Nyheter Bästa tiden att åka till Bästa tiden att åka till Singapore

Alla artiklar

Bästa tiden att åka till Singapore

Varma och spännande Singapore lockar besökare året om. Men vilken är den allra bästa tiden för ett besök? Vi reder ut det!

När är bästa tiden att åka till Singapore?

Bästa tiden för att besöka Singapore: Närsomhelst

Hitta billiga flyg till Singapore

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Singapore

Klimat och väder i Singapore

Singapore har ett tropiskt klimat. Det regnar ofta och luftfuktigheten är hög. Maj och september är de månader som har lägst nederbörd. Singapore har inga tydliga årstider och har nästan inga temperaturskillnader mellan de olika månaderna. Temperaturerna ligger på mellan 29 och 34 grader på dagen och mellan 23 och 27 grader på natten. Singapore är med andra ord utmärkt att besöka oavsett tidpunkt på året. Det här kännetecknar dock de olika perioderna:

Hitta hotell i Singapore

November-juni

Detta är landets högsäsong och priserna kan därför vara något högre. Speciellt perioden mellan december och mars är populär då den är något svalare. November och december är de allra blötaste månaderna men det tycks inte stoppa turister. Reser du till Singapore under dessa månader kan du förvänta dig mängder med festivaler och aktiviteter.

Juli-oktober

Under perioden juli till oktober är Singapore något lugnare. Den sydvästra monsunen varar från juni till september. 

Mer tips och reseinspiration:

Så sparar du pengar på din flygplatstransfer

Bästa tiden att åka till Thailand

Varmt i höst: 10 resmål där solen fortfarande skiner

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.