COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Ät & utforska: de 6 bästa matställena i Tel Aviv

Alla artiklar

Ät & utforska: de 6 bästa matställena i Tel Aviv

Tel Aviv är en fantastisk stad för gourmeter. Här är några måsten du inte får missa om du vill uppleva den bästa maten i Tel Aviv.

1. Port Said

Här serveras typiska mellanöstern-rätter med en tvist. Den gemensamma nämnaren är färska, lokala råvaror och generösa portioner. Prova gärna kycklinglevern som är en av de mest beställda rätterna! Menyn uppdateras varje dag och stämningen är avslappnad men var beredd på att du kan få vänta ett tag innan ett bord blir ledigt. Port Said är ett måste för dig som vill testa den bästa maten i Tel Aviv och du hittar restaurangen på Har Sinai 5.

2. Vitrina

Letar du efter de bästa burgarna i Tel Aviv? Då finns det bara ett alternativ: Vitrina. Här har det serverats utsökta burgare sedan 2011, ackompanjerade av minst lika utsökta pommes. Och nämnde vi de krispiga chicken nuggetsen? Vitrina finns på två ställen i Tel Aviv: Lilienblum 40 och Ibn Gvirol 36.

3. Miznon

Billigt, utsökt och enkelt; Miznon är streetfood när den är som bäst. De matiga pita-rätterna finns i utföranden för såväl köttätare som veganer. Du hittar Miznon på tre ställen i Tel Aviv: 30 King George, Ibn Gvirol 21 och Ramat HaChayal.

4. Fu Sushi

Är det något som kännetecknar maten i Tel Aviv är det mixen av rätter från hela världen. Den bästa sushin i Tel Aviv serveras på Fu Sushi som ligger på Yirmiyahu 32. Här kan du beställa finfina maki, sashimi och nigiri men även sushi-mackor och speciella alternativ för barn.

5. Taqueria

Om du blir sugen på mexikansk mat i Tel Aviv ska du ställa in siktet på Levontin St 28 och restaurangen Taqueria. Här serveras burritos, tacos och quesadillas gjorda på färska ingredienser. Prisnivån är bra och personalen trevlig, vad mer kan man önska sig? Besöker du Taqueria på fredagar rekommenderas det att du bokar bord i förväg.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.