COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter 10 grymma festivaler i Europa under 2018

Alla artiklar

10 grymma festivaler i Europa under 2018

Vad vore en sommar utan (minst en) riktigt bra festival? Vilka festivaler 2018 bör man inte missa? Skyscanner har svaret!

Rock, hip hop eller elektroniskt? Oavsett vilken typ av musik du gillar, så finns det en festival för dig. Men vilka är de bästa musikfestivalerna i Europa under 2018? Här är Skyscanners favoriter:

1. Primavera Sound, Barcelona, Spanien

När: 30/5-3/6

Mer info: primaverasound.com

Närmare 350 konserter och drygt 200 000 festivalbesökare blev resultatet av den senaste Primavera Sound-festivalen i Barcelona. Denna storslagna musikfest fyller staden med både livemusik och andra evenemang och är unik i sitt slag. Det är på Primavera Sound som du kan höra den allra nyaste musiken.

Hitta billiga flyg till Barcelona

LÄS MER: Topp tio saker att göra i Barcelona

2. Rock am Ring, Mendig och Nürnberg, Tyskland

När: 1-3/6

Mer info: rock-am-ring.com

Foo Fighters, Gorillaz och Marilyn Manson är några av artisterna som väntas till Rock am Ring 2018. Festivalen, som har anordnas sedan 1985, hålls vid racingbanan Nürburgring och är ett måste för rock- och metalfans. Rock am Ring är en av världens mest kända festivaler och drar de allra största artisterna.

Hitta billiga flyg till Nürnberg

3. Download Festival, Derby, Storbritannien

När: 8-10/6

Mer info: downloadfestival.co.uk

En av de allra bästa rockfestivalerna i Storbritannien; Download Festival lockar rockar från hela världen. Guns n Roses, Ozzy Osbourne, The Hives och Bullet For My Valentine är några av artisterna på årets line up.

Hitta billiga flyg till Birmingham

4. Isle of Wight Festival, Isle of Wight, Storbritannien

När: 21-24/6

Mer info: isleofwightfestival.com

Isle of Wight Festival anordnades för första gången 1968 och har sedan dess bjudit på otaliga framträdanden i världsklass. Bland artisterna som spelat här finns Bob Dylan, The Who, Jimi Hendrix och Leonard Cohen. På scenen 2018 väntas bland annat Liam Gallagher, Depeche Mode och Van Morrisson dyka upp.

Hitta billiga flyg till Southampton

5. Roskildefestivalen, Roskilde, Danmark

När: 30/6-7/7

Mer info: roskilde-festival.dk

Den årliga Roskildefestivalen är en återkommande höjdpunkt på sommaren för många musikfans. Festivalen, som hållit igång sedan 1971, pågår under fyra dagar och bjuder på musik från olika genrer; rock, hiphop och elektroniskt lockar tiotusentals festivalbesökare.

Hitta billiga flyg till Köpenhamn

6. Ultra Europe, Split, Kroatien

När: 6-8/7

Mer info: ultraeurope.com

Vad sägs om att kombinera en semestervecka i Kroatien med ett besök på en av de mest renommerade musikfestivalerna? Ultra Europe är ett måste för fans av elektronisk musik. Hit kommer några av världens allra bästa Djs och biljetterna brukar säljas ut väldigt tidigt.

Hitta billiga flyg till Split

LÄS MER: Topp 10 saker att göra i Split

7. EXIT Festival, Novi Sad, Serbien

När: 12-15/7

Mer info: exitfest.org

EXIT Festival har kanske det allra bästa läget av alla musikfestivaler i Europa; den anordnas i Petrovaradinfästningen i Serbiens näst största stad, Novi Sad. Festivalen lockar drygt 200 000 besökare och har utsetts till den bästa musikfestivalen i Europa.

Hitta billiga flyg till Belgrad

LÄS MER: 8 fantastiska resmål att besöka på Balkan

8. Tomorrowland, Boom, Belgien

När: 20-22/7 och 27-29/7

Mer info: tomorrowland.com

Den största elektroniska musikfestivalen anordnas i Belgien. Alesso, Armin van Buuren och Martin Garrix är några av artisterna som väntas dyka upp på scenen 2018. Festivalen har anordnas sedan 2005 och dess tema är sagoinspirerat.

Hitta billiga flyg till Antwerpen

9. Sziget Festival, Budapest, Ungern

När: 8-15/8

Mer info: szigetfestival.com

Sziget Festival är en av de största och mest kända musikfesterna i Europa. Den har anordnats varje år sedan 1993 på ön Óbudai i norra Budapest. Den veckolånga festen inkluderar över 1000 framträdanden och har mest mest haft 496 000 besökare. Sziget Festival kallas av vissa för Europas alternativ till Burning Man-festivalen i USA.

Hitta billiga flyg till Budapest

LÄS MER: Skyscanner guidar: 10 måsten i Budapest

10. Creamfields, Daresbury, Storbritannien

När: 23-26/8

Mer info: creamfields.com

Denna dancefestival har kammat hem en rad utmärkelser genom åren och räknas till en av de bästa i sitt slag. 2018 firar festivalen dessutom sitt 20-års jubileum, så du kan räkna med att det kommer att bli ett riktigt bra evenemang med världsartister på scenen.

Hitta billiga flyg till Liverpool

Behöver du mer inspiration?

Resetrender 2018: 7 resmål som kommer bli extra heta

Europas 9 bästa klubbstäder

Europas bästa ölstäder

Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar.