COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 8 weekendstäder för dig som vill åka på en helgresa i påsk

Alla artiklar

8 weekendstäder för dig som vill åka på en helgresa i påsk

Vad sägs om en påskresa i år? Här är 8 städer som passar utmärkt för en weekendresa. Du hittar dessutom billiga flyg från Sverige till samtliga dessa städer.

1. London

En klassiker bland alla Europas weekendstäder är London. En weekend i den brittiska huvudstaden är aldrig fel, i synnerhet inte under våren. Perioden kring påsk är en perfekt tid att utforska Londons vackra parker, ta del av utbudet av utomhusaktiviteter eller varför inte springa ett maratonlopp? Boka du in din resa till London över påsken och tar med familje kan du också se fram emot en hel del aktiviteter för barn här, exempelvis på någon av Londons ”City Farms”.

Hitta billiga flyg till London

LÄS MER: 10 saker att göra i London

2. Barcelona

Besöker du Barcelona under påsken, ”semana santa”, kommer du med stor sannolikhet att få uppleva en mängd ceremonier, parader och folkfyllda kyrkor. Påsken är en viktig högtid bland spanjorerna och detta innebär också att en hel del butiker och restauranger håller stängt under påskdagen och annandag påsk. Staden inbjuder dock till en rad annat utöver shopping och cafébesök; strosa runt bland Barcelonas parker, ordna en picknick på stranden och njut av det soliga vårvädret i denna omtyckta stad på vår lista över europeiska weekendstäder. 

Hitta billiga flyg till Barcelona

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Barcelona

3. Rom

Påsken är en mycket viktig helg även i Italien och landets huvudstad lockar mängder med besökare under denna period. Våren i Rom är något alldeles särskilt och under påskveckan infinner sig en speciell festlig stämning. Varför inte besöka någon eller några av stadens över 1000 kyrkor som högtiden till ära är extra smyckade?

Hitta billiga flyg till Rom

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Rom

4. Köpenhamn

Unna dig och familjen i påsk en helgresa till en av de mest närliggande weekendstäder, under en period på året då Köpenhamn fylls av extra många barnvänliga aktiviteter. Den 6:e april öppnar Tivoli upp din magiska påskvärld och mellan den 8-17 april bjuder stadens zoo besökarna på en rad aktiviteter, inklusive möjligheten att få hålla i nykläckta kycklingar. Även på Louisiana Museum hålls det påsk-tema under 8-17 april.

Hitta billiga flyg till Köpenhamn

5. Milano

Boka en weekend i Milano över påsken och passa på att fylla garderoben med säsongens trendigaste måsten. Under långfredagen, påskdagen och annandag påsk kan en hel del affärer vara stängda, så se till att ha en eller två vanliga dagar med i din bokning. Påsken i Milano är tid då staden fylls med blommor och uteserveringarna med folk, storstadens tempo sänks också och detta skapar tillsammans en särskilt unik atmosfär.

Hitta billiga flyg till Milano

6. Amsterdam

Vad sägs om blommande tulpaner, välbesökta utomhusmarknader och en pannkaks-kryssning på Amsterdams kanaler? Boka en weekend i Amsterdam i påsk och njut av stadens bästa sidor i det vackra vårdvädret. I Amsterdam håller de flesta butiker och restauranger öppet under påsken, även om vissa stänger lite tidigare om dagarna. Evenemangs-kalendern är också fullspäckad inför denna helg, med allt från festivaler och techno-fester, till påskmässor i stadens kyrkor och stämningsfulla konserter.

Hitta billiga flyg till Amsterdam

LÄS MER: 10 kreativa hotell i Amsterdam

7. Berlin

Om du ska resa till Berlin under påsk, kan du se fram emot stadens fina påskmarknader på bland annat Alexanderplatz och Breitscheidplatz. Passa på och prova tyska påskspecialiteter eller köp med dig påskprydnader att ta hem. På Charlottenburg slott anordnas konserter och på Kulturbrauerei tänds Berlins största påskbrasa.

Hitta billiga flyg till Berlin

LÄS MER: 10 vackraste hotellen i Berlin

8. Malaga

Längtar du efter lite värme i påsk? Sist ut på vår lista över weekendstäder är Malaga. Boka in en helg här i påsk och räkna med temperaturer på runt 20 grader och många soltimmar. Du kan också räkna med att se en och annan procession; i Malaga anordnas över 40 sådana under påskhelgen. Bästa utsikten över stadens processioner får du från Alameda Principal.

Hitta billiga flyg till Malaga

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Malaga

Behöver du mer reseinspiration?

Europas 10 vackraste byar och småstäder

Påskresor 2018: 8 tips på resmål

Att resa ensam – 8 resmål för din singelweekend

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.