Nyheter 7 fantastiska platser att besöka på Costa del Sol

Alla artiklar

7 fantastiska platser att besöka på Costa del Sol

Costa del Sol är känd för sina stränder, lyxiga hotell och garanterade soltimmar. Men Costa del Sol har mer att erbjuda än strandbarer och billig öl. Vi tipsar om sju fantastiska platser du inte får missa.

Hämta vår gratis app

1. Málaga

Tråkigt nog tänker de flesta bara på flygplatsen när man nämner Málaga. Det är synd, för detta är en fantastisk kuststad fylld med andalusisk charm och korta avstånd mellan sevärdheterna, vilket gör det till en perfekt promenadstad. Bland sevärdheterna hittar vi den romerska amfiteatern, den mäktiga Alcazaba och Picassomuseet som hyllar stadens mest kända invånare.

Hitta flyg till Málaga

2. Playa del Cañuelo

Playa del Cañuelo ligger dold vid Maroklippornas fot och brukar omnämnas som den bästa stranden på Costa del Sol. Sanden här är ovanligt grå och vattnet exceptionellt klart – du kommer att kunna se fiskarna simma runt dina fötter. Sätt dig ner och slappna av, här kan du njuta utan att bli stöd.

LÄS MER: Bildfrossa: 10 perfekta stränder i Spanien

3. Marbella

Inga carbs innan Marbs! En lekplats för de rika och berömda och Costa del Sols lyxigaste ort med megayachter och exklusiva klubbar längs med Golden Mile. Ät middag på någon av de prisbelönta restaurangerna, exempelvis den intima restaurangen Skina, med stjärna i Michelinguiden, som serverar smakrika sensationer i hjärtat av Marbellas gamla stadskärna.

Hitta hotell i Marbella

Redo att upptäcka Costa del Sol?

4. Nerja

Staden Nerja, som ligger långt österut på Costa del Sol, ser ut att vara tagen ur en dröm. En gång en tyst by, idag en av Andalusiens populäraste destinationer som trots allt lyckats hålla sig oförstörd. Vandra upp till toppen av Bálcon de Europa, en hisnande utkiksplats byggd på en gammal fästning, för en fantastisk utsikt över Medelhavet. Ta dig sedan ner under jorden och kolla in Cuevas de Nerja, en enorm uthuggen labyrint. Under sommarmånaderna anordnas International Festival of Music and Dance med flamencodans och klassisk musik i grottorna. Var bered på imponerande akustik.

5. Pueblos Blancos

I de Andalusiska bergen hittar du flera byar med vitkalkade hus i solindränkta omgivningar, perfekta för att fly kustens folkmassor. Dessa byar utforskas bäst med bil och det är här som du hittar regionens bästa tapas. Arriate och Cortes de la Frontera är två tips men även fridfulla Pujerra, Faraján och Cartajima är värda ett besök. Försäkra dig bara om att du kommer hit innan siestan, här håller man definitivt stängt under denna tidpunkt på dagen.

6. Gibraltar

Här kan du njuta av solsken och ta en selfie med en apa. En tur upp i bergen med spårvagn är rekommenderat och detta inte bara för att se de berömda primaterna utan också för den fantastiska utsikten.

LÄS MER: Världens mest spektakulära landningsbanor

7. El Caminito del Rey

Fram till nyligen var Spaniens mest spännande (eller skrämmande) promenad, El Caminito del Rey, stängd för allmänheten men idag är det åter möjligt att strosa genom detta bergspassage. Den räknas till en av de farligaste i världen och här finns fyra kilometer av vandringsleder på en höjd av 100 meter. För den höjdrädde är det möjligt att se några imponerande vyer av bergspassagen från staden El Choro.

LÄS MER: Världens 10 farligaste broar

Hitta hyrbil i Málaga

Läs mer om underbara Spanien:

Skyscanners guide till bilkörning i Spanien

10 traditionella spanska rätter som du måste prova

Hemliga Spanien: 9 platser där du hittar det riktiga España

Skyscanner är världens ledande resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta