Nyheter 7 sovtips: så sover du som en bebis på långflyget

Alla artiklar

7 sovtips: så sover du som en bebis på långflyget

Brukar du ha problem med att sova ombord på långflyget? Kolla in Skyscanners 7 sovtips för en garanterad god natts sömn!

Om du någonsin har gjort en långflygning vet du exakt hur svårt det kan vara att somna på flygplanet. En kombination av turbulens, högljudda passagerare och begränsat med utrymme gör den långa flygresan till en mindre trevlig upplevelse. Men oroa dig inte, följer du våra tips når du din destination lagom utvilad – redo att njuta av semestern!

1. Undvik koffein

Medan du väntar på flygplatsen kan en kaffe från Starbucks verka som en god idé för att få tiden att gå fortare, men koffeinet kommer definitivt inte hjälpa dig att sluta ögonen under flygresan. Om du VERKLIGEN måste dricka kaffe innan du ska gå ombord på flyget, se till att välja en koffeinfri variant. Drick i stället massvis med vatten!

2. Boka fönsterplatsen

Det kan vara väldigt svårt att somna om passageraren brevid dig har en liten blåsa och hela tiden måste komma förbi. Se till att boka fönsterplatsen så behöver du inte bekymra dig över att andra passagerare ska väcka dig på sin väg till toaletten.

3. Ta med öronproppar eller brusreducerande hörlurar

Öronproppar är ett måste för alla som hoppas på att ta sig en lur medan de flyger. Gapiga passagerare, gråtande barn och rastlösa passagerare som vandrar fram och tillbaka i mittgången gör det svårt att finna ro. Sätt i dina öronproppar och dröm dig bort! Är du villig att spendera lite mer pengar så är brusreducerande hörlurar även ett bra alternativ.

4. Informera kabinpersonalen

Det kan vara bra att tala om för kabinpersonalen att du planerar att sova under flygresan. På så sätt vet de att de inte ska störa dig när de kommer med snacks och dricka. Se dock till att inte somna innan du har lyssnat till säkerhetsinstruktionerna!

5. Ta med din kudde

Flygbolag som flyger långdistans brukar vanligtvis erbjuda kuddar, men helt ärligt, de är aldrig lika mysiga som din egen. Ta med din egen kudde för att försäkra dig om att vara så bekväm som möjligt. Om du önskar att sova extra gott och undvika en ömmande nacke efter din tupplur kan det även vara bra att investera i en nackkudde inför flygresan.

6. Prova en insomningstablett

Vet du redan nu att du inte finns någon som helst chans att du ska kunna somna utan hjälp? Då kan det vara en god idé att prova någon typ av insomningstablett. Det finns flera receptfria alternativ att köpa på de flesta apotek, men se alltid till att ha koll på potentiella biverkningar genom att rådfråga en apotekare eller din läkare.

7. Välj ditt säte vid incheckningen

Vissa flygbolag tillåter dig att ändra ditt platsnummer vid flygplatsincheckningen. Om det gäller vid din flygning bör du se till att försöka hitta en plats i en tom rad eller med ett tomt säte brevid. På så sätt kan du ta lite mer plats eller kanske till och med ligga ner och sova. Nästan lika bra som sängen där hemma, eller?

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta