Nyheter 10 tips på hur du får en lång flygresa i Economy att kännas som Business Class

Alla artiklar

10 tips på hur du får en lång flygresa i Economy att kännas som Business Class

Skyscanner har listat 10 tips som kommer göra din flygresa i ekonomiklass nästan lika bekväm som om du flög i business class!

1. Ta med en bra nackkudde

En nackkudde av hög kvalitet är ett måste under den långa flygresan och kan göra riktigt stor skillnad när det är dags att sova, oavsett vilken flygklass du reser med. Skippa gratiskuddarna som erbjuds ombord på långflyget – dessa är tunna och glider lätt bakom huvudet så fort du somnar.

Införskaffa dig i stället en specialdesignad nackkudde så slipper du få ont i nacken och kan sova som en prinsessa ombord på planet (och drömma om att resa i business class). Om du har ont om plats i ditt handbagage kan du införskaffa en upplåsbar resekudde som enkelt går att packa ner i kabinväskan.

Man sover som en stock med hjälp av nackkudde

2. Köp ett upplåsbart fotstöd

Det må vara första gången du hör talas om denna pryl men ett upplåsbart fotstöd kan verkligen göra susen för bekvämligheten ombord på långflyget. Att ha sina fötter lite högre upp bättrar bland annat på blodcirkulationen och minskar även risken för svullnad.

Liksom din nackkudde tar denna resepryl väldigt liten plats i handbagaget. De finns att köpa på bland annat Enklare Liv.

3. Byta säte

Ha alltid koll på om det finns några tomma säten runt omkring dig och om så är fallet brukar det gå bra att flytta när flygplanet är uppe i luften. Tre säten är nämligen betydligt mer bekvämt än ett!

Frågar du kabinpersonalen så ger de kanske till och med dig en plats i business class (men bara kanske).

Tomma säten ombord på flygplan

4. Ta med dig din egen gourmetmat

Har du aldrig varit imponerad av flygplansmat? Varför inte spendera lite extra tid på flygplatsen på att hitta några riktigt lyxiga snacks att ta med dig ombord på flyget?

Maten skiljer sig oftast ganska drastiskt mellan ekonomiklass och business så det kan hjälpa till att minska klyftan!

Gourmetmat

5. Investera i par bra hörlurar eller öronproppar

Oavsett om det är en gråtande bebis, en pratsam granne eller buller från flygmotorerna, så kan höga ljud förstöra alla chanser för en lugn och behaglig flygtur. Se till att vara förberedd genom att införskaffa brusreducerande hörlurar och lyssna på avslappnade musik, eller om du vill ha fullständing tystnad kan du köpa ett par öronproppar av god kvalitet.

Kvinna lyssnar på musik ombord på flygplan

6. Boka din favoritplats

Brukar du ha svårt för att somna? Då är det bäst att välja fönsterplatsen eftersom du slipper oroa dig för att andra passagerare ska väcka dig på sin väg till toaletten. Har du däremot väldigt liten blåsa kan det vara en god idé att boka platsen i gången i stället.

För extra benutrymme bör du sitta vid någon av nödutgångarna. Ett tips är att avända dig av hemsidan SeatGuru där du kan söka på ditt specifika flyg och få rekommendationer om de bästa samt sämsta platserna.

Kvinna vid fönsterplats ombord på flygplan

7. Ta med dig en sovmask

Skaffa dig en sovmask/resemask av riktigt god kvalitet då minsta ljus kan förstöra alla dina chanser att somna in. Totalt mörker får kroppen att producera melatonin och garanterar att du sover nästan lika bra som i business class.

En bra sovmask sitter tätt runt huvudet med ett bredare band eller snodd och täcker hela ögonhålan. Se till att den sitter bra över näsanbesnet och att den inte skaver. En bra sovmask är räddningen för alla långflygningar!

Kvinna sover gott ombord på plan

8. Ta med din egen filt

Ibland kan det bli riktigt kallt ombord på flygplan och de filtar som flygbolaget erbjuder är oftast väldigt tunna och inte så värst mysiga. Ta med dig din egen kashmirfilt. De väger inte särskilt mycket och kan enkelt rullas ihop och tar på så sätt inte alltför mycket plats i handbagaget.

Kvinna sover gott ombord på flygplanet

9. Tofflor/mysiga strumpor

Ta med dig några riktigt mysiga tofflor eller varför inte ett par fluffiga strumpor? Det kan bli kallt och desstuom är de sköna att ha på dig ombord på planet. De är definitivt mer bekväma att vandra runt i jämfört med skorna! Speciellt som ben och fötter tenderar att svullna under flygningen.

Mysiga strumpor

10. Hygienartiklar i resestorlek

Det finns flertalet olika lotions och andra hygienartiklar i resestorlek som du kan ta med dig ombord på planet. Dessa underlättar när du vill känna dig lite fräschare under flygningen. Införskaffa dig till exempel ögongel, ögondroppar, fuktkräm, läppbalsam, ansiktsservetter och varför inte återfuktande ansiktsspray?

Självklart behöver du också en tandborste och tandkräm. Se också till att dricka massvis med vatten så att du håller huden återfuktad.

Hygienartiklar

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta