Nyheter Funktioner 10 tips för bekvämare flygresor

Alla artiklar

10 tips för bekvämare flygresor

En majoritet av oss svenskar älskar att resa men få resenärer ser framemot själva flygresan, speciellt när det gäller långflyg. Skyscanner har listat 10 tips på hur du gör din nästa flygning så bekväm som möjligt.

1. Drick mycket vatten

Luftfuktigheten är otroligt låg vid höga höjder och den torra luften i flygplan leder till att kroppen torkar ut och jetlagen förvärras vid långa flygresor. Att dricka massor med vatten på planet är därför ett måste!

Vatten

2. Undvik alkohol och kaffe

Det kan vara minst sagt frestande att ta ett glas vin till maten men det är dock inte att rekommendera eftersom alkohol, precis som kaffe, påverkar din sömn och gör dig uttorkad.

Öl

3. Klä dig smart

Att klä sig inför flygresan är inte alltid det lättaste eftersom du har tre temperaturer att ha i åtanke – temperaturen på avreseorten, temperaturen på planet och temperaturen när du kommer fram till din destination. På grund av den sporadiska luftkonditioneringen ombord på flygplan är det dessutom väldigt svårt att förutspå om det kommer att bli kokhett eller iskallt på flyget. Ta därför alltid med en extra tjocktröja/jacka oavsett om du är på väg till värmen i Thailand! Se även till att ha på dig mjuka och bekväma kläder.

Man är varmt klädd ombord på flygplan

4. Ta med ett par tofflor

Att ha på sig skor ombord på flyget är inte alltför bekvämt eftersom ens fötter ofta sväller som en följd av trycket. Men att gå omkring i endast strumpor, speciellt när man ska in på flygplanstoaletten är kanske inte jättemysigt. Ta med dig ett par tofflor som du kan glida runt i.

5. Dämpa dina sinnen

Flygplan kan ofta vara ganska högljudda och det kan därför vara bra att ta med ett par öronproppar. Brusreducerande hörlurar är även ett bra alternativ om du är villig att spendera lite mer pengar. Likaså kan det vara skönt att stänga ute ljus med hjälp av en ögonmask.

Sov

6. Investera i en bra nackkudde

Ett bra nackstöd gör att du slipper ha ont i nacken efter en tupplur i sittande ställning. Det finns flertalet olika modeller och storlekar att välja mellan så se till att hitta en kudde som passar just dig.

Man sover som en stock med hjälp av nackkudde

7. Ta del av flygets underhållningssystem

På de flesta längre flygningarna finns det idag någon form av underhållningssystem där du kan ta del av filmer, tv-serier, musik och spel. Varför inte se till att fördriva tiden ombord på planet med att kolla in de filmer som du har missat att se på bio eller spela lite Tetris?

8. Ta med elektronikprylar

På kortare flygresor där det inte finns något underhållningssystem kan det vara bra att ta med sig olika typer av elektronikprylar att underhålla sig med. Det kan exempelvis handla om en surfplatta, en musikspelare eller en handhållen spelkonsol. Dessutom erbjuder flera flygbolag numera Wi-Fi, vilket gör att man kan surfa på nätet under flygresan.

9. Beställ specialmat i förväg/ta med egen mat

De flesta flygbolag erbjuder alternativa menyer på de flygrutter där maten ingår. Föredrar du vegetariskt, mat med lägre kolestrol eller glutenfri mat så se till att förbeställa dina måltider på flygbolagets hemsida innan avgång. Undviker du helst helt flygplansmat? Då kan det vara bra att ta med en matsäck med lite godsaker hemifrån. Se dock till att flygbolaget tillåter detta.

Mat ombord på flygplan

10. Resenecessär

Det är lätt att känna sig ofräsch ombord på flygplanet. Ta därför med en liten necessär med allt du kan tänkas behöva, exempelvis tandborste och tandkräm, hudkräm, våtservetter och handsprit.

Resenecessär med vätskor
Karta

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.