Nyheter Ät & utforska: Bästa matdestinationerna i Frankrike

Alla artiklar

Ät & utforska: Bästa matdestinationerna i Frankrike

Viner, ostar eller kanske mer ovanliga smakupplevelser? Skyscanner tipsar om de bästa matdestinationerna i Frankrike.

Ladda ner Skyscanners gratis app

Bordeaux

Bordeaux hör till de klassiska och bästa matdestinationerna i Frankrike. Färsk fisk och skaldjur, lokalt kött av högsta klass och, självklart, vinet är det som får besökarna att vallfärda dit. Vinkulturen i denna region sträcker sig till antiken och ingen annanstans i världen produceras lika fina viner som här. Bordeaux restauranger är också i en klass för sig. Här finns allt från traditionella franska kök till kreativa fusion-restauranger och food trucks.

Hitta billiga flyg till Bordeaux

LÄS MER: Frankrikes 8 vackraste öar

Lyon

Lyon brukar kallas för Frankrikes gastronomi-huvudstad. Här finns en uppsjö av rustika restauranger (bouchon) som serverar regionens specialiteter; rejäla kötträtter. I Lyon, som visserligen är en av Frankrikes största städer, finns över 4000 matställen. Här finns också många fina matmarknader, både inom- och utomhus. Där kan du fynda det bästa köttet, vinerna, frukterna och grönsakerna från regionen. Och glöm inte osten!

Hitta billiga flyg till Lyon

LÄS MER: 8 fantastiska städer i Frankrike

Reims

Det är i Reims som de kända champagnerna Taittinger, Vueve Clicquot och Mumm har sitt ursprung. Områdets många vingårdar erbjuder smakprovningar och besök på odlingarna. Missa inte ett besök på matmarknaden Boulingrin. Boulingrin, som byggdes i slutet av 1920, håller öppet på onsdagar, fredagar och söndagar. Där hittar du såväl matställen som ost- och chokladtillverkare och diverse delikatesser till försäljning.

Hitta billiga flyg till Reims

LÄS MER: 8 fina stränder i Frankrike

Lille

Universitetsstaden Lilles specialitet är musslor kokta i öl. Här är köket starkt influerat av det flamländska och portionerna är stora. Waterzoï är en av specialiteterna här; det är en filé av antingen fisk eller fågel som är kokt i en krämig sås och som serveras med tunt skurna grönsaker. En annan populär rätt är friterade musslor.

Hitta billiga flyg till Lille

Grenoble

Gillar du nötter? I Grenoble är det just nötter, särskilt valnötter, som är frekvent förekommande i de lokala recepten. Även ostar, som exempelvis Bleu du Vercors-Sassenage, hör till den traditionella inslagen i köket här. Köttbullarna ”caillette” är ett givet inslag på menyerna i Grenoble. För den vågade gourmeten rekommenderas ”cervelle d’agneau”, fårhjärna.

Hitta billiga flyg till Grenoble

Perigueux

Den historiska staden Perigueux är en utmärkt destination för gourmeter. Besök Perigueux under sommaren då det anordnas flera matfestivaler eller under hösten och vintern då det är högsäsong för tryfflar, svampar och kastanjer. Varje onsdag och lördag anordnas matmarknader i staden.

Hitta billiga flyg till Perigueux

Mer tips & reseinspiration:

Resa till Kanalöarna – Skyscanner guidar

5 bästa tapasbarerna i Spanien

Budget kontra lyx: Paris

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.