Nyheter 10 resor som förändrar ditt liv under 2014

Alla artiklar

10 resor som förändrar ditt liv under 2014

Kom i form, rädda planeten eller förändra ditt liv till det bättre med någon av dessa livsförändrande resor.

Låt 2014 bli året då du går ner en storlek, springer ett maraton eller kanske lär dig dansa magdans. Kolla in våra 10 förslag och gör slag i saken!

1. Kom i form – spring ett maraton: Hawaii

Lägg ner den där kakan. Det här året ska du komma i form. Men det räcker inte att stänga av tv:n och springa en runda i parken, du måste sikta högre. Ge dig själv en riktig utmaning! Vad sägs om att springa ett maraton? London maraton i mars är kanske lite tidigt, men vad sägs om Honolulu Marathon i december? 42 kilometer? Enkelt.

2. Lär dig laga mat: Italien

Knäckemackor med ost och skinka kommer du inte långt med. Imponera på dina vänner med dina nya färdigheter i köket. På den här matlagningsskolan på den pittoreska landsbygden i Toscana kan du lära dig att laga gudomliga rätter med organiska ingredienser.

3. Lär dig surfa: Cornwall

Ville du, precis som vi, alltid vara med i The Beach Boys? Låt detta bli året då du lär dig bemästra surfingkonsten.

4. Lär dig leva det goda livet: Devon

Lämna ekorrhjulet bakom dig. Om du drömmer om att hoppa av nio-till-fem-livet och byta ut din Prosecco mot potatisvin kan du lära dig allt om det enkla livet på landet på en ”Smallholding Life Course” i Devon. Här lär du dig hålla koll på söta landbruksdjur och laga mat från grunden med färska och egenproducerande varor.

5. Hitta dig själv: Brasilien

Det vanligaste nyårslöftet brukar leda till gymmet, men söker du ett mer drastiskt sätt för att hitta dig själv är vårt tips Ayahuasca healing retreat beläget djupt inne i Amazonas djungel. Anläggningen lovar att deltagarna kommer att återvända hem med en ny syn på livet, lösta problem och dessutom ska de ha ”hittat vägen som leder till deras kompletta hälsa och lycka”. Prova inte detta hemma!

6. Lär dig sjunga: Kuba

Är du den nya vinnaren av Idol? Eller räcker din sångtalang inte längre än till den lokala klubbens karaoke? Trimma din röst med en sångsemester i Havanna.

7. Lär dig ett nytt språk: Spanien

Om dina kunskaper i det lokala språket inte sträcker sig längre än till att beställa en öl, var sägs om en språkresa? Du lär dig allt det viktiga och har kul under tiden. Kanske spanska i Sevilla vore något för dig?

8. Lär dig magdans: Turkiet

Som Shakira sa en gång: höfterna ljuger inte. Lär dig ett av livets väsentliga färdigheter på en magdanskurs. Här får du lära dig hur du ska skaka höfterna på ett betydligt snyggare sätt än ditt vanliga okoordinerade flaxande på dansgolvet här hemma.

9. Rädda planeten: Maldiverna

Ge något tillbaka – satsa på en volontärsemester på Maldiverna där du kan se efter sköldpaddor och tillbringa din lediga tid med att snorkla och sola. Det låter inte som ett allt för tungt jobb, eller hur?

10. Lär dig måla: Grekland

Putsa på din konstnärliga talang där ljuset är rent och solen skiner. Fånga en av världens vackraste solnedgångar på papper på en målarlägersemester på den grekiska ön Santorini eller packa dina penslar och ta dig till Medelhavet på egen hand för att hitta inspirationen.

Karta