Nyheter 8 av världens bästa undervattenshotell

Alla artiklar

8 av världens bästa undervattenshotell

Hotell under vatten är inte längre något man bara kan uppleva på sci-fi filmer. Från Dubai till Maldiverna, ta på dig dina simglasögon och ta en smygtitt på dessa galna undervattenshotell.

1. Atlantis, The Palm, Dubai

Undervattenssviterna på Atlantis, The Palm hade passat havets kungar – man kan tänka sig hur Neptunus hade kunnat sitta här och domdera över sina underståtar. Testa yoga på detta undervattenshotell eller kontemplera medan fiskarna sommar utanför fönstret. Det är en magisk upplevelse oavsett.

Rummen är intima och romantiska med utsikt över undervattenslivet i Ambassador Lagoon. Både sovrummen och badrummen har golv till tak-fönster så att du verkligen kan njuta av utsikten. Och sedan måste vi naturligtvis kommentera namnet; Atlantis. Vad passar bättre för ett undervattenshotell?

2. The Manta Resort, Pemba Island, Zanzibar

The Underwater Room är det mest speciella rummet på det mycket exklusiva Manta Resort på Pemba Island i Zanzibar. Även om det inte är ett undervattenshotell är det en fantastisk upplevelse och ett måste för den som vill ha en semester med det lilla extra.

För att komma hit behöver du gå ombord en träbåt som på två minuter tar dig till denna unika plats belägen mitt i det kristallklara vattnet. Det är som en en privat flytande ö, komplett med otrolig utsikt och mycket bekvämligheter. Om du tröttnar på att sitta under vattnet kan du sola uppe på trädäcket.

3. Conrad Maldives Rangali Island, Rangali Island, Maldiverna

Lyxiga Hotel Conrad Maldives Rangali har inga undervattenshotellrum, men du kan istället njuta av en middag under vatten utan att behöva ta på dig en dykardräkt.

På restaurangen Ithaa Undersea serveras en bladning av maldiviska och västerländska rätter till en utsikt över det vackra marina livet. Bör inte missas.

4. Subsix at Niyama, Maldiverna

Det här är inet undervattenshotell men därenmot en klubb för dig som gillar det som är annorlunda. Och ärligt talat; inget är bättre än en bra fest efter en lyckad måltid. Det är på Maldiverna som världens första undervattensnattklubb hittas.

Subsix är en del av lyxiga Niyama resort men är öppen för alla. Här kan du dansa, ta det lugnt och beställa in mycket chica drinkar medan du tittar ut i Indiska oceanens djup. Och bara en sån sak som att dansa under vågarna!

5. Hotell Utter Inn, Västerås, Sverige

Utter Inn är Sveriges enda undervattenshotell och ligger i sjön Mälaren. Hotellet är inte särskilt lyxigt men upplevelsen är det: två enkelsängar och ett bord i ett rum tre meter under vattenytan med panoramafönster i alla riktningar.

Utter Inn skapades av den lokale konstnären Mikael Genberg och är i dag ett mycket trendigt ställe att tillbringa helgen på. På trädäcket kan du sola och beundra den vackra naturen. Här kan du också utforska några av de närliggande öarna med båt.

6. Jules Undersea Lodge, Key Largo, Florida, USA

Jules Undersea Lodge har fått sitt namn efter författaren till “Twenty Thousand Leagues Under the Sea” och är det äldsta undervattensrummet i världen. Vill du ha en maxad upplevelse av ett undervattenshotell och gillar att yka är detta ett måste!

Men det är inte lätt att ta sig hit. Du behöver dyka ner och ta dig in genom en öppning i botten. Det som en gång var ett forskningslabb är i dag ett mysigt boende där du kan avnjuta en pizza till middag.

7. Lime Spa at Huvafen Fushi, Maldiverna

Lime Spa på anläggningen Huvafen Fushi är världens första behandlingsplats under vattnet. Här kan du njuta av kroppsbehandlingar medan du låter blicken vila på Indiska oceanens havsliv. Detta undervattenshotell är helt enkelt magnifikt.

Om du har råd, prova Lime Light Ritual, en 180 minuters behandling med ingredienser som kokosnöt från Maldiverna, limefrukt och mineraler som följs av en uppfriskande massage, en stund i avslappningskar och lagunens bästa vyer.

8. Lovers Deep, Karibien

Lovers Deep är den häftigaste ubåten du kan tänka dig och den tar det här med lyx på ett undervattenshotell till en helt ny nivå. Den lägger till stax utanför en valfri Karibisk ö (du väljer) och är tänkt som en romantisk tillflyktsort för par som vill tillbringa en privat natt tillsammans under havets vågor.

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta