Nyheter 5 solsäkra sommardestinationer

Alla artiklar

5 solsäkra sommardestinationer

Den svenska sommaren kan vara underbar, men soliga och regnfria dagar är ingen garanti. Här är 5 solsäkra sommardestinationer att satsa på.

1. Kreta

En av svenskarnas absoluta favoritdestinationer är också ett riktigt solsäkert kort. Under juni-augusti kan du se fram emot 12-13 soltimmar per dygn och i princip ingen nederbörd. Temperaturerna ligger också på över 25 grader. På norra Kreta finns ett flertal populära turistorter som exempelvis Chania, Rethymnon och Agios Nikolaos.

Här finns ett stort utbud av hotell och restauranger och många fina stränder. Om du hellre vill uppleva en vildare och mindre turistig sida av ön rekommenderas den södra sidan. Här väntar folktomma stränder, charmiga restauranger och slingrande vägar. För att få ut det mesta av din vistelse bör du hyra bil på Kreta.

2. Malta

På Malta kan man njuta av soliga dagar under en stor del av året och bland solsäkra sommardestinationer är Malta ett av de bästa alternativen. Under sommarmånaderna är det garanterat sol som gäller här. Malta, som ligger mitt i Medelhavet, har flera orter att välja mellan. Valetta, St. Julian och Sliema hör till de mest populära.

Grannön Gozo är en annan favorit, här är tempot ligger lugnare och vattnen lämpar sig utmärkt för snorkling. På Malta är det inte ovanligt med temperaturer på över 30 grader under sommarmånaderna och antalet soltimmar ligger på härliga 12-13 per dygn.

3. Cypern

En av de mest solsäkra sommardestinationer som finns är populära Cypern. Under sommarmånaderna kan du se fram emot många soltimmar här, liksom höga temperaturer. Cypern är ett utmärkt val för såväl barnfamiljen som söker barnvänliga stränder och bekväma hotell .

För den aktive resenären som vill golfa, snorkla och cykla under sin semester fins det mycket på Cypern att uppleva. Det finns också gott om vackra stränder att njuta av likväl som melodlingar. Vandringsleder för den som tycker om att promenera eller bara njuta av att titta på det fantastiska Medelhavet som omger ön.

Cypern är en väletablerad turistdestiantion med hög standard på både boenden och restauranger. Det är också en ö med många fina besöksmål, inte minst för dig som gillar historia.

4. Kanarieöarna

Kanarieöarna har ett behagligt klimat året om, men det är sommarmånaderna som lämpar sig bäst om du vill ha solgaranti. Räkna med 11 soltimmar per dygn under perioden juni-augusti. Temperaturerna ligger på runt 30 grader och det är så gott som obefintlig nederbörd.

Södra Gran Canaria är den solsäkraste delen av Kanarieöarna, här har man drygt 300 soldagar om året. Ett annat solsäkert alternativ är södra Teneriffa. Kanarieöarna är ett omtyckt resmål både bland barnfamiljer och äldre, inte minst tack vare det stora utbudet av aktiviteter och fina stränder.

5. Egypten

Egypten ligger mycket bra till på listan över världens mest solsäkra sommardestinationer. Om du är sugen på en solresa i slutet av sommaren är detta ett utmärkt alternativ.

Räkna med mycket höga temperaturer, runt 35 grader, och närmare 30 grader i vattnet under augusti-oktober och drygt 12 soltimmar per dygn.

El Gouna och Sahi Hasheesh är två tips på resmål i Egypten. Här finns ett bra utbud av boenden av hög kvalitet. Dessutom erbjuds det mesta man kan önska sig av en solig sommarsemester, inklusive fantastiska stränder.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta