Nyheter Resetips 10 tips: resa billigt till Karibien på en begränsad budget

Alla artiklar

10 tips: resa billigt till Karibien på en begränsad budget

Drömmer du om att resa till Karibien? Det behöver inte kosta skjortan! Kolla in Skyscanners tips på hur du kan uppleva det bästa av Karibien på ett budgetvänligt sätt!

1. Välj en av de billigaste destinationerna i Karibien

Så hur kan man resa billigt till Karibien? Mexiko, Colombia och andra länder i Centralamerika är faktiskt en del av Karibien, eftersom de gränsar till Karibiska havet. Statistiskt är det också några av de mest prisvärda platserna att resa till i Karibien.

Områdena att resa billigt till i Karibien:

– Riviera Maya (Playa del Carmen, Tulum, Mexiko)

– Santa Marta, Colombia

– Kuba

– Dominikanska Republiken

Topptips: Genom att använda Skyscanner Hotell och söka efter ”Karibiska havet” och ställa in filtret för att visa ”Lågt till Högt (pris)” kan du begränsa din sökning till att inkludera de mest prisvärda platserna att bo på.

Kuba

2. Flyg under lågsäsong

Om du reser under perioden december-mars är det högsäsong och priserna ligger som högst. Om du istället väntar till mitten av april, kan du spara rejält på boendekostnaden eftersom hotellen inte är fullbelagda då. Det är ett bra sätt för att resa billigt till Karibien. Dessutom är vädret i slutet av april nästan lika bra som under högsäsongen och du hinner med ditt besök innan den fuktiga sommaren startar.

3. Drick den lokala spriten

Om du väljer att dricka Corona, Heineken eller Budweiser kommer du att betala ett överpris. De flesta öarna i Karibien producerar sin egen öl och, naturligtvis rom – så dra fördel av detta. Om du är på Jamaica, är den lokala Red Stripe som gäller. På Barbados är det Mount Gay Rum (kostar 80 kronor för en flaska, fynd!) och på Trinidad och Tobago bör du satsa på Carib. Sol är en lätt mexikansk öl som passar bra till sol, mat eller i stort sätt till vad som helst.

4. Och ät den lokala maten!

Ser du de lokala ställena på vägarna, på stränderna och i städerna? Det är där du kan hitta en middag för nästan inga pengar alls och på sätt kan resa billigt till Karibien. Chicharrones (djupfryst fläsk) är populärt på Kuba och i Dominikanska republiken. Oistins Friday Night Fish Fry (Barbados) gör legendariska fiskkakor, som ska ätas med en kall öl. Empanadas finns nästan överallt, men på Jamaica, Kuba och i Colombia är det de nötköttsfyllda sorterna som smakar extra bra. Om du gillar Jerk chicken finns detta för bara några tior på Ocho Rio på Jamaica.

LÄS MER: 8 internationella rätter som du måste prova

5. Packa allt du behöver

Ja, vi brukar vanligtvis förespråka det här med att packa lätt. Men om du är på en karibisk ö och behöver medicin, solskyddsmedel, schampo eller något annat som inte tillverkas där, kan det bli dyrt. Detta innebär att du kanske måste betala 200 kronor för en flaska solskyddskräm som annars kostar dig 70 kronor hemma.

LÄS MER: De 15 bästa packningstipsen någonsin

Packning

6. Håll dig till ”budgetvänliga” aktiviteter

Dykning och äventyrssporter hör inte till de billigaste semesteraktiviteterna. Satsa istället på att utforska den lokala kulturen, nationalparkerna och stränderna och kan på så sätt resa billigt till Karibien.

En av de bästa festerna i Karibien äger rum på Shirley Heights i Antigua varje söndag, men det kostar cirka 160 kronor att komma in. Besöker du Shirley Heights en annan dag kan du titta på och njuta av solnedgången över den engelska hamnen och Galleon Beach, helt gratis.

Viñales är en stad på västra Kuba med massor av vandringsleder och tobaksgårdar att besöka och Trinidad på södra Kuba är en kolonialstad som du kan promenera i och beundra kostnadsfritt. Willemstad (Curacao), Cartagena (Colombia) och Santo Domingo (Dominikanska Republiken) är några andra vackra och färgstarka städer att uppleva.

Willemstad

7. Öluffa

Karibien är en av de mest populära platserna i världen att segla i och hamnarna här är ofta kantade med båtar i mångmiljonklassen – som ofta behöver personal. Det är kanske inte ett idealiskt sätt att resa på med små barn, med det är definitivt ett intressant sätt att se Karibien på och få möjligheten att segla för en bråkdel av priset.

Via denna webbplats kan du hitta jobb som matlagning eller städning i utbyte mot några veckor ombord.

Öluffa i Karibien

8. Lev som en lokalbo

Det billigaste sättet att resa på är att leva som en lokalbo. På Kuba kan du göra det med casa particulares. Många av dessa boenden kan du inte boka online, men om du väntar tills du anländer kan du hitta fynd för $30 USD (cirka 300 kronor) per natt. Det finns också ett antal campingplatser runt om i Karibien. På Ivan Stres Free Bar & White Bay Campground på Brittiska Jungfruöarna, börjar priserna på $20 USD (cirka 200 kronor) per natt – utan tvekan det billigaste stället att bo på här.

9. Dela utgifterna med andra resenärer

Oavsett om du är på hotell, vandrarhem, bed and breakfast eller pensionat, umgås med de andra resenärerna. Det betyder inte bara nya vänner att dela en flaska rom med, utan också någon som du till exempel kan dela taxibilar med. Taxi är det bästa sättet att ta sig runt med på de flesta karibiska öar (bussarna är billiga men otillförlitliga). Om du vill komma från punkt A till B på Barbados, Antigua, St Kitts eller Jamaica, är taxi ett av de mest kostnadseffektiva sätten att göra det på.

10. Lär dig om den bästa valutan på din ö

De karibiska öarna använder en mängd olika valutor. Om du planerar att resa runt på ett antal öar är det värt att ta med US-dollar samt ditt kreditkort och den lokal valutan utifall en bankomat inte är tillgänglig.

Om du reser till Kuba, är det värt att få tag på lokal valuta (pesos) istället för turistvaluta (konvertibla pesos). På samma sätt använder de franska öarna St Martin, Martinique, Saint Martin, Guadeloupe och Franska Guyana alla euro.

En bra grej att tänka på för att kunna resa billigt till Karibien. 

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.