COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 saker att göra i London

Alla artiklar

10 saker att göra i London

Listan över saker att göra i den brittiska huvudstaden är maffig. Klassikerna inkluderar Tower of London, Harrods och Buckingham Palace, men det finns också hundratals fantastiska, och mer alternativa, upplevelser. Här är våra 10 favorittips!

Sök flyg till London

1. Sippa champagne på Tower 42

OK, The Shard är högre och från London Eye har du en fantastisk utsikt över Houses of Parliament, men om du är ute efter en riktigt bra utsikt till ett rimligt pris, är Tower 42 är utmärkt val. Under många år var detta den högsta byggnaden i London, och den översta våningen har en fantastisk utsikt över staden. Ännu bättre, det är gratis inträde så länge du gör en reservation i champagnebaren högst upp (Vertigo 42) och spenderar minst £10. Med tanke på det kostar £25 bara för att ta sig in i "The View From The Shard", är detta ett riktigt bra alternativ.

LÄS MER: Mat med utsikt: Restauranger i Londons skyskrapor

2. Besök Naturhistoriska museet (Natural History Museum)

Det finns ett ton gratis museer i London, och Natural History Museum är ett av de absolut bästa. Denna fantastiska byggnad inhyser otaliga måsten, från en kopia av en blåval i äkta storlek till en T-Rex, för att inte nämna alla möjliga konstigheter, som exempelvis ägget från en utdöd elefantfågel. På vintern finns här också en oerhört populär isbana (plats måste förbokas) och varje år är museet hem till den fascinerande Wildlife Photographer-utställningen. Om du kan, undvik att besöka museet på helgerna – det brukar vara fullsmockat med folk.

3. Ät till bristningsgränsen på Borough Market

London har gott om lysande marknader, men Boroughs matmarknad är en av de bästa – främst tack vare alla gratisprover. Strosa runt och provsmaka små bitar av ost medan du beundrar de livfulla färgerna i båsen och det absurda utbudet av varor från hela världen (se till att kolla in ostronbaren). Om du inte är alltför mätt, ställ in siktet på Elliot Café i närheten där du kan avnjuta några underbara rätter tillverkade av ingredienser som anskaffas direkt från marknaden.

LÄS MER: Europas 12 bästa saluhallar

4. Bli bländad av Tate Modern

Denna imponerande byggnad var en gång Banksides kraftverk. Turbine Hall var tidigare, som namnet antyder, hem till enorma kraftgeneratorer, men numera inrymmer det konstinstallationer som The Weather Project. Tate Moderns största samling, som är gratis att beskåda, har konstverk av en imponerande lista av konstnärer, inklusive Matisse, Picasso och Rothko. Du kan lätt tillbringa en heldag här med att utforska alla måsten.

5. Få svindel vid Tower Bridge

Ofta förväxlad med London Bridge, men Tower Bridge är mycket mer än bara ett sätt att komma över floden Themsen. Gångvägen över toppen var ursprungligen tänkt som ett sätt för fotgängare att korsa när mittsektionen av bron höjs, men den blev snabbt en fristad för prostitution och fick därefter stängas. Nu är den öppen igen som en del av Tower Bridge Exhibition, med ett nyinstallerat glasgolv som ger en svindlande utsikt över trafiken nedan, samt en unik utsikt över närliggande Tower of London.

6. Strosa längs South Bank

South Bank kan vara antingen helvetiskt eller förtrollande, beroende på tidpunkten för ditt besök. På helgerna under sommaren bör du till varje pris undvika delen nära London Eye – det blir nästan oframkomligt på grund av alla turister. Men i skymningen blir biten framför Royal Festival Hall magisk när lyktstolparna tänds och stadens ljus skapar en fantastisk bakgrund. Om du kommer hit dagtid, besök bokmarknaden som dyker upp framför det brittiska filminstitutet – och varför inte passa på och fånga en klassisk film medan du är där.

7. Stanna uppe hela natten i Hoxton och Shoreditch

Om du känner för en utekväll, gå dit lokalbefolkningen går: Hoxton och grannen Shoreditch. Områdena är fyllda med coola barer och restauranger. Om du känner för en bit mat, prova de vietnamesiska restaurangerna på Kingsland Road (numera ofta kallas Pho Mile), såsom Cay Tre eller Mien Tay, och bege dig sedan till en udda utekväll på Bar Kick, som är omtyckt av fotbollsfolk. Prova också The Bridge, ett café med tunga röda draperier och udda statyer.

8. Beundra pelikaner i St James Park

Hyde Park är större, och Regents Park har en friluftsteater, men St James Park är utan tvekan den vackraste av parkerna i London. Den är en oas av lugn mellan turiststinna Buckingham Palace i ena hörnan och Houses of Parliament i den andra – det perfekta stället att stanna till på för en kopp te och för att titta på fåglar. På tal om det, så är parken hem till pelikaner, som introducerades här av en rysk ambassadör år 1664. Pelikanerna är glada i att sitta på bänkar intill turister, så håll ett öga på din lunch!

9. Njut av eftermiddagste på ett lyxigt hotell

Detta kommer inte att bli billigt, men det är värt att lägga några kronor (ok, hundralappar) för en fantastisk eftermiddag. The Ritz är den mest kända platsen för te, smörgåsar och scones, men också en av de dyraste (räkna med cirka 500 kronor per person). The Wolseley intill erbjuder liknande fantastiska omgivningar och förstklassig silverservis för ungefär halva priset. Många andra hotell serverar också eftermiddagste, men vart du än går, är tidig bokning nödvändig.

10. Rid på en anka

Det finns många sätt att uppleva floden Thames på. Ett av de billigaste – och snabbaste – är att hoppa på en Thames Clipper, som kostar ca 60 kronor (och du kan även använda ditt Oyster card). Men för ett långsammare, och ännu mer roligt sätt att se Themsen, bör du prova London Duck Tours. Företaget har en flotta av amfibiefordon – änder – som ursprungligen användes i andra världskriget. De ger en landbaserad visning av berömda landmärken i London, följt av en dramatisk splash i Themsen och en ståtlig rundtur i floden.

Letar du efter mer inspiration till dina resor? Läs vidare här:

8 anledningar till att älska London

Billigt pund: Här får du mest för pengarna

10 magiska platser i Storbritannien

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.