Nyheter Backpacking i Thailand – Skyscanners bästa tips

Alla artiklar

Backpacking i Thailand – Skyscanners bästa tips

Planerar du inför din backpacking i Thailand? Kolla in Skyscanners tips, de kommer att göra din resa ännu bättre!

Rutt för backpacking i Thailand

Du har tre-fyra veckor på dig och den stora frågan återstår: vilken är den bästa backpacking-rutten i Thailand? Många utgår från Bangkok, en stad som du med fördel kan stanna in ett par dagar. Här finns både fantastiska tempel att besöka och riktigt god mat att prova.

Efter Bangkok kan du ställa in siktet mot Koh Chang (Thailands näst största ö) som är känd för sina fina stränder där du dessutom inte behöver trängas med andra turister.

Och därefter? Norra Thailand, med vackra Chiang Mai och hippiedestinationen Pai, är betydligt billigare än landets södra delar. Vill du att reskassan varar längre är det alltså dessa delar av Thailand som gäller.

Boka flygbiljetterna när de är som billigast

En stor utgiftspost i allt resande är flygbiljetterna, se därför till att boka dem så billigt det går! När Skyscanner analyserade två års bokningsdata kom vi fram till att de bästa tiden för att boka ditt flyg till Thailand (Bangkok) är 24 veckor innan avresa. Med vårt sökverktyg Hel månad kan du se vilka dagar som är billigast att flyga på. Läs mer om hur du kan använda Hel månad.

LÄS MER: Bästa tiden att åka till Thailand

Backpacking i Thailand för dig med liten budget

Vill du hålla igen utgifterna så mycket det går? Först och främst: lär dig att pruta! I Thailand förväntar sig försäljarna på marknader, stränder och gator att du prutar. Det är inte helt omöjligt att få ner utgångspriserna med 30-50 %! Det brukar vara enklare att pruta i södra Thailand än i norra då säljarna i söder brukar ha högre marginaler.

När du reser runt i Thailand ska du också passa på att utnyttja möjligheterna att äta utsökt gatumat. Streetfood i Thailand är billigt och variationsrikt; ett utmärkt alternativ för backpackaren! Välj gärna de stånden där gästerna är många (och där lokalborna själva handlar), då är sannolikheten större att maten är färsk.

Ta dig runt med tåg i Thailand

Tågnätet i Thailand är väl utbyggt och tåg är ett både smidigt och billigt transportmedel. Tåg mellan Bangkok och Chiang Mai tar cirka 12-15 timmar och kostar cirka 370 kronor i första klass. De billigaste biljetterna på sträckan går på endast 65 kronor. Kolla rutter och priser på railway.co.th.

Packa lätt

Thailand är ett mecka för shoppingfantaster. Här kan du köpa fina kläder till ett lågt pris, så det finns ingen anledning att packa flera kilo mer kläder och skor hemifrån. Men hur får man till den ultimata packningen för en backpacking i Thailand? Vi har de bästa tipsen: Packlista för backpacking – det här bör du ha med dig.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta