Nyheter Bästa prylarna för den som vill resa lätt

Alla artiklar

Bästa prylarna för den som vill resa lätt

Det finns många fördelar med att resa lätt, oavsett om du reser länge eller under en kortare period. För det första slipper du släpa runt på en tung väska när du tar dig runt och du slipper dessutom betala extra avgift för att checka in bagage som du sedan måste vänta på eller har risk att tappa bort. Här listar vi några prylar som underlättar det för dig att packa lättare. Kanske perfekta julklappar för den som skall ut och backpacka!?

1. Schampoobar

Glöm tunga vätskor. En schampoobar är som en fast liten tvål som räcker till 80-100 tvättar och får plats i din handflata. Du kan hitta sådana på exempelvis Lush som finns över hela världen. Det går att köpa till en liten metallburk som tvålen passar perfekt i och du köper då en helt plastfri vara.

shower dusch utomhusdusch

2. Handtvättmedel

Att packa lätt innebär att ta med sig mindre kläder vilket leder till att du kommer behöva tvätta oftare. Det är inte alltid det finns bra och billiga tvätterier i närheten där du reser, så se till att alltid ha med dig en liten flaska med koncentrerat handtvättmedel. Häll antingen över det du redan har i en liten 100ml flaska eller köp en som redan är i reseförpackning. Du kan hitta det på exempelvis Naturkompaniet.

laundry tvätt på häng aprikos vägg i bakgrunden

3. En bra väska

När du ska ha alla dina ägodelar i en enda väska ska du se till att det är en bra väska. För de som föredrar att resa med en liten rullväska rekommenderar vi att ni har en med små fack utanpå där du lätt kan ha dina viktiga prylar som biljetter och pass nära till hands. Annars är det en idé att ha en liten handväska eller magväska till.

För de som reser med ryggsäck ska du se till att den sitter bekvämt då du troligtvis kommer att bära runt den en hel del. Vi har alla olika preferenser om vad vi tycker om för väskor så gå till en butik med stort utbud och prova dig fram tills du hittar den rätta.

LÄS MER: Handbagage: Mått- och viktguide för kabinväskor

handbagage kabinväska sätta upp väskan i överhyllan

4. En extraväska

Ännu en väska, på så liten packning. Hur ska det gå till? Och varför behövs det?

När du ska hålla dig till endast en väska kan du ibland vilja gå iväg och lämna väskan på hotellrummet eller i ett låst skåp på ditt hostel. Då kan det vara bra att ha en extra liten väska att förvara de prylar du vill ta med dig ut på dagsturen eller ut på stan.

Det kan exempelvis vara en tygpåse, gympapåse eller en Ultra-sil dagsryggsäck som vid användning rymmer 20L men när du inte använder den viks ihop och får plats i en liten påse som är så liten att du kan hänga den på nyckelknippan.

Kanske gillar du även:

10 tips för lyckad backpacking

Konsten att resa med endast handbagage

Förbjudna ombord: 10 överraskande föremål som du inte får packa i handbagaget

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.