Nyheter 24 timmar i London – Se allt och avsluta dagen med en cocktail

Alla artiklar

24 timmar i London – Se allt och avsluta dagen med en cocktail

Du har 24 timmar i London och vill, så klart, se så mycket som möjligt. När man tittar på Londonkartan kan det framstå som en omöjlighet – staden är enorm och det finns så mycket att göra att se. Bara lugn! Vi har gjort planeringen åt dig, inklusive bonustips om du skulle få lite tid över eller om du, trots allt, väljer att stanna en dag till…

Ta tunnelbanan till Fortnum & Mason

Börja med att ta dig till Green Park, mitt i smeten och med bra promenadavstånd till allt du vill se och göra under din dag i London. När du kommer ut ur tunnelbanestationen, se till att du följer skyltarna mot Piccadilly. Följ Piccadilly mot Piccadilly Circus, cirka 4 minuters promenad och vik sedan av på Duke Street St. James.

Här hittar du nämligen entrén till Fortnum & Mason som är ett av Londons äldsta och mest prominenta varuhus där man erbjuder fantastiska handgjorda praliner, kakor, te och flera våningar av vackra, väl utvalda saker att köpa med hem till släktingar och vänner. När du shoppat klart dina souvenirer kan du ta en kopp te till frukost på varuhuset.

TIPS! Du kan åka tunnelbana i London utan att ha ett Oyster-card genom att använda touch med ditt vanliga visa-kort. Supersmidigt och gör att du sparar massor av tid!

Upplev Piccadilly Circus & shoppa på Regent Street & Oxford Street

När du är klar på Fortnum & Mason bege dig ut på Piccadilly igen och gå mot Piccadilly Circus och Regent Street, som är en av de största shopping gatorna i London. I detta område hittar du alla större varumärkesbutiker, de större kedjorna men också ett antal mindre butiker med allt från hand-gjorda boots till väskor och skräddare.

Följ Regent Street hela vägen till Oxford Circus. Om du inte stannar och shoppar någonting tar det ca 8-10 minuter att gå men räkna med att det tar minst en timme…det är svårt att motstå utbudet! När du kommer till Oxford Circus kan ddu vika av på Oxford Street för ännu en lång gata med massor av shopping (och massor av turister!).

TIPS! Här kan du välja att antingen kasta dig in i vimlet och shoppa loss och följa strömmen längst Oxford Street tills du kommer till Tottenham Court Road Station eller ta tunnelbanan från Oxford Street dit. Från tunnelbanestationen Tottenham Court Road har du en 6 minuter lång promenad om du följer Tottenham Court Road norrut till Great Russel Street och sedan följer denna tills du ser den enorma byggnaden som inhyser museet.

Lär dig allt om mänsklighetens historia på British Museum

British Museum är ett av världens största och viktigaste museer av mänsklig historia och kultur. De har kulturhistoriska samlingar från hela världen, totalt cirka sju miljoner objekt och dessa kommer från alla kontinenter. Själva museet ligger på Great Russell Street och har alltid gratis inträde.

Här kan du uppleva människans kultur från dess begynnelse till nutid. Museet är öppet dagligen mellan 10.00–17.30. Passa på att fylla på med lite lunch i museets café innan du ger dig av i vimlet igen!

TIPS! De flesta museer i London har gratis inträde så ett besök här kostar dig ingenting. Är du trött i fötterna har de bänkar på många platser i museet där du kan vila fötterna och kontemplera konsten. På British Museum finns också flera museibutiker med roliga och udda saker, böcker, spel och allt möjligt du kan tänka dig.

Från konst till Themsen & 10 Downing Street

När du sett dig mätt på British Museum är det dags att ta tunnelbanan, Northern Line, från Tottenham Court Road till Embankment Station. När du kliver av tunnelbanan kan du följa Themsen söderut mot Westminister och Big Ben. På vägen kommer du att ha Whitehall Gardens på din högra sida. Om du tittar upp kan du på andra sidan vattnet se London Eye vid Jubilee Gardens.

