Nyheter Bästa tiden att åka till Bästa tiden att åka till Kuba

Alla artiklar

Bästa tiden att åka till Kuba

En av Karibiens mest populära destinationer är Kuba som bjuder på såväl unika upplevelser som avkopplande strandhäng. Men när är bästa tiden att åka till Kuba egentligen? Kolla in vår guide innan du bokar din resa!

När är bästa tiden att åka till Kuba?

Den absolut bästa tiden att åka till Kuba är mellan januari och februari.

Hitta flyg till Kuba

LÄS MER: Underbara Kuba: 8 måsten på sevärdheter

Väder och klimat på Kuba

Kuba har ett tropiskt klimat med en torrperiod (november-april) och en regnperiod (maj-oktober). Under september är det vanligt med orkaner på den östra delen av ön. Temperaturerna på Kuba är varma året om och sjunker sällan under 20 grader. Under maj-september är det vanligt med temperaturer på över 30 grader. Juni och oktober är de regnigaste månaderna på året.

Hitta hotell på Kuba

Januari-februari

Årets två första månader räknas som högsäsong och den bästa tiden att åka till Kuba. Genomsnittstemperaturerna i januari och februari ligger på strax över 20 grader. Det är under denna tid som vädret på Kuba är som bäst och nederbörden som lägst.

Mars-juni

I mars börjar vädret på Kuba bli allt mer ostadigt och i april ökar chanserna till regn. Själva regnperioden börjar dock först i maj. Temperaturerna kan nå upp till 30 grader under dessa månader.

Juli-augusti

De hetaste månaderna på Kuba är också en period som lockar en hel del besökare. Nu börjar det regna allt mindre och det är riktigt varmt; det är inte ovanligt med temperaturer på över 30 grader under denna period.

September-december

I september och oktober kan det komma en hel del regn, men också kraftiga orkaner. Temperaturerna är dock fortsatt höga och håller sig runt 30-strecket.

Mer tips och reseinspiration:

Okända USA: 10 städer som du kanske aldrig har hört talas om

Undangömda stränder att fly till för dig som vill ha lugn och ro

Bästa tiden att åka till Sri Lanka

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.