Nyheter 7 okända men otroligt vackra städer i Europa

Alla artiklar

7 okända men otroligt vackra städer i Europa

Söker du efter inspiration till nya resmål inom Europa? Skyscanner har sammanställt en lista med 7 okända pärlor, varav flera har blivit rekommenderade av våra läsare.

Hämta vår gratis app

1. Kotor, Montenegro

Montenegro låg länge i skuggan av turistgiganten Kroatien i norr. Men på senare tid har det börjat lossna och för varje år som går, ökar turisttillströmningen. Den plats som står ut allra mest är Kotor – ett UNESCO-listat världsarv som skulle kunna få vilken resenär som helst på fall. Staden anses vara en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Adriatiska havet och dess bukt som helst bör skådas från det medeltida citadellet uppe i bergen, hör till en av världens finaste. Besök den dagliga marknaden, frossa i skaldjur och återupplev marinhistoria på Sjöhistoriska museet – möjligheterna är oändliga!

Hitta flyg till Montenegro

LÄS MER: Skyscanner tipsar: 8 måsten i Kotor

2. Colmar, Frankrike

Colmar är lite av en oupptäckt pärla i regionen Alsace i nordöstra Frankrike. Denna pittoreska stad ligger vackert belägen vid bergskedjan Vosges och har floden Rhen som sin granne. Strosa runt i den gamla medeltida stadskärnan och låt dig charmas av de färgglada husen, drick vin på någon av de hundratals vingårdarna som finns runtomkring, eller utforska den enorma kyrkan Saint-Martin som byggdes under 1200-talet och 1300-talet.

Hitta flyg till Colmar

LÄS MER: Bildfrossa: 14 fantastiska platser i Frankrike

Colmar, Frankrike

3. Ohrid, Makedonien

Denna stad med bysantinska kyrkor, kullerstensgator och stenstränder ligger vid en enastående sjö med samma namn. Både sjö och stad är uppsatta på UNESCO:s världsarvslista och det är få som skulle argumentera emot faktumet att Ohrid är Makedoniens pärla. Staden levererar framför allt under sommarmånaderna och det är först under vintersäsongen som man märker att Ohrid endast har cirka 40.000 invånare. Vare sig du åker hit för att betrakta Ohridsjön, gamla kyrkor, eller för att sola och bada så kommer Ohrid att erövra ditt hjärta!

Hitta flyg till Ohrid

Ohrid, Makedonien

4. Sintra, Portugal

Denna otroligt vackra portugisiska ort ligger en kort tågresa bort från Lissabon och fungerar därför som ett utmärkt utflyktsalternativ. Staden Sintra är belägen högt uppe i bergen och här finns bland annat slott som ser ut att vara tagna från en saga, romantiska parker samt promenadstigar som slingrar sig ner genom skogen. Den främsta sevärdheten är Palàcio de Pena – stadens häftigaste slott som byggdes redan under 1800-talet.

Hitta flyg till Sintra

Sintra, Portugal

5. Bled, Slovenien

I nordvästra Slovenien, två timmars resa från Ljubljana, ligger den runda sjön Bled, och vid dess strand finner man staden med samma namn. Med cirka 8000 invånare är Bled inte någon metropol direkt, men trots det finns här massor att upptäcka. Omgivningarna är fantastiskt vackra med sjön som blickar upp mot Alperna runtomkring och Bled är dessutom ett paradis för den historieintresserade – staden har funnits i över 1000 år.

Hitta flyg till Ljubljana

LÄS MER: 10 otroliga Östeuropeiska städer

Bled, Slovenien

6. Freiburg, Tyskland

I den sydvästra delen av Tyskland, i delstaten Baden, finner du Freiburg. Denna gamla medeltida stad, som även har utsetts till Tysklands grönaste, har välkomnat otaliga studiebesök under senare år. Men Freiburg rekommenderas inte enbart för studenter utan är även en utmärkt turiststad för den som vill uppleva något annat än München och Berlin. Besök den kända katedralen, skåda de små kanalerna som rinner genom staden och upptäck stadens rika kulturliv. Här finns flertalet teatrar, kulturcenter, biografer och såklart trevliga ställen att äta på.

Hitta flyg till Freiburg

LÄS MER: Semester i Tyskland: 8 mysiga städer

7. Marsaxlokk, Malta

För dig som vill ta dig till varmare breddgrader är den vackra medelhavsön Malta ett utmärkt alternativ. På den sydöstra sidan av ön hittar du den mysiga kuststaden Marsaxlokk, som främst är känd för sitt fiske. Längs hamnen kan man se de traditionella och färgglada luzzu-fiskebåtarna och precis intill vattnet serveras dagens fångst. I Marsaxlokk finns även en känd söndagsmarknad som är populär såväl bland internationella besökare som lokalbefolkningen.

Hitta flyg till Malta

LÄS MER: Bildfrossa: Världens 8 vackraste öar

Marsaxlokk, Malta

7 okända men otroligt vackra städer i Europa

Stad Land
Kotor Montenegro
Colmar Frankrike
Ohrid Makedonien
Sintra Portugal
Bled Slovenien
Freiburg Tyskland
Marsaxlokk Malta

Läs våra tidigare artiklar om hemliga destinationer:

Europas hemliga städer

Ännu fler hemliga städer i Europa

Platserna du inte visste fanns: 7 hemliga länder

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta