Nyheter 7 romantiska weekendstäder i Europa

Alla artiklar

7 romantiska weekendstäder i Europa

Kärlek är allt du behöver. Vi listar de mest romantiska weekendstäderna för en snabb getaway!

Hämta vår gratis app

1. Paris

Paris, sa den alltid underbara Audrey Hepburn, ”är alltid en bra idé” och vem har inte weekendstädernas weekendstad Paris på sin bucket-list? Om du inte kan bestämma dig för vart ni ska resa så ska du veta att inget kan slå staden med tusentals perfekta selfie-möjligheter. Jo, lite kliché-artat blir det, men vad gör man inte för kärleken! Kryp ihop nära varandra medan ni ser solen gå ner över Seine, ta bilder vid Eiffeltornet eller imponera med ett besök i Montmartre. Kommer du ihåg filmen Amélie i Montmartre? Låt den guida er till det bästa av Paris.

Hitta flyg till Paris

LÄS MER: Weekend i Paris – alternativa sevärdheter

2. Lissabon

Åh Lissabon, staden med de stora gotiska katedralerna, ståtliga museerna, antika klostren och inte minst de utsökta bakelserna. Kan en weekenstad bli bättre? Låt er frestas av nybakat bröd från fadistas och missa inte att sätta tänderna i empanadas de Belém från Antiga Confeitaria. Toppa med musik och njut av fado natten lång.

Hitta flyg till Lissabon

LÄS MER: Weekend i Lissabon: 10 måsten i den portugisiska huvudstaden

3. Köpenhamn

Köpenhamn är världens gladaste stad, åtminstone om man får tro World Happiness Report från oktober 2013 och danskarna är kända för att vara ett av världens lyckligaste folk. Inte undra på att Köpenhamn är en av de absolut mest populära weekendstäderna i Europa!

Gnäll inte över ölpriserna, för det imponerar knappast på din älskling. Ta istället en båttur på kanalerna i Christianshavn och besök Christiania. Och om din partner mot förmodan skulle börja gnälla om ölpriserna, eller sina ömma fötter, gör dem mållösa genom att tillkännage att du bokat bord på Noma.

Hitta flyg till Köpenhamn

LÄS MER: Alternativa attraktioner: 10 platser du ännu inte besökt

4. Palermo

Om Paris, Rom och de andra känns för självklara för en alla hjärtans dag-weekend, välj istället Palermo, Siciliens ”huvudstad”. Bland weekendstäderna i Europa är Palermo en upplevelse i sig. Hur lockande det än må kännas, låt bli att nynna på melodin till Gudfadern, det kommer inte att imponera på din älskling. Om du nu inte visslar riktigt bra…

Besök marknaderna Vucciria och Ballaró, ta dig till Monreale och beundra katedralens vackra mosaik, ta en promenad på stranden i Mondello och njut av solnedgången och glöm inte att ta er upp för Monte Pellegrino för en oslagbar utsikt. Om inte annat kommer ni falla för den vackra staden…

Hitta flyg till Palermo

5. Rom

Evig kärlek kan komma att blomma i den Eviga staden Rom om du tar med din älskling till den Spanska trappan, stjäl en kyss vid Fontana di Trevi etc etc. Eller skippa klichéerna och strosa istället hand i hand genom parken Villa Pamphili med den underbara utsikten över staden. Oavsett din budget är en ”Roman Holiday” en idealisk idé för Alla Hjärtans dag. En weekendresa i Europa blir inte mer romantisk än så här!

Hitta flyg till Rom

LÄS MER: Älskar du italiensk mat? Här är de 12 bästa restaurangerna i Rom

6. Barcelona

Barcelona är weekendstädernas weekendstad – oavsett om du åker till Barcelona för att parta eller för en romantisk weekendresa. Om du inte förlorar dig i kärlek kan du åtminstone förlora dig i de vackra gatorna i Barri Gótic, det gotiska kvarteret, i Barcelona. Strosa runt bland vintageaffärer, cocktailbarer och kaféer. I Ravaldistriktet intill hittar ni Carrer dels Petons, ”kyssens gata”. Enligt legenden har män som dömts till döden fått ta sina sista farväl till sina fruar just på denna plats. Förhoppningsvis kommer ni två får mer tid med varandra än de.

Hitta flyg till Barcelona

LÄS MER: Skyscanners ultimata Barcelonaguide

7. Italienska Rivieran

Om storstäder inte riktigt är din melodi, vad sägs om byar? Cinque Terre – översatt ”fem byar” – Vernazza, Corniglia, Monterosso, Riomaggiore och Manarola, är kanske inte weekendstäder i Europa men de ligger ståtligt belägna på klipporna vid Medelhavet. Det kommer inte att vara fullt med turister här vid Alla Hjärtans dag, så ni kommer att ha utsikterna för er själva. Om ni vill promenera hand i hand i sisådär fem timmar, prova den Blå stigen – Sentiero Azzuro – som sammanlänkar alla fem byar. Ni kommer att bygga upp en rejäl aptit efter den rundan! 

Hitta flyg till Pisa

LÄS MER: Cinque Terre: En guide till de fem byarna

Romantiska städer

Plats Land
Paris Frankrike
Lissabon Portugal
Köpenhamn Danmark
Palermo Italien
Rom Italien
Barcelona Spanien
Italienska Rivieran Italien

Behöver du mer reseinspiration?

Europas hemliga städer

Ännu fler hemliga städer i Europa

Platserna du inte visste fanns: 7 hemliga länder

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta