COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 vackra platser i Asien

Alla artiklar

10 vackra platser i Asien

Många av de allra vackraste platserna i världen finns i Asien. Här är några av Skyscanners favoriter.

Asien är den största kontinenten och erbjuder några av de mest spektakulära platserna att utforska. En resa till Asien är en erfarenhet som alla bör göra åtminstone en gång i sitt liv. Här är 10 tips på besöksmål för att inspirera dig till din nästa resa!

1. Kinesiska muren, Kina

Det är ett uppenbart val, men … hur kan man inte inkludera Kinesiska muren bland de vackraste platserna i Asien? Muren sträcker sig i nästan nio tusen kilometer över Kina.

Du behöver inte gå hela biten, några av de mest kända och fotograferade platserna ligger inte långt från Peking och kan hinnas med över dagen.

Närmaste flygplats: Peking

Kinesiska muren i Kina

2. Angkor Wat, Kambodja

Föreställ dig en stad av makt och storlek i still med antika Rom som – plötsligt – överges och förtärs av djungeln. Just detta är den antika staden Angkor, en av de vackraste platserna i Asien och världen, och det främsta turistmålet i fantastiska Kambodja.

Närmaste Flygplats: Siem Reap

Angkor Wat i Kambodja

3. Himalaya, Nepal

Den högsta platsen i världen och ett av de vackraste besöksmålen i Asien. I Himalaya finns 14 toppar som överstiger 8000 meter, inklusive Everest, den högsta av dem alla. Här finns också över 100 berg som mäter över 7000 meter.

Ingen annanstans hittar du sådana höga berg och så vackra vyer, perfekta att uppleva under en vandring.

Närmaste flygplats: Katmandu

4. Masada Fortress, Döda havet, Israel

Hundra kilometer söder om Jerusalem finns en mytologisk plats: den gamla fästningen Masada. Ruinerna av Masada, som ligger på toppen av ett 400 meter högt berg, har en fantastisk utsikt över Döda havsområdet och öknen.

Detta är verkligen ett av de vackraste resmålen i Asien. Du kan ta dig upp till fästningen antingen till fots eller med den nybyggda linbanan.

Närmaste flygplats: Tel Aviv

5. Petra, Jordanien

Staden Petra upptäcktes så sent som på 1800-talet. Denna stenstad i öknen, med fasader huggna direkt i berget är ett unikt resmål som du hittar cirka tre timmars bilväg från Jordaniens huvudstad, Amman.

Terrängen i området påminner om planeten mars och har varit inspelningsplats för en rad kända filmer, däribland Indiana Jones.

Närmaste Flygplats: Amman

6. Palatsen i Rajahstan, Indien

Det är särskilt en region i Indien som vi tycker passar bra bland våra vackraste platser i Asien. Det är Rajahstan, i norra delen av landet, inte långt från New Delhi. Våra favoriter här är de stora palatsen, från Vindpalatset och Amber Fort i Jaipur, till Agras Fort.

Men det kanske vackraste av de alla är gigantiska Fort Meherangarh som dominerar den blå staden Jodhpur.

Närmaste flygplats: New Delhi

7. Risfälten i Ubud, Bali, Indonesien

Ön Bali är en av de vackraste platserna i hela Asien och lockar turister som söker strand och avkoppling, men även de som lockas av den balinesiska kulturen med den raffinerade musikaliska traditionen och dansen. Risfälten i Ubud är en av många vackra platser på ön.

Närmaste flygplats: Bali-Denpasar

Hitta billiga flyg till Bali

Risfälten i Ubud, Bali

8. Sigiriya, Sri Lanka

Den antika staden Sigiriya, i centrala Sri Lanka, är en av de mest populära destinationerna på denna ö i Stillahavsområdet och en av de vackraste platserna i Asien. Sigiriya – eller Sinhagiri som den också kallas – var en gång huvudstad i norra Sri Lanka. Idag finns bara ruiner av det gamla palatset kvar.

Närmaste flygplats: Colombo

Sigiriya

9. Badab-e Surt, Iran

I Iran, etthundra kilometer söder om staden Sari, finner man ett av Asiens mest spektakulära landskap: källorna i Badab-e Surt där två olika källor för termiskt vatten färgar poolerna längs sidan av en berg i olika färger, orange och blått. Detta är inte något som du ser varje dag och det gör Badab-e Surt till en av de vackraste platserna att uppleva i Asien.

Och om du är trött efter en lång dag av upptäckter finns det inget bättre än ett bad för att återhämta sig: detta är trots allt termiskt vatten!

Närmaste flygplats: Tehran

10. Helgedomen Fushimi Inari-taisha, Kyoto, Japan

Fushimi Inari Taisha är en jinja i Fushimi-ku, Kyoto, Japan. Denna helgedomen ligger vid berget Inariyamakanyuchi och har små stigar upp på berget till många mindre jinja. Helgedomen är känd för sina tiotusentals torii-portar.

Det tar ungefär två timmar att nå toppen av kullen längs vägarna och detta är en upplevelse vi starkt rekommenderar.

Närmaste flygplats: Osaka

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.