS MER: Att resa ensam – 8 resmål för din singelweekend

 

6. El Trabucador, Katalonien

Ebrodeltat ligger drygt fyra mil söder om staden Reus och är oexploaterat och inte särskilt känt bland andra än lokalborna. Vindsurfare älskar den gyllene sanden vågorna här. Stranden är har vatten på båda sidorna och är en av Spaniens absoluta höjdpunkter.

 

7. Cala de Algaiarens, Menorca

Några av de bästa sakerna i livet kräver lite ansträngning. Algaiarensbukten på Menorca är väl värt den. Dess vita sandstrand och kristallklara vatten är så nära perfektion man kan komma. På den västra sidan av bukten finns en liten hamn där människor brukar samlas för att fiska. Den hör till en av våra absoluta favoriter på listan över de bästa stränderna i Spanien. 

 

8. La Granadella, Alicante

Stranden La Granadella i orten Javea på norra Costa Blanca har flerfaldigt utsetts till Spaniens bästa strand. Den ligger i en pittoresk bukt omgiven av karga klippor och pinjeträd. Här kan du njuta av både sol och bad eller hänge dig åt dykning och snorkling.

 

9. Cala Saona, Formentera

Ja, den är liten, men den är också mycket charmig. Bukten Cala Saona är känd för sitt turkosa vatten, vita sand och röda klippor. Här finns några strandrestauranger och ett hostel och området är fridfullt och avslappat.

 

10. Playa de las Catedrales, Galicien

”Katedralernas strand” i Galicien är en naturmonument. Denna unika strand har många naturliga grottor, vikar och klippor som ändrar utseende beroende på tidvattnet.

 

Behöver du mer strandinspiration?

Bildfrossa: världens vackraste stränder

Sveriges 10 vackraste stränder

Kanarieöarnas 11 bästa stränder

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.