Nyheter 5 spännande resmål i Marocko

Alla artiklar

5 spännande resmål i Marocko

Utmärkt väder, långa sandstränder, myllrande marknader, trendiga restauranger och sagolika platser. Marocko är en riktig pärla när det kommer till en skön och varm semester med flera spännande saker att göra på dagsprogrammet. Här är våra fem bästa tips.

Sök flyg till Marocko

1. Marrakech

Topp destinationen nummer ett i Marocko är Marrakech och det är inte utan anledning. Den gamla mytomspunna staden är som tagen ur en saga. Färgerna på husen pendlar mellan ockra och babyrosa och de gamla kvarteren i Medinan fullkomligt sjuder av liv. Staden är som du hör traditionell men har flera ansikten. Här finns även moderna designkooperativ, trendiga restauranger och lyxiga boutique-hotell.

Hitta hotell i Marrekech

Marrakech

2. Atlasbergen

I närheten av Marrakech ligger de snöklädda Atlasbergen som är magiskt vackra. Den högsta toppen heter Jebel Toubkal och går utmärkt att bestiga på egen hand, men självklart finns det även guidade turer. Bergen är fulla av stigar och bolagen som anordnar turer sätter ihop ett program som passar dig om du vill. I juli och augusti kan det bli alldeles för hett för en vandring och på vintern för mycket snö. Bästa tiden är därför maj och juni eller september och oktober.

Atlasbergen

3. Agadir

När det kommer till sol och bad i Marocko är Agadir en av de populäraste badorterna. Vitputsade hus, gator som kantas av palmer och en lång, lång sandstrand. Detta är en utmärkt plats för vinterfrusna själar att värma upp sig på. Men här finns även mycket mer att se och göra än att ligga på stranden. Museer med traditionell konst, häftiga marknader och framförallt utmärkt marockansk mat.

Hitta hotell i Agadir

Agadir

4. Essaouira

En annan populär kuststad och badort heter Essaouira och ligger rakt västerut om Marrakech. Staden är en gammal fiskeby och stämningen är bohemisk. Många av lokalinvånarna lever fortfarande på fiske, även om turismen delvis tagit över. Essaouiras medina är med på Unescos världsarvslista och det är svårt att inte bli förälskad i dess sagolika charm och trånga, slingrande gränder.

Hitta hotell i Essaouira

Essaouira

5. Erg Chigaga

Väl på plats i Marocko ska du absolut inte missa att åka ut på en utflykt i Sahara-öknen. Du kan välja en dagsutflykt eller ett äventyr på flera dagar. En av de bästa destinationerna för detta är Erg Chigaga, där beber-kulturen har sina äldsta rötter. Miljön är karg och otroligt vacker med saffransgula sanddyner och en fantastisk stjärnhimmel när det blir natt.

Fler Afrika-tips:

Safari i Afrika – de fem bästa länderna

Afrikas mest spännande destinationer

8 tips inför resan till Sydafrika

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.