COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Att göra i Sverige: 5 tips för sommarsemestern

Alla artiklar

Att göra i Sverige: 5 tips för sommarsemestern

Njut av en sommarsemester i Sverige i år! Kolla in våra tips på saker att göra i Sverige, från Luleå i norr till Ystad i söder.
Hitta billiga flyg i Sverige

1. Gotland

För många är Gotland är en given och fantastisk sommardestination, känd för sina fina sandstränder, unika landskap och härliga stämning. En av de mest älskade saker att göra på Gotland är att sitta på stranden och se solen gå ner i horisonten under ”den blå timmen”.

Gotland är också en utmärkt destination för gourmeter; hela 17 restauranger på Gotland är med i White Guide 2019, däribland Bakfickan och Bolaget i Visby och Bungenäs Matsal i Fårösund. På ön finns också många lokala matproducenter och gårdar där du kan köpa ekologiska produkter.

LÄS MER: 8 saker att se och göra på Gotland

2. Österlen

Mandelmanns Trädgårdar, Brösarps backar och Kiviks musteri; Österlen är fyllt med härliga besöksmål som passar extra bra under sommaren. Här kan du tillbringa lata stranddagar på vackra Sandhammaren, besöka Österlens Chokladfabrik eller något av slotten i området.

Som en bonus under resan till Österlen kan du från Ystad kan du också ta snabbfärjan till den danska ön Bornholm.

LÄS MER: 5 platser du bara måste besöka på Österlen

3. Marstrand

Sommarstaden Marstrand har lockat semesterfirare i många generationer. Njut av ett dopp i havet, kolla in båtarna eller tar en tur i en kajaken. Missa inte ett besök på Karlstens fästning, utforska de charmiga butikerna och ta en båttur till någon av de närliggande öarna. Några andra måsten i Marstrand är S:t Eriks grotta och naturreservatet Koon.

LÄS MER: Semester på Västkusten: 8 vackra platser

4. Jukkasjärvi

Letar du efter lite annorlunda saker att göra i Sverige i sommar? Vad sägs då om att uppleva sommaren i Jukkasjärvi? Det världskända ishotellet har på senare år även lockat besökare efter att det smält ner för säsongen.

Under sommaren lockar midnattssol, friluftsliv och äventyr besökare till Jukkasjärvi. Vad sägs om att ta en tur med linbanan, prova på cross country biking eller stand up-paddling i Torne älv?

5. Harads

Om det här med lugn och ro i natursköna omgivningar lockar, kan du överväga några semesterdagar i det världskända Tree Hotel i Harads utanför Luleå. Här bor du i rum högt uppe i träd med fantastisk utsikt över vildmarken och Lule älv.

Unika Tree Hotel lockar besökare från hela världen som kommer hit för att njuta av fågelsång och äventyr i naturen. Här bor du bokstavligen i trädtopparna!

Redo att boka billiga flyg?

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.