Nyheter Besöka Skopje: 5 tips du inte får missa

Alla artiklar

Besöka Skopje: 5 tips du inte får missa

Skopje är den perfekta weekenddestinationen som du snabbt når med lågprisflyg. Ska du besöka Skopje? Kolla in vår guide till den makedonska huvudstaden!

1. Sjön Matka

Besök sjön Matka och njut av de natursköna omgivningarna. Denna konstgjorda sjö ligger cirka 20 minuters biltur från Skopje och är ett utmärkt alternativ för en halvdagsutflykt.

Om du inte ska hyra bil i Skopje kan du du ta en taxi till sjön, räkna med att enkeltur kostar cirka 100 kronor. För att få ut det mesta av upplevelsen rekommenderas en båttur till grottan. Det finns också möjlighet att paddla kajak på sjön.

Besöker du Matka under sommarmånaderna, som är högsäsongen, rekommenderas det att du kommer hit tidigt på dagen för att undvika köer.

2. Archaeological Museum of Macedonia

Arkeologiska Museet i Skopje är inhyst i en pampig byggnad i de mest centrala delarna av staden, alldeles vid floden Vardar och den gamla stenbron. Vill du lära dig mer om Skopjes och Makedoniens historia är ett besök här ett måste.

Museet är ett av de äldsta i landet och uppdelat i olika delar; antropologiskt, arkeologiskt, etnologiskt, historiskt och konsthistoriskt. Totalt finns här över 7000 objekt. En visit här är ett måste för dig som ska besöka Skopje!

3. Old Bazaar

Den gamla marknaden i Skopje är ett populär besöksmål både bland turister och lokalinvånare. Här möts man av underbara dofter, stånd med färska lokala frukter och grönsaker och mängder med försäljare av allehanda kuriosa.

Här finns också ett antal matställen att slå sig ner på. Marknadens historia sträcker sig ända till 1100-talet och detta är en av de äldsta och största marknadsplatserna på Balkan.

4. Millennium Cross

När man ska besöka Skopje, vad passar bättre än ett litet äventyr? Vad sägs om att uppleva Skopje lite från ovan? Ta linbanan upp till ett av stadens mest populära attraktioner, det 66 meter höga Millennium Cross.

Korset, som är det största i världen, ligger på toppen av berget Vodno. Ta med fika och passa på att utforska området kring korset.

5. Stenbron i Skopje

Stenbron som förbinder gamla och nya Skopje är stadens kanske främsta landmärke. Bron, som är från 1400-talet, är extra fin på kvällarna tack vare ljussättningen i området.

Du som ska besöka Skopje för första gången kan med fördel ha bron som utgångspunkt, det är här du hittar det mesta av stadens utbud av restauranger och caféer.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta