Nyheter 8 tips inför resan till Sydafrika

Alla artiklar

8 tips inför resan till Sydafrika

Här gäller det att planera sin resa ordentligt då det finns mer att göra än vad det finns tid. Läs igenom de olika aktiviteterna och börja planera din resa till Sydafrika nu.

Sök flyg till Sydafrika

1. Vin

Det finns över 60 vindistrikt i Sydafrika. Här är det dessutom mycket billigare att gå på vinprovning än i andra populära vindestinationer som Italien, Spanien och Kalifornien.

vinprovning med två kalla glas vitt vin i solnedgången

2. Safari

Sydafrika är ett av de mest populära destinationer i världen för att åka på safari, och det med rätta. Det finns olika sätt att åka på safari och även olika platser. Du kan betala inträde och åka runt i vissa nationalparker i din egen bil vilket är billigare och ger mer frihet, eller om ni hellre vill sitta med full koncentration på att titta efter djur kan ni åka med en jeep där det åker med en kunnig guide och en tracker så att ni får största möjliga chans att se vildliv. Boende finns även i olika standard och priser så se efter vilka alternativ som passar er bäst.

LÄS MER: Safari i Afrika – de 5 bästa länderna

kameraman på taket av en jeep på safari i afrika i solnedgången

3. Nelson Mandela

En storartad man med en stark och svårt historia. Ta tillfället i akt att följa fotspåren av Nelson Mandela genom hans liv. I Johannesburg kan ni besöka Nelson Mandela House Museum och Apartheid Museum. I Kapstaden tar ni en båttur ut till Robben Island – ön med fängelset som Nelson Mandela satt fängslad i i 18 år.

4. Taffelberget

Table mountain. Det intill perfekt till toppen platta berget med en fantastisk vy utöver Kapstaden och långt ut i havet får vem som helst att häpna. Du kan ta dig både upp och ner på många olika sätt. Kollektivtrafik, Hop-on Hop-off buss, taxi, uber, vandra och åka gondola upp är populära sätt. Att ta sig ner kan även du göra med paragliding.

gondola upp till taffelberget i kapstaden, sydafrika

5. Lär dig om Sydafrikas historia

District 6 Museum i Kapstaden, Apartheid Museum i Johannesburg och att gå i Nelson Mandelas spår som nämnt ovan är bra sätt att börja sin utforskning av landets mörka historia. Här rekommenderar vi er att åka med en grupp eller hyra en guide för att få lära er och se så mycket som möjligt. Det är en del av vår historia som många av er levt under och som på många sätt fortfarande lider av dess konsekvenser. En viktig del av att besöka Sydafrika.

6. Färstarka områden

I Sydafrika finns det många färgglada platser som fångar allas uppmärksamhet både i verklighet som på bild. Så som det regnbågsfärgade bostadsområdet i Bo-Kaap, de små multifärgade strandhusen i St James, Muizenberg och det instagramvänliga hipsterområdet Maboneng.

7. Se vilda pingviner

Ja, det är sant. Du kan faktiskt se vilda pingviner i Afrika! De säkraste platserna att beskåda dessa bedårande varelser är på Boulders Beach och Betty’s Bay. Denna art av pingviner gavs namned Jackass Pingving på grund av sitt åsneliknande läte men har på senare år blivit mer känd som Sydafrikans Pingvin.

pinvginer på en vit liten strand i kapstaden i sydafrika

8. Äventyr

Sydafrika är en land som har något för alla, men för de som älskar äventyr är detta ett paradis. Vill du sätta extra kick på din resa kan du göra safari från en luftballong, dyka med vithajar, hoppa ett fritt fall på en av världens högsta bungee jumps, surfa i några av världens bästa vågor och få bästa vyn av Kapstaden och Taffelberget när du hoppar fallskärm.

kapstaden från ovan

Sök flyg till Sydafrika

Kanske gillar du även..

Vandra i djungeln – här är de bästa platserna att se vildliv

Safari i Afrika – de 5 bästa länderna

5 vackra platser att besöka i Filippinerna

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.

Karta