COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 vackra badhotell i Danmark

Alla artiklar

10 vackra badhotell i Danmark

Mysig miljö, utsökt mat och fina stränder. Oavsett om du planerar för weekend eller en längre semester, prova att bo på ett badhotell i Danmark.

1. Svinkløv Badehotel, Nordjylland

Svinkløv är ett vackert badhotell med stolta traditioner. Hotellet är känt för sin härliga mat gjord på lokala, färska ingredienser. Här väntar en särskilt varm och välkomnande atmosfär. Läget mitt bland sanddynerna och det brusande Nordsjön gör detta boende till ett utmärkt alternativ för dig som vill ta underbara morgondopp i det salta havet.

Många badhotell i Danmark följer danska traditioner, och det gäller även Svinkløv. Svinkløvens traditioner utmanades dock när den ursprungliga byggnaden av trä brann ner 2016. Men med stor omsorg och kärlek återskapas både hotellet och atmosfären med fin respekt för platsens historia och traditioner.

2. Kellers Badehotel, Fanø

Några hundra meters promenad från Kellers Badehotel hittar du Fanøs fina stränder. Kellers Badehotel & Spisehus, som är platsens fullständiga namn, ger dig underbara möjligheter till både strandliv och avkoppling. Och här väntar utsökt mat och goda viner i matsalen.

På Fanø finns det mycket att utforska: fina breda sandstränder och stora naturupplevelser. Vad sägs till exempel om att leta efter bärnsten på stranden, titta efter sälar vid vattnet eller att njuta av färska ostron? Detta är en riktig ö-pärla bland badhotell i Danmark.

3. Havgaarden Badehotel, Nordsjälland

Havgaarden är ren riktig idyll. Från den härliga terrassen kan du njuta av en fantastisk utsikt och i Havgaardens stora trädgård hittar du många oaser. Havgaarden har dessutom en egen trappa ner till stranden vid Kattegat. Bara det är anledning nog att boka in sig på detta hotell! Här kan du njuta av soliga dagar och vackra solnedgångar på romantiska promenader under våren eller sommaren.

Eller varför inte komma hit på en uppfriskande weekend under hösten eller vintern? Havgaardens kock skapar läckra middagar året runt med säsongsbetonade ingredienser. Här finns dessutom ett antal eldstäder, perfekta för mysiga stunder!

4. Hjerting Badehotel, Sydvästjylland

Hjerting Badehotel i närheten av Esbjerg har en underbar utsikt över Ho-bukten. Badhotellet ligger precis vid vattnet och inbjuder till friska bad i det klara havsvattnet. Hjerting Badehotel har ett gym, bastu och ångbad. Dessutom finns här flera hälsofaciliteter, såsom frisör, fotvård, massör och fysioterapeut.

Förutom hotellrummen har hotellet även 3 olika typer av hus som kan hyras. Dessa passar bra för längre vistelser och för familjer med barn. Husen har eget kök och terrass där du kan njuta av de flammande solnedgångarna på kvällen.

5. Hjorths Badehotel, Nordjylland

Välkommen till Hjorths Badehotel i Kandestederne nära Skagen! Det här är en riktig pärla bland badhotell i Danmark. Hjorths Badehotel öppnade redan 1890. Hotellet är charmigt och enkelt inrett, precis som om tiden har gått obemärkt förbi. De 15 rummen är snygga och spartanska utan varken TV, minibar eller telefon. Men här finns det gott om utrymme för att njuta av livets fina sidor så du kommer inte ens märka att det inte finns!

På bottenvåningen finns restaurangen och den skickliga kocken på bottenvåningen. Till frukosten väntar även ett urval av aktuella tidningar och i trädgården eller i den mysiga salongen kan du njuta av kaffet och den bok du aldrig hunnit läsa. Här finns också bast och möjlighet att hyra cykel. Och naturligtvis att njuta av livet i Skagen.

6. Helenekilde Badehotel, Nordsjälland

Vackra och romantiska Helenekilde Badehotel ligger i Tisvildeleje på Nordsjälland. Badhotellet var ursprungligen ett sommarhus, men 1904 renoverades det till ett badhotell. Helenekilde har moderna faciliteter, men det charmiga badhotellet är vackert bevarat.

Helenekilde erbjuder en lyxig och familjär atmosfär. Maten är utsökt och läget nära Tisvildeleje är optimalt. Helenekilde Badehotel har också ett systerhotell; Tisvildeleje Badehotel.

7. Badehotel Harmonien, Ærø

Badehotel Harmonien – tidigare Badehotel Ærø – har behållit sin autentiska atmosfär. Hotellet ligger centralt i vackra Ærøskøbing med en ingång intill pittoreska kullerstensgator. Hotellets fina trädgård leder direkt till havet på andra sidan.

Tänk på att de flesta rummen här är ganska gamla och att dusch och bad finns ute i korridoren. Bland badhotell i Danmark är Harmonien ett bra budgetalternativ. Och det har ett perfekt läge till både havet och vackra Ærøskøbing.

8. Allinge Badehotel, Bornholm

Letar du efter ett badhotell där du kan få ett personligt bemötande? Det mysiga Allinge Badehotel drivs av ett genuint värdpar. Sedan 1989 har Lisbeth och Tom Panduro tagit emot gäster på Allinge Badehotel, även känd som Byskrivergården. Denna tidigare gård från 1774 har gjorts om till ”Hotel Garni”, dvs. hotell med frukost. Badhotellet ligger ddessutom precis vid havet – endast 50 meter till Næs strand.

Här väntar en härlig uteplats, och en stor ostörd trädgård med gamla planteringar, solstolar och bord. Alla rummen har ett eget badrum och egen ingång. I allrummet finns det böcker och tidskrifter. Till frukost serveras nybakat bröd, juice, ost och ägg – alltid färskt och i första hand organiskt. Här kan du uppleva Bornholms charm av den bästa sorten!

9. Dyvig Badehotel, Als

På vackra Als hittar du Dyvig Badehotel som ligger strax intill Stegs Vig. Badhotellets ambition är att skapa en hemtrevlig atmosfär med lyx och lugn. Maten som serveras här är baserad på färska, lokala och i första hand ekologiska råvaror.

Uppskattar du ett glas rött till maten? Dyvig Badehotel är känt för sin vinlista. Detta vackert rödmålade badhotell har vunnit kategorin ”årets vinlista” i den danska restaurangguiden. Här finns med andra ord alla möjligheter att avsluta en härlig dag med en trevlig måltid och utmärkt vin.

10. Hotell Frederiksminde, Sydsjälland

Här kan du skämma bort dina smaklökar och njuta av en magnifik utsikt över Præstøfjorden! Frederiksminde har under flera år kunnat skryta med en Michelin-stjärna. Nyfångad fisk, vilt och lokala råvaror finns på menyn som skapats av kocken Jonas Mikkelsen. Efter middagen kan du njuta av de romantiska rummen som renoverats i 1890-talsstil.

Hela byggnaden utstrålar svunna tider, på bästa sätt. Stranden ligger bara 50 meter från Hotel Frederiksminde och den stora trädgården är perfekt att strosa runt i. Detta är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter ett romantiskt badhotell i Danmark.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.