Nyheter Bali med barn: höjdpunkterna ni inte får missa

Alla artiklar

Bali med barn: höjdpunkterna ni inte får missa

Upplev natursköna Bali med barn. Här är tips på aktiviteter som kommer att göra er resa minnesvärd!

1. Bali Safari & Marine Park

En av de absoluta höjdpunkterna med Bali är öns fantastiska djur- och naturliv. Ta chansen och uppleva några av Indonesiens häftiga djur på nära håll. Bali Safari & Marine Park som är ett riktigt måste för dig som besöker Bali med barn! I parken finns över tusen djur av fler än 100 olika raser, däribland orangutanger, elefanter och leoparder.

De som vill få ut det mesta av upplevelsen här kan också övernatta i parken och passa på att uppleva djuren under nattetid. Det finns nämligen möjlighet att ta en guidad safaritur nattetid då flera av djuren är som mest aktiva!

LÄS MER: 10 saker att göra på Bali och Giliöarna

2. Bali Chocolate Factory

Vad sägs om att prova på äkta lokal choklad, odlad och producerad lokalt på Bali? Häng med på en guidad tur på Bali Chocolate Factory och följ kakaobönans väg från trädet till slutprodukten. Det är inte så okomplicerat som man tror att göra choklad!

I chokladfabrikens café kan ni välja mellan över 20 olika chokladprodukter. Passa på att skapa en egen chokladkaka – vem vet? Det kanske är era smak kombinationer som finns på hyllan nästa gång ni besöker Bali.

Glöm heller inte att köpa med er matsouvenirer hem från fabrikens butik!

LÄS MER: Hitta billiga sista minuten-flyg

3. Waterbom Bali

Du som besöker Bali med barn och önskar uppleva vattenäventyr i världsklass bör inte missa ett besök på vattenlandet Waterbom Bali. Det finns mängder med åk och attraktioner för barn (och lekfulla vuxna) i alla åldrar att prova.

För de lite äldre och dem som vågar finns det åtta attraktioner som klassas som extrema, däribland Smashdown 2.0 med 26 meters fall och den hiskeligt snabba vattenrutschbanan Fast n Fierce.

LÄS MER: Upptäck Lombok – Balis natursköna granne

4. Bali Treetop Adventure Park

Aktivitetsparken Bali Treetop Adventure Park ligger i den vackra botaniska trädgården i Bedugul. Här kan hela familjen uppleva Bali från trädtopparna! Det finns sju olika rundor i olika svårighetsnivåer att välja mellan. De enklaste är anpassade för barn från fyra år och uppåt så det finns någonting för alla i familjen.

Ni tar er runt bland trädtopparna med hjälp av linor, broar och stegar. Du som besöker Bali med barn i de högre åldrarna kan satsa på de svåraste rundorna där ni kommer att befinna er så högt som 20 meter upp.

5. Helikoptertur

Om vyerna från trädtopparna i Bali Treetop Adventure Park inte är nog, varför inte ta en helikoptertur över Bali? Unna familjen en upplevelse för livet och upplev den magiska ön från ovan.

Det finns flera arrangörer som erbjuder helikopterturer över Bali, exempelvis Masontours som har ett flertal olika rundor att välja mellan.

Vad sägs till exempel om en flygtur över Kintamani-vulkanen eller ikoniska Kuta beach? Vi tror inte att något barn tackar nej till ett sådant äventyr!

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Redo att hitta billiga flyg?

Karta