Nyheter Inspiration Barcelona med barn: 6 saker att göra & utforska

Alla artiklar

Barcelona med barn: 6 saker att göra & utforska

Upplev en weekend i Barcelona med barn. Här är våra bästa tips på saker att se och göra!

Hitta billiga flyg till Barcelona

1. Park Güell

Ett besök i Park Güell är ett måste för både liten och stor. Här kan hela familjen titta på färgglad arkitektur, strosa runt på mysiga stigar och uppleva en fantastisk utsikt över Barcelona. Park Güell är uppsatt på Unescos lista över världsarv och känd för sina mosaikklädda trappor, byggnader och skulpturer.

LÄS MER: Från Tapas till Paella: 10 bra restauranger i Barcelona

2. Barcelona Bus Turistic

Den officiella sightseeing-bussen tar er smidigt runt bland stadens största sevärdheter. Bussen har tre olika turer som ni kan åka på med en och samma biljett. Ni kan också hoppa på och av bussen så många gånger ni vill. Bussarna har inga tak, vilket gör att ni kan njuta av fina panoramautsikter under turen. Vill ni så kan ni också lyssna på de kostnadsfria ljudguiderna som finns på bland annat svenska.

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Barcelona

3. L’Aquarium Barcelona

Sjöhästar, bläckfiskar, hajar och färgglada småfiskar är några av vattendjuren som ni kan uppleva på Barcelonas akvarium. Akvariet, som ligger vid Port Vell, har över 11 000 vattendjur av 450 arter. En av anläggningens höjdpunkter är den 80 meter långa vattentunneln. Du som besöker Barcelona med barn som får inte missa ett besök här!

LÄS MER: Sista minuten Spanien: så hittar du billiga resor till Spanien

4. Cuitadella Park

Strax norr om Barcelonas medeltida stadskärna hittar ni fantastiska Cuitadella Park. Denna över 17 hektar stora park, tillika Barcelonas största park, är ett populärt besöksmål både bland turister och lokalbor. I parken finns, över Barcelonas zoo, även ett flertal skulpturer, däribland en mammutskulptur i sten.

5. Museu de la Xocolata

Kombinera kunskap med nöje på Barcelonas chokladmuseum! Här kan barnen bland annat skapa chokladskulpturer eller måla med smält choklad, men också lära sig allt om chokladens historia. Museet har ett utbud av aktiviteter för både småbarn och äldre samt vuxna. Biljetter till museet och till de olika aktiviteterna kan köpas online.

6. Barcelonas stränder

Avsätt en dag, eller två, och tillbringa hela dagen på stranden. Det finns många fina stränder i Barcelona och stadens närområde. Barcelonas mest kända strand, Platja de la Barceloneta, är ett tips. Vill ni ha en lite lugnare strand är Nova Icária Beach och Nova Mar Bella Beach två bra alternativ.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.