Nyheter Bagage Mått, vikt och avgifter för Norwegian handbagage och incheckat bagage

Alla artiklar

Mått, vikt och avgifter för Norwegian handbagage och incheckat bagage

Har du bokat en flygresa med Norwegian? Skyscanner guidar dig till flygbolagets bagageavgifter samt vikt- och måttgränser för både kabinväskor och incheckat bagage. Vi tipsar dessutom om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt handbagage!

Guide till Norwegian handbagage

Mått och vikt hos Norwegian

 • 55 x 40 x 23 cm maxmått för kabinväskor
 • 25 x 33 x 20cm maxmått för personligt föremål.
 • 10 kg maxvikt för LowFare, LowFare+ och Premium
 • 15 kg för Flex och Premium Flex
 • På flyg till/från Dubai är maxvikten 8 kg

Antal tillåtna väskor i kabinen

Ett handbagage per passagerare, samt ett litet personligt föremål som t.ex. en handväska eller en laptopväska.

Avgifter för handbagage

Gratis så länge ditt handbagage inte överskrider bagagetillåtelsen

Extra avgifter för överdimensionerat handbagage

Om ditt handbagage överstiger tillåten vikt- eller storleksgräns för din biljettyp måste du checka in handbagaget i lastrummet mot en extra kostnad. Incheckat bagage debiteras per resväska/kolli, per väg.

Direktflyg

 • Inrikes: 450 SEK
 • Utrikes: 650 SEK

Anslutningsflyg

 • Inrikes/inrikes: 800 SEK
 • Inrikes/utrikes: 1000 SEK
 • Utrikes/utrikes: 1200 SEK

Om du redan har checkat in två kollin/resväskor måste du betala en avgift för extra bagage – 80 SEK per kilo, per sträcka.

LÄS MER:Vad gör jag när flygbolaget går i konkurs?

Guide till Norwegian incheckat bagage

Mått och vikt hos Norwegian

 • 250 x 79 x 112cm maxmått
 • Den tillåtna bagagevikten per incheckad väska är 20 kg
 • Varje resväska får inte väga mer än 32 kg. 
 • Du får betala övervikt för varje kilo mellan 20-32 kg.

Antal tillåtna incheckade resväskor

Upp till 2 incheckade väskor per passagerare dock ingår inte incheckning av bagage i Low Fare eller Low Fare+ biljetter utan behöver bokas och betalas separat.

Avgifter för incheckat bagage

 • Online 75 SEK- 300 SEK (gäller direktflyg)
 • På flygplatsen 200 SEK – 400 SEK (gäller direktflyg)
 • Avgifterna varierar beroende på flygrutt och debiteras per resväska och väg.
 • För biljettyperna LowFare+ ingår ett bagage á 20 kg och för Flex, Premium och Premium Flex ingår 2 x 20 kg bagage

Extra baggage och övervikt

Avgifter för extra bagage gäller alla artiklar som medförs utöver de tillåtna två (2) väskorna och för artiklar vars vikt överskrider 20 kg – 95 SEK per kilo samt per sträcka.

Publicerat 9:e september 2016. Uppdaterat per 28 Mars 2019. Informationen är giltig dagen då den publiceras. Vi rekommenderar dock att du kontrollerar noga med Norwegian vad som gäller innan bokning.

Allt fler resenärer väljer att helt skippa incheckat bagage vid flygresor med lågprisflygbolag och utnyttjar i stället den kostnadsfria kabinväskan. Vi har därför listat 6 tips på hur Norwegian-resenärer får ut så mycket som möjligt av sitt handbagage och sin resa i allmänhet:

1. Glöm inte att utnyttja det personliga föremålet

Utöver ditt handbagage får du även ta med dig ett litet personligt föremål med maxmåtten 25 x 33 x 20 cm. Se till att utnyttja det extra föremålet genom att ta med dig en liten ryggsäck, handväska eller laptopväska. Vi rekommenderar att du packar ner ID-handlingar, resedokument, plånbok och annat som du kan tänkas behöva ha nära till hands under resan i din lilla väska. Detta underlättar när du ska gå igenom säkerhetskontrollen och innebär även att du har värdesaker under flygstolen i stället för på bagagehyllan.

2. Packa smart

Att packa inför resor är lite av en konst men det går, det gäller dock att ha tålamod! Rulla kläderna i stället för att vika dem. För den som vill satsa på stort finns det vakuumpåsar att köpa. Ett annat tips är att skippa större schampoo- och balsamflaskor då det finns mängder av produkter i resestorlek och du riskerar dessutom att ha för mycket vätska i handbagaget. Besök Transportstyrelsen för att läsa mer om vilka vätskeregler som gäller vid flygresor.

LÄS MER: De 15 bästa packningstipsen någonsin

LÄS MER: 10 saker du inte borde packa

LÄS MER: Förbjudna ombord: 10 överraskande föremål som du inte får packa i handbagaget

3. Var ute i god tid

Ibland händer det att bagageutrymmena ovanför sätena är fulla och då kan vissa passagerare behöva checka in sin kabinväska i lastrummet. Trots att detta är kostnadsfritt kan det vara irriterande när man har planerat att snabbt komma av planet och bort från flygplatsen. Det är därför en god idé att ställa sig i boarding-kön i god tid även om det kan kännas jobbigt att vänta.

LÄS MER: Kabinpersonalens bästa flygtips

4. Köp LowFare+, Flex, Premium eller Premium Flex-biljetter

Vid köp av någon av ovanstående biljettyper ingår incheckat bagage (1-2 väskor) och du slipper därmed att oroa dig över att få ner allt i din kabinväska. Du får även tillgång till bland annat platsreservation och har möjligheten till att ändra din flygbiljetter (gäller endast Flex och Premium Flex). Se vad som gäller för samtliga av Norwegians biljettyper.

5. Se till att ditt handbagage inte överstiger maxmåtten för Norwegian

Nu för tiden varierar maxmåtten oerhört bland flygbolag och det är därför viktigt att inte ta för givet att ens väska är av rätt storlek. Vid flyg med Norwegian Air Shuttle får kabinväskan inte överstiga 55 x 40 x 23 cm. Samsonite och många andra väskaffärer säljer handbagage speciellt anpassade för flygbolagens olika maxmått.

6. Anmäl dig till Norwegian Reward

Anmäl dig till Norwegians lojalitetsprogram och tjäna CashPoints varje gång du bokar en flygresa, ett hotell eller en hyrbil med flygbolaget. Ju mer du reser, desto fler förmåner får du. I belöningarna ingår extra CashPoints, gratis Fast Track, gratis platsreservation och viktigast av allt, GRATIS INCHECKAT BAGAGE. Klicka här för att anmäla dig till Norwegian Reward.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta