COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Att resa ensam – 8 resmål för din singelweekend

Alla artiklar

Att resa ensam – 8 resmål för din singelweekend

Har du svårt att hitta resglada kamrater? Har du precis blivit singel? Eller är du bara väldigt sugen på lite mer "egen tid" utan kompromisser och klagomål? Här är 8 tips från Skyscanner på resmål i Europa som är perfekta för en soloresa.

1. Strosa i Palmas gränder

Spanska Palma de Mallorca har det mesta en bleknande svensk kan begära: gulliga gränder att gå vilse i, smaskiga tapasbarer, roliga boutiques och en sandstrand perfekt för hurtigt morgonjogg.

En livfull men samtidigt snäll stad, där du sällan känner dig ensam eller uttittad. Där det är lätt att både smälta in i myllret, men samtidigt tillräckligt personligt för att du faktiskt ska kunna möta nya människor.

Se till att bo vid något av de små torgen mitt i smeten, till exempel Plaça de Cort. Håll även utkik efter stadens populära ”tapasrundor”, t ex Ruta Martiana, som innebär att du till ett lågt pris kan gå runt och provsmaka tapas och pintxos på olika tapasbarer, perfekt för en singelresenär som vill äta gott utan att fastna ensam på en och samma restaurang en hel kväll.

LÄS MER: 11 måsten på Mallorca

2. Designweekend i Helsingfors

Frossa i finsk design, mönster, färger och former i vårt grannland! En weekend allena betyder tid där du är tillåten att nörda in dig på det du har lust med, utan varken uppehåll eller ifrågasättanden.

Ta dig ut till Arabias fabrik där de berömda muminmuggarna tillverkas, och shoppa kända produkter från Iittala, Fiskars, Arabia och Hackman. Eller ögonshoppa i Helsingfors trendiga Designkvarter, ett område fullt av små butiker med lokala smycketillverkare och konstgallerier. Att matscenen också blommar gör ju inte saken värre!

LÄS MER: Nordens 10 mest magiska platser

3. Toscana – inte bara för nyförälskade par

Att blicka ut över ändlösa slätter med olivlundar, vinrankor och en och annan cypresssiluett – ackompanjerad av solens brännande heta strålar, kan vara fruktansvärt romantiskt. Men! Toscana är så mycket mer än bara heta kyssar och bröllopsdanser. Det italienska landskapet må uppfylla alla kriterier för en smekmånad, men det är definitivt även en perfekt destination för dig som bara vill vifta med tårna på en uteservering ihop med ett glas sjungande rött – alldeles, alldeles ensam!

Använd till exempel Florens som bas och åk på dagsutflykter till pittoreska Assisi och Siena. Upptäck Uffizigalleriet och unna dig en mozzarelladrypande pizzaslice – eller tre – ibland.

4. Låt dig lunkas in i lugnet på Algarvekusten

Är det någonting som utmärker Portugals sydspets, så är det stämningen, ljuset och människorna. Ett avslappnat lugn och en genuin värme. Det brukar sägas att portugiserna påminner om skandinaver i sin mentalitet, vilket alltså bör betraktas som positivt om det är just lugn och ro du är ute efter.

Flyg till Faro och ta dig till Algarvekustens spets, även kallad ”Världens ände”. Se citronerna dingla, lavendeln blomma, cykla genom törnrosdalar, titta på surfare som vågar i vågorna, ge dig ut själv i en kanot eller ta en vandring längs med den bedårande kusten. Låt fiskarna och surfarna i den lilla byn Sagres smitta av sig med sin avslappnade inställning till det mesta. En plats att finna sitt inre lugn på!

LÄS MER: 8 fantastiska platser att besöka i Portugal

5. Konstweekend i Barcelona

Fyll på inspirationsförrådet med en weekend till den adla konstens högsäde: Barcelona. En spansk ”solo travel”-favorit! Låt Picasso och Gaudí vara ditt resesällskap för en stund.

Varför inte göra hela helgen till en egen kreativ utmaning för dig själv? Köp med dig block och penslar, och måla egna små konstverk från Barcelonas kaféer och parker. Ett utomordentligt sätt att fördriva en helg på!

LÄS MER: Skyscanners ultimata Barcelonaguide

6. Vandra i Sydtyrolen med en lurvig lama

Andas näpen österrikisk alpluft! Sydtyrolen i Österrike ligger lagom söderut för att du ska få en smak av italiensk värme men ändå lagom norrut för en uns schweiziska alplandskap och ordning och reda. De fotogeniska Sound of Music-vyer (ja, det var här filmen spelades in) fungerar som balsam för själen.

Åk till Tyrolen för att vandra, passera dekorerade korsvirkeshus, alpkossor med stora klockor runt halsen, porlande bäckar och magnifika utsiktsplatser. Vill du inte göra det ensam rekommenderas varmt att göra det ihop med en lurvig lama!

LÄS MER: 10 destinationer för den perfekta vårresan

7. Krakow – för matälskaren som reser ensam

Att vara matälskare och samtidigt resa ensam, kan av ganska många upplevas som lite jobbigt. Åtminstone om man måste sitta på en romantisk restaurang, med en tom dukning på andra sidan bordet. Ingen vill vara Lady utan Lufsen.

I Krakow har streetfood fått ett rejält uppsving, och i de före detta judiska kvarteren i Kazimierz samlas stadens foodtrucks fulla av nya kreativa varianter på polsk mat. Ett perfekt sätt att få avnjuta matkreationer på ett litet mer avslappnat sätt.

LÄS MER: Weekendresor: billigaste städerna i Europa för en weekend

8. Spaweekend till Riga

Boka in en internet-detox i Riga! Stäng av mobilen, lämna datorn hemma och lägg in dig på ett lyxigt spa i Lettlands huvudstad. Riga är inte bara känt för spa, utan även för att vara otroligt billigt. En inte helt oönskad kombination. Läs böcker i bastun, sörpla på fruktjuicer, beställ in roomservice bara för att du kan, och låt andra för en gångs skull pyssla om DIG.

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Riga

Klicka här för att läsa mer om Sofia Zetterqvist, författaren bakom artikeln.

Bra resmål för soloresenärer

Stad Land
Palma Spanien
Helsingfors Finland
Toscana Italien
Algarvekusten Portugal
Barcelona Spanien
Sydtyrolen Österrike
Krakow Polen
Riga Lettland

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Flyg till AtenFlyg till Los AngelesFlyg till Faro
Flyg till SplitFlyg till TokyoFlyg till Dubrovnik
Flyg till Gran CanariaFlyg till MoskvaFlyg till Krabi