COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Inspiration Backpacking i Vietnam: utforska Asiens hetaste destination

Alla artiklar

Backpacking i Vietnam: utforska Asiens hetaste destination

Satsa på backpacking i Vietnam om du längtar efter äventyr, fantastisk mat och låga priser. Kolla in våra tips på platser att besöka!

Platser att besöka under din backpacking i Vietnam:

1. Hanoi

Börja ditt äventyr i Vietnams myllrande huvudstad Hanoi. Här väntar en salig blandning av gamla byggnader och moderna skyskrapor, mängder med sevärdheter, livliga marknader och en fantastisk gammal stadskärna.

Missa inte att besöka den vackra röda bron över Hoan Kiem-sjön, Hanois äldsta marknad Dong Xuán och Jadebergets tempel som anses vara den viktigaste religiösa platsen i staden.

I Hanoi kan du övernatta på enkla hostels för backpackers för så lite som 50 kronor per natt, och detta är inklusive frukost.

LÄS MER: Bästa tiden att åka till Vietnam

2. Sapa

Sapa är nordvästra Vietnams turistmagnet och känd för sitt natursköna närområde. Det är nämligen det som finns utanför Sapa som lockar mest. Här väntar fantastiska vandringsmöjligheter bland risterasser, berg och småbyar.

Sapa nås enklast med tåg och resan från Hanoi tar cirka åtta timmar. Ska du besöka Sapa får du inte glömma att packa med en tjocktröja då det högsta berget i området sträcker 3000 meter över havsytan.

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Vietnam

3. Ha Long-bukten

”Den nedstigande drakens bukt” är för många själva sinnebilden av Vietnam. De gröna klipporna, de traditionella, färglada träbåtarna och det blåa vattnet är en riktigt vacker kombination och ett måste att uppleva under en backpacking i Vietnam.

Det bästa sättet att få ut det mesta av besöket här är givetvis med båt. Här finns många båtturer att välja mellan, från några timmar korta rundor till kryssningar som sträcker sig över flera dagar. Om du har lust går det också att hyra kajak här och paddla runt på egen hand.

LÄS MER: 7 underbara stränder i Vietnam

4. Cat Ba Island

Om du fattar tycke för Ha Long-bukten kan du stanna till några dagar på Cat Ba Island som är den största av öarna här. Nästan halva ön är en nationalpark och naturen här är fantastisk. På Cat Ba Island kan du se fram emot att få uppleva både vattenfall och grottor, charmiga små fiskebyar och sandstränder. Du tar dig enklast fram till fots eller med motorcykel på Cat Ba Island.

5. Nha Trang

Vill du avsluta din backpacking i Vietnam på ett riktigt storslaget vis? Ställ in siktet på partystaden Nha Trang som är känd för sitt nattliv, sitt stora utbud av restauranger och den sju kilometer långa och centralt belägna sandstranden. I Nha Trang kan du avnjuta utsökta fisk- och skaldjursrätter till låga priser. Missa inte att prova den lokala ölen med det något annorlunda namnet ”ba ba ba” (333).

Redo att hitta billiga flyg?

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.