COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Älskar du italiensk mat? Här är de 12 bästa restaurangerna i Rom

Alla artiklar

Älskar du italiensk mat? Här är de 12 bästa restaurangerna i Rom

Flyg till Rom och njut av det fantastiska italienska köket. Skyscanner tipsar om 12 trattorias, gelaterias och pizzerias i den italienska huvudstaden. Buon appetito!

Hämta vår gratis app

1. All´Oro

Men 20 stjärnor i Michelinguiden kan Rom det här med gourmetmat. Vår favorit är All´Oro och vi älskar allt från den helt vita inredningen till Riccardo di Giacintos nästa skulpturala rätter (ank-ravioli, vild lax och tiramisu) som går mot det moderna men där ingredienserna och färdigheterna bakom dem är av romersk tradition.

Hitta billiga flyg till Rom

2. Carapina

Simone Boninis Florence-baserade gelateria öppnade i Rom under 2014 och blev omedelbart en succé och hyllad som stadens bästa. Vi tycker också att den är bäst och njuter av okonventionella smaker som vitrussin med vin och Pecorino Romano sida vid sida om favoriter som pistasch, jordgubb och en mycket god mjölkfri choklad.

3. Antica Birreria Peroni

Detta ställe må vara över 100 år, men här vet de hur man tillbringar några trevliga timmar. Beställ en Peroni (såklart) eller kanske en Nastro Azzurro och en måltid som intas på stående fot som en härlig pasta eller någon kötträtt. Här serveras mat under hela eftermiddagen, även när de andra restaurangerna i staden slår igen.

4. Da Francesco

Det kommer att finnas en kö här, men ja, den är värd det. I denna traditionella pizzeria får man alltid armbåga sig fram, men se det som en del av nöjet. Beställ in en pizza på tunn botten eller en riktigt bra pastarätt och njut av den ständiga rörelsen här, från springande (men ack så eleganta) servitörer till bord som flyttas omkring.

5. Antico Arco

På kullen ovanför Trastevere hitta du denna varma och inbjudande moderna italienska restaurang. Favoriterna här är risotto med osten Castelmagno i sås på vinet Nebbiolo och en chokladsufflé-kaka som avslutning. Detta är ett avslappnat ställe med fler vegetariska alternativ än den genomsnittliga restaurangen i Rom.

6. Del Frate

Vill du äta i skuggan av Peterskyrkan? De anständiga alternativen är få, så tack gud att Del Frate finns. Om du har haft en hård dag med museibesök i Vatikanen kommer du att uppskatta vinlistan här. På Del Frate hittar du en lätt meny med högkvalitativa dagens rätter som ändras varje dag.

7. Matricianella

Här serveras proper romersk mat, på rutiga bordsdukar så klart. Beställ in spaghetti all´amatriciana (en av de bästa vi någonsin ätit) som förrätt, välj saltimbocca som huvudrätt och ta sedan en stund på dig att välja bland de mer än 500 vinsorterna som erbjuds.

8. Fortunato al Pantheon

Detta är en klassiker, ren och enkel. Du får kanske sitta intill en italiensk politiker och äta köttbullar, spaghetti alle vongole och färsk fisk. När det är säsong är detta det bästa ställen i stan att prova vita tryfflar på.

9. Tre Scalini

Detta kafé/gelateria på Piazza Navona är ständigt fullt – men vi har lösningen. Beställ in deras specialitet, en i det närmaste obscen glasstryffel gjord på hisnande 13 varianter av schweizisk choklad. Säg till att du vill ta med den och sätt dig vid Berninis fontän istället. Du sparar halva priset (hela 5€, cirka 50 kronor) och kan dessutom insupa mer atmosfär.

10. Ditirambo

Passar inte vädret för en al fresco? Sök dig då hit istället där du kan kurra ihop dig under trätak och med en tallrik cacio e pepe (färsk pasta med pecorino romano-ost och svartpeppar). Här finns också en rejäl vinlista att välja i.

11. Ristorante dal Toscano

Denna traditionella toskanska restaurang serverar några av de bästa kötträtterna i Rom. Du kan själv välja din köttbit i kylrummet när du kommer in och vi rekommenderar att du provar den grillade biffen. Börja med en värmande soppa om du kommer hit under vintermånaderna och be om ett bord ute om du är här under sommaren.

12. Roma Sparita

Detta är en riktig favorit bland lokalborna. Borden fyller en vacker gård i Trastevere och den enda rätten du absolut måste beställa är cacio e pepe som serveras på en krispigt skal av parmesan. Vi misstänker att du kommer att prata om detta ett bra tag efter att du lämnat restaurangen.

Hotell i Rom

Behöver du mer reseinspiration?

Topp tio saker att göra i Rom

10 bästa gratisaktiviteterna i Rom

Skyscanner guidar: så hittar du de billigaste sista minuten-flygen

Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.