Följ floden till Downing Street, ca 10 minuters promenad totalt, sväng in på Downing Street, korsa Parliamnet Street och promenera till nummer 10. Det är nästan omöjligt att missa 10 Downing Street, gatan är vanligtvis full av journalister och andra nyfikna som hoppas på en skymt av premiärministern. Från 10 Downing Street kan du skymta St. James’s Park men innan dess är det dags att se klockornas klocka; Big Ben.

Big Ben

Detta magnifika klocktorn behöver ingen presentation, i stort sett alla vet hur den ser ut men inte riktigt lika många har sett den på riktigt eller hört den ringa ”live”. Promenera mot Parliament Street och sväng höger (när du har ryggen mot Downing street) och följ gatan tills du kommer till Sir Winston Churchills staty som ligger i en liten park. Denna staty är värd några minuter av din tid på vägen. När du fotat Churchill går du till vänster längst Birdcagewalk tills du är framme vid Big Ben (det är omöjligt att missa den enorma byggnaden!).

TIPS! Bakom Big Ben hittar du Houses of Parliament, Houses of Commons, Palace of Westminister och House of Lords. Alla dessa byggnader är värda ett besök så om du känner att du vill spendera mer tid i detta område – gör det! Det finns massor att se.

St.James’s Park

Gå tillbaka längst Birdcage Walk och du kommer snart se St. James’s Park och dess välskötta grönska. Om du är trött finns det många riktigt vackra platser i parken att sitta på och vila en stund medan du njuter av denna klassiska engelska trädgård, dammen, ankorna och betraktar alla människor, som liksom du försöker klämma in så mycket som de bara kan på en och samma dag.

Buckingham Palace

När du vilat klart sikta in dig på Spur Road, som ligger på södra sidan av parken och följ vägen tills du ser Buckingham Palace. Om du har tur kanske du får se slottsvakterna marschera eller till och med kan få en skymt av någon i kungafamiljen genom fönstren. Räkna dock med att det är packat med människor utanför slottet. Det spelar nästan ingen roll vilken tid på dagen du är här. Buckingham Palace är en av de största attraktionerna i London.

TIPS! Missa inte den lilla presentbutiken Queens Gallery på Buckingham Palace. Här hittar du fantastiskt bra te (med Drottningens emblem!), handdukar, porslin och en massa roliga små saker med Corgi-hundar på. Dessa hundar är ett stående inslag i den brittiska kungafamiljens entourage.

Dags för afternoon tea på The Lanesborough, Hyde Park Corner

Det finns ingen bättre plats att njuta av eftermiddagste än på The Lanesborough med utsikt över Hyde Park. Eftermiddagste serveras i Céleste, en elegant inredd matsal med naturligt dagsljus från ett kuperat glastak och spektakulära ljuskronor. Det traditionella eftermiddagsteet har ett urval av läckra smörgåsar och söta godisbitar, inklusive ett urval av nybakade scones…behöver jag säga mer? Men se till att boka i förväg! Denna Afternoon Tea är mycket populär!

Underbara Kensington

Om du fortfarande har energi kvar efter teet befinner du dig nu nära Hyde Park Corner Station och kan ta tunnelbanan till South Kensington för att besöka Victoria & Albert Museum, Natural History Museum eller Science Museum eller bara promenera och njuta av alla vackra byggnader.

Mellan South Kensington Station och High Street Kensington Station vimlar det av både barer, restauranger och fina små butiker. Avsluta din långa dag med en välförtjänt cocktail på Polo Bar Kensington på Rydges Kensington Plaza, 61 Gloucester Road eller på Piano Kensington på 106 Kensington High Street.

Det går helt enkelt inte att ha tråkigt i London. Inte ens om man stannar så kort tid som bara en dag!

Är du sugen på att stanna en dag till?

…sök efter hotell i London med Skyscanner

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta