Nyheter Afrikas mest spännande destinationer

Alla artiklar

Afrikas mest spännande destinationer

Som turistdestination är stora delar av Afrika ännu relativt outforskat. Skyscanner listar 6 spännande resmål i Afrika som är värda att titta närmare på.

1. Botswana

Om djur & natur står högt på din agenda passar Botswana utmärkt för det ändamålet. Botswana är en av Afrikas främsta safari-destinationer och en av de sista platserna i världen som bjuder på riktig vildmark. Bland sevärdheterna i Botswana finns Kalahariöknen, Okavangodeltat och nationalparken Chobe.

Hitta billiga flyg till Botswana

LÄS MER: Safari i Afrika – de 5 bästa länderna

Vilda elefanter i Botswana

2. Mozambique

En fantastisk kust med långa stränder och turkost vatten, spännande kolonial arkitektur och ett riktigt bra nattliv; det är några av de höjdpunkter som väntar på besökarna som kommer till Mozambique. Nationalparken Bazaruto, sjön Niassa och Maputo hör till några av Mozambiques måsten, liksom Mozambique Island och arkipelagen Quirimbas.

Hitta billiga flyg till Mozambique

Mozambique

3. Kap Verde

Ett allt populärare vinterresmål bland svenskar. Denna ögrupp ligger cirka 500 kilometer väster om Senegal och erbjuder såväl stränder som berg och charmiga små byar. Här är tempot lugnt och omgivningen passar utmärkt för vandringar.

Hitta billiga flyg till Kap Verde

LÄS MER: Upptäck Kap Verde: Bästa tipsen på ön Sal

Kap Verde

4. Namibia

Namibia är ett utmärkt alternativ för förstagångsbesökaren i Afrika. Här finns ett riktigt ”afrikanskt” landskap, ett fantastiskt djurliv, berg och öken. I Namibia kan man också se arkitektur från kolonialtiden. Ett av Namibias mest kända besöksmål är Skelettkusten, som är känd för sina många skeppsvrak som spolats i land där.

Hitta billiga flyg till Namibia

Öken i Namibia

5. Gambia

Gambia har varit en populär turistdestination i många år. Hit kommer besökare för att njuta av avkoppling på de fina gyllene stränderna, exotiska naturupplevelser och den trevliga stämningen i detta lilla land. Ett tips är att följa med på en båtutflykt och uppleva naturen från nära håll.

Hitta billiga flyg till Gambia

Gambia

6. Madagaskar

Madagaskar, världens fjärde största ö, ligger öster om södra Afrika och skiljer sig mycket åt från resten av kontinenten. Här finns en unik miljö och ön är känd för de säregna baobabträden. På ön bor också ett 20-tal olika lemurer, hälften av världens kameleonter och över 1000 olika orkidéarter. Madagaskar är helt klart en unik destination.

Hitta billiga flyg till Madagaskar

Solnedgång på Madagaskar

Mer tips & inspiration:

Bildfrossa: vinter i tropikerna

10 okända destinationer som väntar på att utforskas

De 10 billigaste länderna att semestra i

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.